Politică

Colesterolul, o minciună cât planeta!

downloadBolile coronariene și afecțiunile cerebrovasculare se află în topul cauzelor de deces la nivel mondial. Incriminat este inamicul public numărul unu:colesterolul! Dar este colesterolul cu adevărat vinovat pentru bolile moderne? Am adresat această întrebare către două personalități diferite: inginer chimist, Ștefan Manea și doctor Ștefan Balaban. Iată ce ne-au răspuns:

Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol. Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg%! Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele – atenționează omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul produselor de sănătate, cercetător Ștefan Manea.

Printr-o presiune mediatică insistentă și continuă, milioane de oameni au devenit brusc bolnavi. Asta pentru că cineva a hotărât să scadă limita de risc la niște parametri imposibili. Valorile considerate ’’normale’’ ale colesterolului s-au tot micșorat și de la 260-280 mg%, cum era înainte de asaltul industriei farmaceutice, s-a ajuns la anomalia ca omul sănătos să fie considerat pacient și să i se administreze medicație de sinteză pentru un colesterol mai mare de 240!

În ultimele 3 decenii industria farmaceutică a făcut miliarde de dolari exploatând teama oamenilor de a nu muri subit din cauza imaginilor apocaliptice sugerate de un colesterol crescut. Cum te duci la doctor, cum îți propune imediat să treci pe statine. Și știți de ce? Pentru că acest tip de tratament se ia toata viața, deci odată ce devii pacient, industria farmaceutică câștigă lunar, pentru tot restul vieții tale, de pe urma acestei încadrări!

Ceea ce omul obișnuit nu știe, este faptul că atunci când ia statine colesterolul scade într-adevăr,  dar efectele secundare generează alte probleme, de la alterări ale memoriei până la diabet și de la dureri de cap până la somnolență perpetuă.

La rândul său, doctorul Ștefan Balaban face câteva aprecieri:

Colesterolul este un fel de sperietoare agitată de oricine are un interes în această direcție. Oul este alimentul care a fost pus cel mai mult în legătură cu creșterea colesterolului, substanța de importanță majoră în organism, care a predispus la nașterea a numeroase mituri.

Din fericire lumea este din ce în ce mai inteligentă și mai informată în ziua de astăzi și mulți oameni refuză să se lase influențați.  Cu ajutorul internetului, oricine este interesat de sănătatea sa și a copiilor săi își poate face propria muncă de documentare. Oamenii nu mai pot fi mințiți decât dacă vor să se lase mințiți, iar colesterolul este una dintre acele povești de groază care bine mânuite, reușesc să genereze suficientă anxietate încât opțiunea pentru medicația de sinteză să pară cea mai convenabilă.

Pacientului cu un colesterol considerat mărit i se cere să scoată ouăle din dietă. Ceea ce este adevărat în toată acesta poveste este faptul că oul are într-adevăr colesterol, dar molecula din ou nu este similară cu cea din organism. Mai mult de atât: în gălbenuș se găsesc rezerve importante de lecitină care previn depunerea ateroamelor pe vasele sanguine. Lecitina are rol major în dinamica celulei nervoase și a tuturor proceselor care se desfășoară în creier, deciouăle pot avea partea lor de contribuție la scăderea colesterolului.  La ora actuală este de neconceput să scoți ouăle din alimentație, având în vedere câte proprietăți nutritive, biologice și de construcție au! a conchis interlocutorul nostru.

Autor: Adriana Caranfil

Sursa: Aqui Ahora

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • În mod normal nu doar regimul alimentar e problema ci mai ales lipsa de mișcare. 5-10km de mers pe jos odata la 2 zile, urcat saptamanal pe munte pe un traseu mediu-dificil sunt împotriva colesterolului ridicat, a ficatului „gras”

 • Despre colesterol s-au spus multe, unele confirmate si valide stiintific, altele invalidate de practica si de evaluarea stiintifica.
  Cu toate acestea, absolutizarea (pornind chiar din titlu) arata mai degraba incercarea de a dovedi ca si “contrariul” este … absolut, ceea ce este tot o eroare iar autorii articolului wxagwewaa.
  ———————
  Articolul provine de pe un site “jmecher”, unde este amestecata minciuna cu adevarul, spre prostirea cititorului.
  Se face apologie samanism-ului, cu ratacitul demonolog Valeriu Popa dar cel mai dur – “dezvoltarea personala”; un amalgam de viclenii mestesugite care duc credulul spre idiotizare cu practici asiatice cosmetizate pentru occidental (ne-asiatic) cu radacina in hinduism si convertite in limbaj fals stiintific.
  Oricum, psihologia nu este stiinta – nici nu poate dovedi sau arata “obiectul”studiului.
  Dezvoltarea aptitudinilor, a calitatilor, a priceperilor profesionale sau nu, vocationale… s.a.m.d inseamna ceva firesc si dezirabil.
  Dar dezvoltarea “personala” inseamna tratament psiho-afectiv individualizat ca sa fie mutilata persoana care are suflet pus de Dumnezeu intr-o alta persoana, dupa “alegerea” manipulatorului, cu directia clara spre schizofrenie, “inarmat” cu mantre (rugaciune hinduista), autosugestie si sugestie hipnotica spre negarea realitatii.
  Sa invatam sa discernem intre bine si rau, intre adevarat si mincinos, intre “crestinesc” si “satanic”.
  Frica de boala si pofta de bani nu ajuta…

 • New Age – scientologie – sursa bolilor – mancarea!
  Nici vorba ca pacatul originar, cel personale sa insemne ceva…
  Nici vorba ca orice ai face bine sfatuit…. tot te imbolnavesti, suferi si mori…
  Asta este tot propaganda.

Abonează-te la newsletter