Politică

Chevron si Jandarmeria au pornit in toiul noptii un nou asalt la Pungesti | VIDEO

jandarmi-685x320ora 7.55: Jandarmii au ridicat-o pe Mariana Morosanu, fata lui Costica Spiridon, cea care a vorbit in direct la Realitatea TV in aceasta dimineata. Totodata, a fost ridicat de jandarmi Marius Ignat si Gheorghe Munteanu (81 de ani). Incet, incet sunt ridicati toti liderii Miscarii de Rezistenta, iar in prezent este cautat proprietarul terenului unde este amplasata Tabara de Rezistenta, Eugen Iosub. Retinerile s-au facut,se pare, ca urmare a avarierii  unei masini a Jandarmeriei de catre protestatrii nemultumiti de interventia fortelor de ordine. Mai precis pretextul atacului a fost ca s-a spart un geam la o duba a Jandarmeriei. Oamenii din Pungesti spun ca au fost fugariti prin padure de jndarmi cu funiile, fiind prinsi si loviti la picioare. In fata a circa 100 de oameni din Pungesti, se afla acum, conform spuselor celor din Tabara de Rezistenta, in jur de 1000 de jandarmi. Jandarmeria Romana a trimis un comunicat pe care vi-l prezentam in integralitatea lui.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE                                                                                     02 .12. 2013

J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă                          

COMUNICAT DE PRESĂ

In vederea informării corecte şi oportune a mass-media, precum şi a opiniei publice, Jandarmeria face următoarele precizări:

–  efective ale Jandarmeriei sunt prezente pe raza comunei Pungeşti judeţul Vaslui pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică;

– misiunea Jandarmeriei este de a asigura un climat de normalitate în zonă pentru prevenirea oricăror incidente ce pot duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea fluenţei circulaţiei pe căile de comunicaţii, precum şi prevenirea comiterii oricăror fapte antisociale;

– pe timpul deplasării efectivelor către localitatea Pungeşti, în apropierea localităţii Siliştea, un grup de aproximativ 100 de persoane a blocat drumul judeţean din localitate, fiind necesară acţiunea jandarmilor în vederea deblocării căii de acces;

– persoanele în cauză au avut un comportament ostil la adresa forţelor de ordine, pe timpul acţiunii pentru deblocarea căii de acces, un autovehicul din dotarea Jandarmeriei fiind avariat;

– 7 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui în vederea identificării acestora şi stabilirii condiţiilor în care s-au produs evenimentele în care aceştia au fost implicaţi.

Activitatea Jandarmeriei se va desfăşura in continuare, in conformitate cu atribuţiile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, acţionându-se totodată cu fermitate şi echidistanţă împotriva oricăror încălcări ale legii.

Compartiment informare şi relaţii publice

UPDATE 7. 25

La aceasta ora jandarmii, care depasesc de circa sapte ori numarul protestatarilor au izolat complet Tabara de Rezitenta din Pungesti si nimeni nu poate patrunde acolo. Unii dintre cei care au venit in ajutorul oamenilor din tabara s-au strecurat prin padure, pe deal, dar si de acolo jandarmii i-au intors si i-au insotit pana lvanesti, inclusiv pe jurnalistii care au incercat sa ajunga in tabara. Mariana Morosanu, una din protestatarele din Pungesti a declarat ca jandarmii au blocat accesul celor din tabara, i-au evacuat, bruscandu-i si lovindu-i. Liderii Miscarii de Rezistenta, Zina Domintean si Constantin Paslaru, au fost ridicati de jandarmi si bagati in dube, precum si mai multi protestatari din corturile instalate in tabara. In prezent sunt doua victime care au ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, unul fiind Costica Spiridon cu lipotimie, in urma unui atac de panica iar cealalta victima fiind tot un protestatar din Pungesti, care acuza dureri abdominale, dupa ce, spune el, a fost lovit de jandarmi. Oamenii din Tabara de Rezistenta din Pungesti, care au mai ramas foarte putini, sunt legitimati si ridicati rand pe rand si apoi transportati la Vaslui cu dubele Jandarmeriei. Am incecat sa vorbim cu prefectul Radu Renga, cu purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, cu purtatorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, insa nimeni nu raspunde la telefon pentru a oferi o explicatie despre abuzurile grave comise de jandarmi asupra celor din Pungesti. Utilajele Chevron, pazite de jandarmi au ajuns pe terenul unde se va instala sonda de foraj pentru explorarea gazelor de sist iar paza lor este asigurata de jandarmi. Vom reveni cu amnunte, foto si filme din zona de conflict de la Pungesti.

