Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Încă un băsist din axa Soros-Macovei-Pleşu-Mungiu în Guvern

macovei,_laura_stefanUna dintre cele mai şocante numiri în Cabinetul Cioloş este a lui Cristian Ghinea, desemnat ministru pentru fondurile europene, deşi nu are absolut nici o competenţă în această materie fundamentală pentru dezvoltarea României! Ghinea este„copilul” cuplului Monica Macovei – Alina Mungiu, moşit de Traian Băsescu, încredinţat spre creştere lui Andrei Pleşu, cu zestrea dată de George Soros.

Cristian Ghinea nu este nici pe departe primul băsist adus la putere de regimul Klaus Iohannis, el venind într-o lungă succesiune care arată că regimul Băsescu încă trăieşte, că refacerea lui prin aducerea slugilor în casa mare este deja o realitate menită să-i îngrozească pe cei 7,4 milioane de români care au votat pentru trimiterea la gunoiul istoriei a întregului sistem băsist.

CRISTIAN GHINEA – OMUL MONICĂI MACOVEI ŞI AL DNA. Una dintre penibilităţile campaniei electorale prezidenţiale din 2014 a fost livrată de Ghinea:

maco1

Clipul Monicăi Macovei (declarată de Ghinea ca fiind „o mamă bună”) este, din acest punct de vedere, absolut antologic şi poate fi văzut în toată splendoarea la adresa https://www.youtube.com/watch?v=HkwVC67THqA. Replica lui nu va fi uitată curînd: „Monica, dă-mi voie să te pup, vreau să mă vadă mama că mă pup cu Monica Macovei”.În acest clip electoral, Cristian Ghinea ţine în mînă singura lui„capodoperă”, volumul „Eu votez DNA”, apărut la Ed. Humanitas în 2012, şi o declară pe Monica Macovei ca fiind „adevărata mamă a DNA”.:

maco2

Cartea lui Cristian Ghinea adună, de fapt, nişte interviuri: cu celebrul judecător măscărici Cristi Dănileţ, cu procurorul Lucian Papici, aflat în ancheta DNA pentru acte de corupţie, cu fostul preşedinte ANI Horia Georgescu, arestat pentru acte de corupţie, cu Daniel Morar, autorul absurdei imunităţi pentru Traian Băsescu, cu băsista Laura Ştefan de la ONG-ul sorosist „Expert Forum” şi cu procurorul şef adjunct de la DNA Nistor Călin, despre care presa a scris că examenul de definitivat ca avocat i-a fost anulat pentru că a fost prins copiind!

CRISTIAN GHINEA – OMUL ALINEI MUNGIU PIPPIDI ŞI AL LUI GEORGE SOROS. Actualul ministru al fondurilor europene (!!!) a activat în cele mai importante ONG-uri finanţate de George Soros: „Societatea Academică din România” (SAR), condusă de Alina Mungiu Pippidi, „Freedom House România”, condusă de celebra Cristina Guseth, „Centrul pentru Jurnalism Independent” şi„APADOR-CH” şi .

Despre caracterul lui Cristian Ghinea putem afla din reacţia sa, imediat după ce a plecat din SAR-ul Alinei Mungiu: „Sînt în măsură să ştiu cîte ceva despre managementul SAR, doar am lucrat cîţiva ani acolo. Am învăţat multe, inclusiv de la AMP. Dar concluzia rămîne: e un şef inept (n.r. – Alinei Mungiu Pippidi)”. Tot articolul lui Cristian Ghinea despre Alina Mungiu Pippidi poate fi citit pe adresahttps://solidaritateeuropeana.wordpress.com/2016/04/14/cristian-ghinea-despre-alina-mungiu-pippidi-un-sef-inept/.

CRISTIAN GHINEA – BURSIER CU CONDIŢII. Titlul de glorie al lui Cristian Ghinea este masterul de la London School of Economics, numai că, aşa cum este scris chiar pe pagina sa de pe Wikipedia, „bursa care îi finanțase acest studiu prevedea întoarcerea sa în România și implicarea pentru o perioadă minimă de timp în activități ale sectorului civic”.

Ghinea a ales să activeze în „Centrul Român de Politici Europene”, un think tank despre aflăm chiar din pagina oficială date interesante:

maco3

După cum se vede, sub conducerea lui Cristian Ghinea, CRPE era ferm în privinţa Republicii Moldova: separarea de România şi alegerea unui drum european ca stat independent.

În schimb, opţiunile politice de-a lungul timpului au fost către susţinerea lui Nicuşor Dan în campania electorală din 2012 şi a luiTraian Băsescu la Referendum! Curat echidistant, nu? În CRPE-ul condus de Ghinea a activat ca director de programe şi Ciprian Ciucu, devenit şef al ANI, iar acum candidatul Monicăi Macovei la Primăria Capitalei!

La cap. „Finanţări”, sînt trecute „FUNDAŢIILE GEORGE SOROS ROMÂNIA ŞI MOLDOVA”, precum şi „Open Society Institute”. Este recunoscut şi faptul că finanţarea cea mai mare a CRPE s-a derulat pe un proiect realizat împreună cu „Societatea Academică din România” (SAR), coordonată de Alina Mungiu Pippidi.

OPERA” LUI CRISTIAN GHINEA. Pe pagina sa de pe Wikipedia, Cristian Ghinea îşi prezintă ”opera”, de fapt volumul acela penibil de interviuri cu cîţiva „penali”, alături de 3 colaborări: cu Alina Mungiu Pippidi, cu Cristian Pătrăşconiu şi vreo 15 pagini scrise la 4 mîini cu aceeaşi Alina Mungiu Pippidi:

maco4

Tot la „opera politologului” trebuie înscrisă şi perioada în care a scris pentru „Dilema Veche” a lui Andrei Pleşu. Articolele sale îl recomandă ca autentic scriitor băsist, ceea ce, la fel ca şi în cazul altora, se pare că reprezintă un Certificat de valoare pentru regimul Iohannis-Cioloş. De altfel, înainte de a deveni ministru (!!!), Cristian Ghinea a fost consilier la Cancelaria Guvernului României.

Într-un guvern intrat în degringoladă, cum este Guvernul tehnocraţilor lui Dacian Cioloş, care înregistrează zilnic o demisie sau o declaraţie stupefiantă, pare un lucru cît se poate de firesc promovarea ca ministru a unui personaj precum Cristian Ghinea, ţuţer mîndru al lui Traian Băsescu şi al cozilor sale de topor.

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul