Politică

Congresul american a spus DA pentru ca SUA să trimită armament defensiv şi ofensiv în Ucraina

timthumbCongresul american a votat cu o majoritate zdrobitoare pentru trimiterea de arme, atât defensive cât şi ofensive, în Ucraina. Acest gest va fi perceput de Rusia, ca o declaraţie de război voalată. Dacă până acum încă mai speram ca, SUA şi Rusia să se aşeze la masa negocierilor , de acum încolo se pare că punţile sunt rupte. Această hotărâre dură a Congresului american prinde pe picior greşit statele europene. Germania, Franţa, Italia, încă mai sperau la negocieri, la întâlniri care să încălzeascăm relaţiile dintre Rusia şi UE.

Poporul rus care a trăit cu ideea de mare imperiu a ţării lor, acum se strânge în jurul lui Putin. Astfel puterea de la Washington, face din Preşedintele Putin, un nou ţar Petru I, un patriot care apără ideea de slavism şi bunăstarea popoarelor care au făcut parte din marele imperiu ţarist. Ucrainienii au fost parte, aproape fără contenire, în ultimii 500 de ani din Imperiul Rus, Ucraina, ca stat independent, a apărut după 1991. Chiar dacă Stalin a creat o criză alimentară artificială în Ucraina şi a lăsat sute de mii de ucrainieni să moară de foame, populaţia de la ţară, mai puţin informată şi dornică de drepturi europene, vrea să trăiască alături de ruşi. Încă nu sunt sigur că „euro maidanul” nu a avut la bază agenţi străini. Probabil că o parte dintre ucrainieni doresc să intre în UE, dar partea estică a Ucrainei în mod cert va dori o alianţă cu Rusia. Dacă în Ucraina nu s-ar fi creat acel curent proeuropean, nu s-ar fi produs nici un fel de mişcări. Agenturile străine, vorba celui împuşcat în ziua de Crăciun, au pus bazele acestei degringolade din Ucraina.

Cineva doreşte un nou război, această dorinţă nu poate fi decât a marii finanţe mondiale. Războiul aduce bani, războiul aduce profit, sigur, în război mor oameni, dar cui îi pasă? Fabricile de textile vor produce mai multe drapele ale ţării, pentru a putea înfăşura toate sicriile cu eroi morţi. Asta vor primii familiile de pe urma părinţilor, fraţilor, surorilor morţi în răzoi, un sicriu şi un steag.

Cine va avea de câştigat din acest război? Ca întotdeauna când doi se bat, al treilea câştigă, adică China. Napoleon spunea aşa : „lăsaţi China să doarmă”, ei bine, China e trează, SUA şi Europa au trezit China din somn. Acum este o ţară foarte puternică, poate cea mai puternică, mai ales economic. China fiind unul dintre marii creditorii ai ţărilor europene, dar mai ales al SUA.

De prosperitatea şi bunăstarea poporului ucrainian nu doare pe nimeni sufletul, singura dorinţă a americanilor fiind atragerea Ucrainei spre NATO, astfel ar descoperi flancul vestic al Rusiei. Ucraina fiind din todeauna prorusă, ar pune în dificultate Rusia. Cum liderii de la Moscova nu pot fi suspectaţi de lipsă de inteligenţă, vor face tot ce e posibil, să nu piardă această poziţie care, ar putea fi fatală pentru viitorul Rusiei. În final vor ataca Ucraina şi celelalte state învecinate care au pe teritoriul lor baze, ori scuturi antirachetă americane. Războiul va deveni unul total, ce va avea un câştigător incert. Aflate la ananghie, vor activa tot arsenalul de război, inclusiv cel nuclear, deja avem precedentul Hiroşima şi Nagasaki din august 1945.

Congresul american, în clipa în care a aprobat trimiterea de armament ofensiv în Ucraina, şi-a asumat interpretarea acestui fapt, ca o declaraţie de război. După cum bine ştim, datoria publică a SUA este uriaşă, Congresul a cedat în faţa creditorilor, în faţa celor care ţin SUA pe linie de plutire. Politica se face în spatele grămezilor de bani, zornăitul banilor este mai important decât ţipătul copiilor. Averile marilor magnaţi se fac, călcând pe cadavre.

Să sperăm că aceşti lideri care se află la vedere, dar mai ales cei din spatele lor, vor reveni la intenţii mai bune, vor căuta soluţii de compromis, altfel, soarta omenirii se află pe muchie de cuţit.

Dumnezeu să apere viitorul copiilor noştri!

Autor: Ionel Carstea

Sursa: Ionel Carstea Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Eu inca cred ca razboiul poate fi evitat. Secretul sta in schimbarea pozitiei Kievului. Teoretic(si nu numai) se poate inlatura puterea de la Kiev,fie de o presiune populara rabufnita subit,fie prin masinatiuni stiute si probate in diferita tari ale lumii. Imaginati-va ca maine Kievul are alta pozitie oficiala…. Oricat de mult ar contraria sau indigna,razboiular fi evitat cu certitudine si inmodul cel mai elegant. Daca un razboi mare este planuit,atunci el ar trebui sa mai astepte pana “istoria” ar crea o alta oportunitate…

 • […]
  “De ieri tot internetul vuieste despre infiltrarea ISIS in America. Jihadisti ISIS au spus ca au membrii pregatiti sa actioneze in 15 state. Directorul FBI a declarat ca ISIS e prezenta in TOATE cele 50 de state. E doar o alta actiune a elitelor de a manipula masele sa actioneze in directia dorita de ei, folosind frica. Mai mult, acuza internetul ca este metoda folosita de teroristi pentru recrutare.
  Internetul este in momentul de fata principala amenintare pentru realitatile false create de elite.”

