Politică

Col. (r) Marin Neacşu: ”România, grădina (zoologică) a Maicii Domnului?”

Scriam acum câteva luni  un articol numit ”atelier de educație animalieră”despre modul în care o doamnă muzeograf din Craiova făcea educație copiilor veniți în vizită de ”studii”și cum sunt folosiți termenii în necunoștință de cauză.

maxresdefault

Secretul lui Polichinelli

Subiectul mi-a fost amintit de un studiu al Uniunii Europene care  a constatat că în România anului 2017, 40% din elevi   citesc un text fără să îl înțeleagă și unul din doi va fi analfabet profesional. Așa și ? Care e problema? Traian Băsescu a ajuns președinte deși nu a strălucit la învățătură. Mihai a ajuns rege și gângăvește și acuma.  Valeriu Zgonea a fost repetent de două ori, dar a fost colegul lui Mihai Viteazu și președintele Camerei Deputaților, Crin Antonescu a fost și el repetent un an la Facultate dar a ajuns președinte de partid și al Senatului, Dragnea a fost și el repetent în facultate pe care doar el știe cum a făcut-o și uite-l, ditamai dirijor al Guvernului, Iohannis a ajuns și el președinte fără să știe cum, dar mai ales fără să știe sa vorbească dar a știut să își cumpere case prin fals și uz de fals pentru că a avut noroc.  Să mai amintesc de sutele de parlamentari de meserie frizeri, lăcătuși, auto, șoferi, țiitoare, lingăi, etc etc?

Qui prodest?

Păi dacă se poate ajunge așa sus fără școală, având noroc, fără să fii în stare să vorbești nici românește, că engleză oricum vorbești imediat ce ajungi ministru, sau dacă poți ajunge premier sau șeful DNA plagiind, de ce să mai meargă la școală elevul român sau de ce să mai învețe? Și se mai pune întrebarea de la cine să învețe, de la profesori care iau 2 și 3 la titularizare sau sunt prinși copiind?Păi așa ajung învățători, doamne care refuză să plătească vasele sanguine comandate la Zepter.

Sau de ce să se mai chinuie profesorii să învețe pentru a fi titularizați dacă e suficient să se înscrie în partid, să facă bocancii  directorilor de instituții de învățământ sau inspectorilor șefi? Hai să fim serioși, cine e prost să mai învețe atâta vreme cât plagiatul și hoția te fac domn în România? Nu sunt de vină  elevii, și  profesorii, de vină sunt cei care schimbă miniștrii din 3 în 3 luni și fiecare vine cu propria lege a învățământului, proprii specialiști,  analfabeți de partid, cu dublă calificare și doctorate obținute la private  în pupinturism și turnătorie, și devin invitați permanenți  la televiziuni să ne dea lecții de conduită.  Elocvent este cazul domnului Vișan Gelu, fost pedagog la un liceu din Craiova, căutător pe sub fustele elevelor, eliminat din învățământ pentru viol, judecat pentru aceeași faptă, luat sub aripa profesorului Berceanu cel care a vândut Israelului planurile avionului ce se construia la Craiova  și grațiat de Băsescu pe care îl slujește acuma cu ardoare. Nu m-ar mira să îl văd pe domnul Vișan într-un viitor guvern de ”coaliție națională”, ministru la Educație sau chiar Justiție, de ce nu? Dacă se poate și așa, de ce să mai învețe sau să se perfecționeze profesorii?

Propuneri de ochii lumii

În aceste condiții propunerea UE de a fi evaluați sau plătiți profesorii români după rezultatele elevilor sau orice altă propunere care este viabilă într-o țară civilizată, în România va fi sortită eșecului, sau va fi și mai falimentară, pentru că se vor găsi ”soluții” de ieșire din criză. Se vor aplica diverse metode care vor face ca elevii proști, dar cu ”dedicație” să fie primească note mai mari, vor fi promovați toți, indiferent de nivelul cunoștințelor, numai să nu fie profesorul ”bun”sancționat,  iar profesorii”răi”recalcitranții care nu participă la viața politică a țării, care nu se vor înscrie în partid sau nu vor ”achiesa” la metodele directorilor vor fi sancționați sau nu vor fi promovați, etc etc. Ce va face UE atunci, va veni să  schimbe directorii de școli, inspectorii sau primarii? Absurd. Ceea ce poate face UE  acum este să nu mai dea girul papagalilor din fruntea țării și să nu mai laude toți baschetbaliștii  care vin să le vorbească în romglish despre lupta anticorupție în România.

