Politică

CNA & Ponta strike again

colind-exploziv-cu-dor-transilvanCNA-ul a amendat  Radioul public pentru că Dan Puric a făcut afirmaţiile: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”, instituind deja o cenzură care va pune oamenii ce îşi asumă libertatea de a spune ceea ce cred în imposibilitatea de a fi chemaţi la emisiuni. Poate cineva să conteste aceste păreri ale unui om de cultură recunoscut nu numai în ţara sa de baştină, sau este semnalul unei cenzuri fără precedent, cu consecinţe asupra libertăţii de exprimare?

Folclorul trebuie cenzurat ca nu cumva Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România să nu sucombe în diatribe împotriva Bisericii Ortodoxe, căreia-i stabileşte inclusiv priorităţile în canonizare. Şi care face dintr-un vechi  transilvan, un închipuit vector al antisemitismului românesc, după ce este mutilat semiotic, după ce semnificaţia acestuia este în mod consternant pliată pe Holocaust. Va imaginaţi glasurile copiilor incitând printr-un  arhaic la, citez din comunicat, “arderea jidovilor”. Nu este uimitor? Şi nu este şi mai uimitor faptul că mai sunt imbecili care chiar cred asta? Colindul are o semnificaţie teologică, iar “Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bunu, / Să iasă sfara pă drum” înseamnă că acela care l-a răstignit pe Hristos (“jidan” in limbajul arhaic, ce nu poate fi acuzat, pentru că sunt termeni şi cuvinte care devin peiorativi în timp sau chiar îşi schimbă semnificaţia), în mod firesc, nu este acceptat în casă în timpul sărbătorii Naşterii Mântuitorului, din neamul cărora S-a născut, pentru ca nu L-a primit ca Mesia, ergo trebuie lăsat în curte, acolo unde ţăranul îşi pune carnea la afumătoare înaintea sărbătorilor, la “corlan la fum”. Cu alte cuvinte, acesta nu se va putea bucura de sărbătoarea Naşterii Domnului, rămânând doar să-şi dorească zadarnic ca să fie poftit şi el în casa la masă.

Să vezi în asta un genocid avant la lettre mi se pare ca trebuie să ai mari probleme comprehensive, nu mai vorbesc de rea credinţă dusă pana la patologie. “Jidovi, neam afurisit” nu este o imprecaţie în gura copiilor pe care o repetă de sute de ani de Crăciun, ci o realitate teologică, pentru că “a afurisi” înseamnă anatemă, scoaterea din sânul Bisericii a cuiva. Or, este evident că nu suntem în comuniune de credinţă cu cei care l-au răstignit pe Hristos sau cu cei care nu-l recunosc pe Iisus Hristos ca Fiu şi Cuvânt al lui Dumnezeu. Deci înainte de a da asemenea sentinţe inepte, preluate obedient de CNA care a amendat cu suma imensă de 50.000 de lei Societatea Română de Televiziune pentru că a fost fost difuzat, pe 6 decembrie, “un colind antisemit” (!), ar fi trebuit să fie măcar consultat Institutul Naţional de Etnografie şi Folclor al Academiei Române, nu revista sorosistă “22″.  Dacă lucrurile merg tot aşa, toată ortodoxia va fi considerată antisemită, deşi nu numai Hristos în fiinţa Sa omenească,  dar si Maica Domnului împreună cu toţi Sfintii Apostoli erau…semiţi! Pornind de la negarea naşterii Mântuitorului şi a consecinţelor ce decurg din aceasta o să ne putem aştepta la schimbarea calendarului mondial, care porneşte de la Naşterea Fiului lui Dumnezeu acum, în curând 2014 ani!

