Analize și opinii Economie Politică

COMUNICAT gandeste.org

Cu scuze pentru Parintele Arhimandrit Iustin Parvu, facem urmatoarele precizari:

Pe data de 11 ianuarie 2012 am postat articolul Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria preluat de pe ziuaveche.ro, autor Marin Neacsu. Acel post s-a bucurat pe site-ul nostru de 90 de like-uri pe facebook.

Acelasi post cu titlu schimbat si atribuit in mod voit eronat Parintelui Arhimandrit Iustin Parvu postat pe data de 8.02.2012  s-a bucurat de peste 2300 de like-uri pe facebook (si numarul de like-uri creste).

Experimentul nostru, findca a fost vorba de un experiment, nu face altceva decat sa confirme ca NU mesajul conteaza cel mai mult ci omul caruia ii este atribuit sau care il propaga. De asemenea am incercat sa scoatem in evidenta una din cele mai simple tehnici de manipulare care este folosita in Romania ultimilor 22 de ani: folosirea de asa-zisi specialisti, personalitati, personaje, vedete media, super staruri mondene, “guru” ai democratiei, economiei si a tot ce misca, care voluntar sau involuntar nu fac altceva decat sa manipuleze bazandu-se pe simpatia neconditionata a auditoriului.

Am putea exemplifica atat de mult incat… NU O FACEM.

Ce conteaza cu adevarat :  MESAJUL  sau  MESAGERUL  ?!

Gandeste.org -> Despre blog: Daca pana acum ignoranta a fost cuvantul de ordine, daca realitatea inconjuratoare a fost o simpla stire la TV pentru tine, este momentul sa deschizi ochii, sa nu te mai lasi dus de val, manipulat si inrobit. Gandeste tu, impreuna cu cei din jurul tau, pentru tine si pentru cei din jurul tau! Singur nu poti schimba nimic dar impreuna putem schimba lucrurile, sa mearga in directia normala si fireasca si nu in cea trasata cu rigla sau prin cifre de altii pentru care oamenii sunt doar niste cifre, niste procente sau cine stie ce acronime! Daca iti pasa de tine, de familia ta de toate lucrurile bune si frumoase ce te inconjoara si vrei ca si maine sa le vezi… GANDESTE!

Echipa gandeste.org

PS: “Intelegeti cu toata puterea voastra de intelegere!” – STEVE FORBES


Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Abureala!.Ideea este ca NU v-a mers.Incercati acum sa va disculpati prin alte metode de manipulare.Cea ce incercati sa explicati prin “eroarea” intentionat strecurata face, din nou, sa credem ca RAUL deja s-a produs.Sau sa zicem ca eronat am calculat traectoria unei rachete intercontinentale care, in loc sa loveasca, sa zicem Moscova,a lovit New York, dar catrastofa s-a produs. Tineti-o tot asa….ca merge!

  • As fi crezut in experimentul dumneavaostra, daca undeva in vreun colt al postarii ati fi trecut macar cuvantul experiment.
    Pe de alta parte era inutil sa vedeti cat de citit este articolul pe blogul dumneavoastra, numai pe Ziua Veche articolul a avut mii de like-uri si 8000 de vizualizari, fiind preluat de zeci de ziare si bloguri, fara “experimente”. Personal reclam doar faptul ca v-ati legat de numele unei persoane care probabil nici nu ar fi avut posibilitatea sa vada jocul dumneavoastra lipsit de bun simt. Probabil varsta si ingaduinta parintelui v-au indemnat sa incercati acest joc lipsit de respect. Nu pot sa spun ca v-ati descalificat. Nu stiu cine va mai citeste .

  • Se pot face multe divagari de la subiect si inca ceva mai multe comentarii despre continut versus mesajul original.In acest articol am citit argumentul autoritatii si nimic mai mult. Poate ar trebui sa vedem adevarata fata a manipularii. Nimic nu e ceea ce pare. Sau era prima regula din spionaj? Nici nu mai stiu. Sa raspunda altii!

  • articolul e postat pe sfatul batranilor “http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/2173-Mesajul-t%C4%83bli%C5%A3elor-de-la-T%C4%83rt%C4%83ria-Arhimandritul-Iustin-Parvu” cu doua luni inainte de a aparea pe ziua veche

  • Romania e un experiment, probabil si site-ul dvs este sper s a nu ajung subiectul experimentelor dvs, toti experimentam dar in numele fiecaruia si nu mintim in numele adevarului cum face Diavolul chipurile sa aduca lumina! Problema e ca daca face cineva un experiment cu conturile voastre cheltuie banii si apoi isi cere scuze? Adica experimentul e una experimentarile infractionale , substituirie de persoane, etc. e alta…