Apropo de papagali, se  spune că noi românii trăim în  Grădina Maicii Domnului, dar mă întreb dacă nu cumva Maica Domnului avea o Grădină Zoologică, pentru că românii în ziua de azi, grație sistemului educațional avansat, se poartă ca măgarii, beau ca porci, ies la  vot sau proteste  ca oile, muncesc ca boii, se uită la un radical ca vițelul la poarta nouă, vorbesc ca papagalii, se îmbracă ca maimuța, urlă ca leii și fug de răspundere, ca dracu de tămâie.  Ce ne mai trebuie educație?

Concluzie

Ceea ce se întâmplă acum în învățământul românesc, rezultatele elevilor și ale profesorilor, analfabetismul care  câștigă teren pas cu pas, toate acestea, nu țin în fond  de moștenirea genetică a românilor, nici doar de lipsa de implicare a părinților, elevilor și profesorilor, ele sunt în principal  rodul și consecința politicii educaționale a celor ce ne-au condus de 28 de ani încoace, a repetenților, ”modelelor” branconerilor, sâsâiților, rârâiților, bâlbâiților, almanahilor, maneliștilor, cocalarilor,  care ne-au invadat Parlamentul, Guvernele,  viața politică, socială  și emisiunile tv și au arătat copiilor unde pot ajunge dacă fac ca ei. Ce poate face un părinte sau un profesor bine intenționat  în fața copilului, cum să îi spună că are nevoie de carte și educație ca să reușească, când copilul îi spune: ” dar ce, Băsescu, Zgonea, Vanghele, Becali, Guță, Mutu, Columbeanca,  Eba, au fost fruntași la învățătură?” Și ce poate să facă UE în fața acestei armade anti-cultură? Și să fim  totuși realiști, acest lucru convine de minune Uniunii Europene, pentru că cu cât vom fi mai analfabeți, cu atât vom fi mai ușor  de prostit, dirijat, supus, furat  și exploatat. Studiul  nu este făcut pentru a ne ajuta ci pentru a arăta și altora de ce România trebuie condusă ”de la centru”, așa cum prietenul strategic ne conduce spre război. Acesta  mai întâi ne-a pus să ”restructurăm” armata, apoi să distrugem industria națională de apărare, pentru că nu era compatibilă,  apoi să ne trimitem copii să lupte pentru ei pe pământuri străine, apoi să cumpărăm tehnică second hand din cimitirele lor militare, iar în final   ne-au pus să îi rugăm să ne  ocupe țara cu baze militare, tehnică și personal,  pentru că noi nu suntem în stare să ne apărăm singuri așa cum cei care conduc UE au constatat acuma  că nu suntem în stare să ne mai ”educăm” e nevoie de legile lor de îndobitocire. Până la urmă o să ne  ceară să ne desființăm sistemul educațional  național, pentru că oricum scoate proști cu diplomă sau tâmpiți, cum spunea președintele tuturor tâmpiților și să ne trimitem copii să învețe la Paris cum se face nodul la cravată. Istoria se repetă.

Autor: Marin Neacșu

Sursa: În cuiul cătării

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Un studiu clar ca LUMINA ZILEI ce ne arata cat de MARE ESTE GRADINA DOMNULUI.
    Sub SOARE ESTE suficient LOC TEMPORO-SPATIAL pentru TOATA SUFLAREA! Sub SOARE…
    Pentru “AMATORII” DE / DIN UMBRA, CLINICA UNIVERSALA pune la dispozitie saloane de CARANTINA pt DECONTAMINARE, CONSTIENTIZARE, RECALIBRARE, REECHILIBRARE, RENASTERE. RE VI GO RA RE !
    NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.

Abonează-te la newsletter