UPDATE 6.25

In Tabara de Rezistenta jandarmii, foarte multi la numar au patruns in forta in protestatari, au intrat pe terenul privat unde se afla ridicata tabara si au inceput sa-i ridice si sa-i bage in dube. Costica Spiridon, unul dintre protestatarii din Pungesti, care este cardiac, a fost bruscat de jandarmi si a lesinat. Acum este in ambulanta si i se acorda ingrijiri. Jandarmii au blocat drumul spre Pungesti cu un gard si nu au permis nimanui sa intre in zona, nici macar presei. Inca o ambulata se indreapta acum spre Tabara de Rezistenta, semn ca acolo mai sunt si alte victime. Jurnalistii prezenti la fata locului au fost opriti de jandarmi la intrarea in satul Silistea si nu li s-a permis accesul, jandarmii motivand ca este o masura pentru protectia lor, a jurnalistilor. Li s-a indicat sa mearga la Primaria Ivanesti unde se afla un punct de informare. In prezent nici prefectul Radu Renga, nici purtatorul de cuvat al Jandarmeriei Vaslui, nu raspund la telefon. Nici o autoritate nu da explicatii despre ce se intampla in Tabara de Rezistenta, care este izolata complet, inconjurata de sute de jandarmi iar oamenii de acolo luati pe sus si dusi in dube. Utilajele firmei Chevron au ajuns deja in Pungesti si se pregatesc de a intra pe terenul unde vor ridica sonda.

UPDATE  5.45

La orele 5.30 au plecat spre Pungesti utilajele, masinile cu pamant, cu tuburi si multe dube si autocare cu jandarmi. In total, coloana are cam trei kilometri lungime si numara 45 de masini.  Din informatiile noastre venite dinspre Tabara din Pungesti 16 dube de jandarmi si mai continua sa vina dinspre Puiesti, au ajuns deja si au intrat in forta in protestatarii care au sosit in Tabara de Rezistenta. Acestor forte impresionante de jandarmi li s-au alaturat mai multe masini de politie, pompieri, ambulante. Stirea venita dinspre Pungesti este ca se vor pune tuburile, se va face un pod, utilajele vor intra pe teren si va fi instalat un gard protector.

Chevron si Jandarmeria au pornit in toiul noptii un nou asalt la Pungesti

Astazi, la orele 3.30 Chevron si Jandarmeria s-au mobilizat si vor  pleca in curand spre Pungesti unde vor intra in forta pentru a aduce utilajele si a instala sonda de explorare a gazelor de sist. La orele 3.00 deja in zona Lipovat, din comuna Munteni de Jos, la intrarea in Vaslui dinspre Barlad, utilajele au inceput sa fie turate, iar la cealalta intrare in Vaslui, in Zona Industriala, asteapta forte impresionante de jandarmi cu autocare, dube si alte masini, pentru a-i insoti la Pungesti. De cealalta parte, oamenii din Tabara de Rezistenta din Pungesti si din satele Silistea, Armasoaia si comune invecinate s-au mobilizat si se strang in fata terenului unde Chevron vrea sa instaleze sonda. Din Barlad, Vaslui, Negresti, Bacesti, au plecat spre Pungesti zeci de oameni sa vina in sprijinul celor din Tabara de Rezistenta. Va vom tine permanent la curent cu evolutia starii conflictuale ce sta sa izbucneasca in cursul acestei dimineti la Pungesti.

Sursa: Vremea noua

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Hai sa ne unim odata!Treziti-va oameni buni,hai sa sarim in ajutorul celor de la Pungesti!Jandarmii trebuie stropiti cu benzina si incendiati,o merita din plin!Sa urmam exemplul ucrainienilor si sa ne revoltam,nemernicii care ne-au vindut la straini trebuie prinsi si judecati de popor!La violenta trebuie sa ripostam cu violenta!

  • Apelul economistului Constantin Cojocaru către romani

    ROMÂNIA, RIDICĂ-TE!
    Singura forţă care mai poate împiedica săvârşirea acestei crime este poporul român însuşi, care trebuie să se ridice, să iasă în stradă, să lupte, paşnic, unit, cu curaj şi cu hotărâre, pentru a cere şi a obţine oprirea crimei şi alungarea atentatorilor de la conducerea ţării.
    Nimeni şi nimic nu îi mai poate salva pe români, în afară de ei înşişi.
    Crima a fost premeditată !

Abonează-te la newsletter