Politică

Cerșetoria intelectuală, o formă abjectă de denigrare a României

mungiu-pippidiDupă ‘89, mai exact după ’96, atunci când miliardarul american George Soros și-a pus la punct o rețea în România, a fost creată o întreagă specie de intelectuali care își construiesc imaginea în străinătate, denigrând România.

Această rețea o are ca exponent pe Alina Mungiu Pippidi, care și-a creat imaginea atât în România cât și în Europa ca pilonul ONG-ismului românesc. Temele ei de atac nu au vizat corporațiile, politicienii sau ecologia, ea a mizat pe denigrarea României și a românilor pentru că ce poate fi mai plăcut pentru alte state decât să audă de la un român cât de urâtă este România și cât de proști și corupți sunt românii. Cu banii lui Soros a reușit să realizeze în România adevărate rețele prin care brandul de țară al României să scadă, pentru că e mai ieftin să cumperi fabrici într-o țară cu imagine proastă, iar românilor le vine mai greu să-și ceară drepturile în fața corporațiilor când li se spune, de către ai lor, că sunt nepregătiți, corupți și leneși.

Mungiu Pippidi nu s-a mărginit doar la a denigra România și pe români în articolele și interviurile ei. Nu! Ea a continuat, ajutată de banii lui Soros, să promoveze în cinematografia europeană niște regizori cu accente profund anti-românești. Dacă tot vorbim de bani, probabil că Alina s-a gândit să-l bage și pe frati-su’ într-un proiect marca Soros. Astfel, cu un capital foarte mare pentru România, Cristian Mungiu – face filmul ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. Bineînțeles, filmul este despre perioada comunistă, despre cât de greu era după decretul anti-avort, dar, mai ales, despre români și România. Observăm că tot sistemul era corupt și nepregătit, că românii erau needucați și mai ales violenți. Pentru această prezentare minunată făcută României, Cristian Mungiu primește premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes din 2007. Este evident că ”cineva” a dorit ca imaginea României să fie aceea, să vedem în primul rând noi românii cât de mult ne-a ridicat sistemul capitalist și să vadă și alții cât de gregari și needucați eram și probabil încă suntem.

În același registru se încadrează și regizorul Călin Peter Netzer, care, cu filmul ”Poziția copilului” a câștigat în 2013 trofeul “Ursul de Aur”, la Festivalul de Film de la Berlin. Este evident că și promovarea acestui film înseamnă tot denigrarea României, denigrarea românilor și minimalizarea sistemului românesc de învățământ. Toate aceste ”opere cinematografice” se înscriu într-un plan: România trebuie să fie văzută prost, românului trebuie să-i fie rușine cu țara lui.

Ce nu înțelege însă Alina Mungiu Pippidi este că ea, de fapt, este cu mult mai abjectă decât ultimul cereșetor. Ambii cerșesc, dar ceșetorul face asta de foame, chiar dacă o face la Paris sau Viena, el aduce prejudicii țării lui fără să-și doreasca asta și de cele mai multe ori fără să înțeleagă că face asta. Doamna Pippidi este însă mai mult decât conștientă de deserviciile făcute României, dar se pare că banii și agendele străine au întotdeauna prioritate.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Trebuie avut in vedere, in cazul acesei “capitze”, ca problema ei este, inainte de Romania si bani, chiar starea sa psiho-fizica. Asadar, numai o asistenta psihologica pertinenta, obstinata si daruita ( ei, inainte de toate) o poate scoate din gargara si rautate, sadindu-i ceva smerenie. Fara indoiala ca acceptarea unei psihoterapii depinde insa numai de pacient(a). Or, cum asa ceva nu se va intampla, singura sansa de a scapa publicul de aceasta fiintza, este ignorarea sa. Va oposi sa dea din gushe…Plus ca bolile nu iarta pe cei rai…

  • Ar trebui sa strigam cu totii: Cristi , Ba Cristi! Ia-o ba odata de pe piciorul neamului romanesc pe aceasta alogena ordinara, o adevarata femela de pitbull, bine dresata de stapanul ei Soros, ca sa muste mana neamului ce a hranit-o. Tinand cont de numele ei, Alina Pipi-di, probabil ca gushata si-a marcat teritoriul, in care sa puna la cale , toate acele grozavii hotarate de stapanul ei, broscoiul raios Soros.

  • Felicitari domnule. Ideia ca ne termina tara ,, acesti intelectuali “. De-a lungul istoriei in general intelectualii adevarati erau de stanga acum toti sunt de ,,dreapta” sustin excroci in fruntea tarii gen basescu, iohanis etc.

  • Cred ca niciodata niciun roman n-o va ierta pe aceasta nenorocita de sluga.O sluga care-i spala fundul lui Soros cu limba.E deja inscrisa in grupusculul de mizerie umana a tradatorilor de tara.

  • Alina Mungiu nu a criticat niciodată oamenii cinstiți, harnici și de caracter din România, ci numai corupții, Lichele și profitorii vechiului regim (comunist) și ai actualului regim așa -zis democratic care are multe reflexe comuniste și populiste. Vă place cum este România acum? De ce și-au luat lumea în cap peste 3,5 milioane de români? E greu să gândești și să vezi cauzele relelor din țara noastră. Nu se vor obține progrese cu critici aiurea.

  • Domnilor si doamnelor, daca va poate fi atribuit un asemenea termen, sau mai corect tovarasilor tampiti, voi nu faceti toti ca voi si cei de teapa voastra cat Alina Mungiu in repaos. Daca voi sunteti romani vai si amar de aceasta tara. Nu vedeti ca tot cea fost era in afara lumii, voi insiva nu sunteti din aceasta lume. Este atat de greu sa respectati valoarea, sa suportati inteligenta. Voi nu numai ca nu meritati numele de roman, dar nici macar apelativul de om nu vi se poate atribui.