Politică

Cum ne inrobim singuri: Platim miliarde de euro pe gazele pe care le importam de la rusi, dar ignoram productia interna.

3076-gaze aragaz3Romania plateste miliarde de euro anual pentru gazul pe care-l importa de la rusi, dar productia interna, cu gaz mult mai ieftin, scade de la an la an.

Ridicam din umeri cand ne vine factura uriasa si ne plangem ca devenim dependenti de gazul rusesc, care e extrem de scump. In schimb, solutiile, care sunt la noi acasa, sunt ignorate.

Productia interna vs. importuri

Situatia gazelor naturale din Romania este asemanatoare cu cea a petrolului, unde productia interna scade alert, iar importurile cresc. In consecinta, benzina si motorina se scumpesc non-stop. Cam la fel se intampla si cu gazele naturale. In utimii douazeci de ani, productia interna de gaze naturale s-a redus la jumatate.

Vezi aici cat gaz mai produce Romania: econtext.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Au vandut deja guvernantii tot ce se putea, dar nu ii trage nimeni la raspundere. Poporul doarme linistit. Relativ recent a fost descoperita o punga de gaz in Marea Neagra, care e deja ochita de Petrom si Exxon pentru export, desi ar acoperi consumul Romaniei pe 20 de ani. Credeti ca vom renunta la importul de gaz in viitorul apropiat ? Eu pariez ca nu. Aurul si metalele rare de la Rosia Montana, cuprul de la Rosia Poieni, petrolul din toata tara (cu precadere cel din Vest mi se pare amuzant… il exploateaza o firma care a fost cumparata de rusi si pentru ca suntem prosti ca de obicei, il obtin de la noi la pret mai mic decat productia lor interna), gazul din largul Marii Negre vandut la canadieni, pamanturile fertile italienilor si altor straini etc. Toata tara e de vanzare, dar cu precadere oamenii. Cu oameni care sa ii intereseze de soarta lor si a copiilor lor, asa ceva nu se putea intampla.

  • Au început să mă amuze vorbirea în clişee a multor persoane, care ai crede că datorită educaţiei şi culturii nu au fost spălaţi pe creier.Frăţioare ăştia sunt mai mulţi decât îţi pot închipui. Articolul începe cu un clişeu, precum că România “plăteşte”.Drept să spun pe toţi românii, inclusiv pe mine, nu ne doare nici în k.ur cât “plăteşte România” sau de unde sunt gazele. Pot fi şi din Oagadugu. Pe noi ne interesează preţul pe care îl plătim noi cetăţenii. Aici trebuie umblat. Dar capitaliştii de fecale sunt interesaţi doar de profit. Şi asta pleacă de la aleşii românilor, care sunt în aceiaşi gaşcă cu cei care ne fură cu acte. Şi realitatea este, că unui cioban îi pasă mai mult de oile peste care este stăpân, decât le pasă stăpânilor turmei umane. Dar dacă oile nu pot să-şi aleagă stăpânul, turma umană poate. Şi dovadă că este o turmă fără minte, se vede din ce stăpâni îşi alege.

  • solutia o reprezinta sursele alternative si nepoluante de energie. ele pot rezolva si incheia definitiv capitolul exploatarilor paguboase si a importurilor .