Să mai spunem că CNA a fost impasibil când un cuplu de homosexuali a fost “căsătorit” la Pro TV, sfidând nu numai Codul Civil, dar şi bunul simţ al acestui neam, cred că ar fi de-a dreptul frivol. -ul însă trebuie să îşi arate vigilenţa în chestiuni unde nu are habar, pentru că în mod normal, ar fi trebuit să consultati experţi în chestiuni ce ţin de folclor şi teologie, greu adaptabile ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice. Aşa, decizia este una pripită şi contestabilă, arătând că în chestiuni care ţin de ethosul naţional nu numai că este în necunoştiinţă de cauză, dar aplică sancţiuni fără să ţină cont de el, ci de alte directive, ale unui nou Minister al Adevărului. Toate aceste decizii din ultimele zile ne arată o instituţie în plină degringoladă axiologică, obedientă şi imatură, deşi ar trebui să fie o garanţie a discernamantului şi a independenţei politice.

În fine, pentru că s-a opus, prin câţiva preoţi şi credincioşi, distrugerilor care ar putea fi provocate de exploatarea gazelor de şist, judeţul Vaslui este singurul din ţară în care niciun proiect al preoţilor vasluieni nu a primit  finanţare din partea Guvernului în anul 2014! Dacă nu sunteţi cuminţi şi nu lăsaţi corporaţia să vă distrugă pământul şi să vă otravească apa, popilor cu obştile voastre cu tot, aveţi de suportat consecinţe. Care sunt luate la grămadă, ca atunci când într-o cameră de puşcărie este supus pedepsei tot grupul, deşi vinovaţi sunt doar câţiva, metoda prin care se pune presiune suplimentară prin cei nevinovaţi, care se vor simţi evident nedreptăţiţi. Metoda coercitivă este veche. Nu mai veche însă decât căderea omului din Rai, pe care toate religiile monoteiste o acceptă.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Vechi colind transilvan? Nu mai spune… vechiul colind transilvan are versurile contrafacute mai recent. Evident, in acceptiunea dumitale, noi astia care chiar credem ceea ce vedem, suntem niste imbecili, adevarul nu e ceea ce vedem (versuri antisemite chiar odioase, ma intreb aia din Dor Transilvan cum au putut sa cante asa ceva…voce au, minte ce le mai trebuie!) ci cel pe care ni-l spui matele si cei de-o teapa cu matale.

  • “Pentru România şi împotriva Poporului Român, a fost pregătit un program diabolic şi extrem de periculos, cu un final incredibil.După falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român şi după tentativele nereuşite de până acum, de data aceasta programul pregătit împotriva românilor este mult mai perfid şi diversificat. Scenariul derulat în România (copiat după cel aplicat în Rusia în anul 1917 şi în ţara noastră din 1945) a vizat ca, începând cu 22 decembrie 1989, în funcţiile de preşedinte al României, în conducerea Parlamentului, în Guvern şi în fruntea principalelor instituţii ale Statului Român să fie promovaţi şi susţinuţi cât mai mulţi alogeni care execută ordinele primite din străinătate. Românii încă nu ştiu că, în ultimii 20 de ani, nu au avut un preşedinte român al României, ci numai alogeni, care păstrează secretul asupra etniei din care fac parte. În mod deloc întămplător, românii sunt informaţi şi ştiu multe în cele mai diverse domenii, dar nu ştiu nimic despre etnia conducătorilor la nivel central, respectiv despre etnia celor care au ajuns preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere, preşedinţi de Comisii parlamentare permanente, senatori şi deputaţi, prim-miniştri, viceprimi-miniştri, miniştri de stat, miniştri, miniştri delegaţi, secretari generali ai guvernului,consilieri prezidenţiali, secretari de stat, directori ai serviciilor secrete, conducători ai Televiziunii şi Radioului public, conducători ai instituţiilor centrale şi ai agenţiilor naţionale, cei din consiliile de administraţie de la Banca Naţională a României şi de la celelalte bănci de stat, până la lichidarea lor,cei din Comisiile prezidenţiale.
    Românii au dreptul să afle cine a guvernat România în ultimii 20 de ani! Unii dintre ei au dublă cetăţenie, alţii sunt copiii sau nepoţii celor care au adus comunismul din U.R.S.S., dar cu toţii au nume şi prenume neaoş româneşti. Când vor afla adevărul despre etnia conducătorilor din ultimele două decenii românii se vor deştepta foarte repede şi vor înţelege de ce, prin viclene uneltiri, Ţara a fost adusă în pragul falimentului şi Poporul Român la sapă de lemn. “