  Sursa: https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/05/07/anumite-masuri-din-controversatul-patriot-act-sunt-pe-cale-sa-expire-de-ieri-au-inceput-sa-apara-stiri-ca-isis-au-ajuns-in-sua/

 • ..daca in ultimii 500 de ani a fost dominatia “Imperiului Rus”…atunci ma intreb si eu ca simplu cetatean, acest popor al Ucrainei, de unde se trage? Cumva din sangele american? De ce oare sunt atata de tampiti si vor destabilizare? In loc sa-si apere nevoile si neamul, ei tradeaza la modul concret..vor UE?
  Noi avem si stim bine ce inseamna…..vor razboi, sa se impuste frate cu sora, parinti cu copii? Asta vor atata timp cata vorbesc si respira ruseste de 500 ani?

 • De ce nu mergeti voi acasa domnilor americani ?
  Aveti o tara frumoasa ,bogata,cu oameni gospodari plini de initiativa,foarte bine dispusa geografic (inconjurata de ape) cu relief variat si proportionat,cu resurse energetice imense.
  America este centrul cultural, si de afaceri al lumii.Ar putea fi si un exemplu de democratie daca ar renunta la lacomie.
  De ce va riscati viata,libertatea si prestigiul navailid precum popoarele barbare peste saracii lumii pentru a le fura si bruma de avere.Nu stiti ca fiara incoltita devine mai salbatica si se apara cu toata forta ? A-ti aprins prea multe focare de razboi in intrega lume si nu le veti mai putea face fata.Lumea va uraste ,pe buna dreptate.De ce vreti sa simtiti gustul amar al rusinii de a pierde toate razboaiele de cucerire ?
  Nu am avea nimic impotriva ,daca nu am avea de pierdut si noi ,o lume intreaga.Acum incercati sa aprindeti cel mai mare focar ,care nu va mai putea fi stins niciodata.Stie o lume intreaga forta voastra distructiva,dar luati in calcul si nivelul de dotare al Rusiei , care nu este mai prejos decat al Americii ! Rusii sunt un popor razbunator si fanatic.Merg pana la distrugere totala daca sunt in primejdie.Voi nu sunteti in pericol.Retrageti-va bazele militare din intreaga lume si daca v-a indrazni cineva sa va atace sunt convins ca va vor sari toate tarile lumii civilizate in ajutor.
  Ce ve-ti face daca pilotii rusi vor fi deasupra navelor voastre de razboi avand incarcaturi nucleare la bord, fara intentia de ale folosi,dar folosesc armamentul clasic de la bord ? Ve-ti trage in ei sa pieriti cu ei deodata si cu noi aici aproape .Sau i-i lasati sa va macelareasca cu mitralierele si rachetele clasice ? Nu va da-ti seama de complexitatea unui razboi nuclear.Rusii nu sunt amaratii lui Ben Laden pe care i-ati alergat descuti cu kalajnikovul in mana pe nisipurilor aride. Cu toata forta voastra a-ti reusit sa-l prindeti dupa 12 ani .„”MARE VICTORIE”” !A-ti reusit sa omorati jumatate din populatia Vietnamului(4,3mil.)de oameni si a-ti plecat cu coada intre vine.Cu japonezii nu a-ti avut curajul de a continua confruntarea barbateasca si a-ti actionat ca lasii ucigandu-i de la voi de acasa cu bombele nucleare constienti fiind ca acestia nu le aveau.Dar rusi le au si mai performante.De ce vreti sa fiti catalogati ca cei mai mari criminali de pe pamant ?!
  Nu doresc rau americanilor, decat in masura in care ne distrug ei pe noi Sunt destui ,dintre cei nascuti acolo ,urmasii sclavilor adusi din Africa si islamistii naturalizati aici ,sau pripasiti, care le fac noptile albe.
  Noi avem avantajul ca suntem ,inca pe pamantul nostru stramosesc ,pe care trebuie sa-l aparam de spurcaciuni criminale ,navalitori sadici ai Terrei.Deja ne-au transformat in colonie aici la noi acasa unde si-au adus masinile de tocat oameni si ne ameninta cu disparitia ca natie.
  Noi trebuie, aici sa luptam cu ei nu pe taramul lor.Daca nu avem,inca ,forta de a-i arunca peste gard trebuie sa asteptam prilejul oferit de altii mai puternici in sprijinul carora sa intervenim la momentul oportun ,asa cum am mai facut-o noi si altii cand am fost la ananghie.Colosii sant infierbantat si stau gata sa se incaiere.
  Norocul nostru ca, le-au stricat planurile islamistii carora yankeii le-au ucis familiile , le-au cotropit teritoriile si le-au furat petrolul cum ne-au furat si noua creantele din Iraq.Surpriza lor este ca, tocmai cei pe care i-a sprijinit in Iraq s-au rasculat primii.Acum focul este aprins, sant invaluiti din flanc si spate.Ei i-i numesc teroristi.Hotul striga hotul !
  Poporul nostru a fost harazit sa rabde. .Poate numai avem mult si vom scapa si de acesti talhari ai marilor si oceanelor care au cotropit Pamantul.Rabdare !Domnilor americani este pacat sa va pierdeti timpul fara rost prin”Gradina Maicii Domnului”cum este supranumita Romania.Mergeti la voi acasa ca e mai bine.Lasati-ne pe noi cu pacatele pe care le avem.

Abonează-te la newsletter