Politică

CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI

Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !
CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOL

Noul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.

CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro

Sursa: Fluierul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • In primul rind trebuie da-ti afara hotii de la Gold Corporation ca ne fura aurul….si asta cit mai repede.

  • Dar padurile, de ce? Ele au fost intotdeauna(exceptie regimul comunist) proprietate privata.

  • Da, sunt de acord cu nationalizarea tuturor resurselor naturale si bogatiilor furate de hotii astia ai nostri impreuna cu corporatiile straine

  • Sunt chiar furioasa, ca nu se face nimic pentru salvarea Romaniei ca stat independent!

  • Da!
    Moral, corect si legal!
    Dat fiind contextul actual intern si extern, din orice unghi am privi si in orice stare de spirit am analiza, aceasta initiativa, este singura modalitate capabila sa RESTABILEASCA ORDINEA DE DREPT, in acord cu LEGEA UNIVERSALA, NATURALA, DREAPTA, fata de care se impune , in mod imperativ, sa ne raportam fiecare suflet, cu discernamant, pasnic, constructiv!

  • DA, SEMNEZ ACEASTA PETITIE. *UNDE ESTI TU TEPES, DOAMNE?/ CA PUNAND MANA PE EI/ SA-I IMPARTI IN DOUA CETE: IN SMINTITI SI IN MISEI*

  • trebuia din ’90 si mai trebuia ceva facut atunci, punctul 8 Timisoara, ca cei ce au fost comunisti in structurile partidului, directori, secretari de partid in toata industria si pana la gradul V de rudenie sa nu aiba acces la nici o functie ….

  • Având în vedere agresiunea lexicală romm/romani/romanies etc.,aplicată asupra ţării şi naţiunii noastre imediat după 1990, în cadrul unui complex dezvoltat de anumite personalităţi, vezi Raportul privind implementarea Directivei rasiale în România 2003-2010, se recomandă utilizarea corespunzătoare,in mod imperativ a diacriticelor în ce priveşte trimiterile la denumirea ţării: România, respectiv a poporului: român, în scopul eliminării odată pt. totdeauna a confuziei cu etnia rommă, ţinând cont în acelaşi timp de faptul că în lb. engleză, absenţa diacriticelor, permite ca la o simplă accesare a cuvântului “romani” să se deschidă pagini cu cetăteni apartinând etniei romme, confuzie care s-a dovedit în timp fatală în ceea ce priveşte originea şi viitorul poporului român!…cu menţiunea expresă că, personal, doresc tuturor popoarelor să se bucure de pace, independenţă şi suveranitate în acord cu specificul naţional!
    De bun augur ar fi şi regândirea denumirii ţării în acord cu originile noastre strămoşti, cu tot ceea ce implică ca procedură, la timpul şi ceasul potrivit!
    Doame-Ajută!
    “…De aceea zicem în toate îmrejurările, potrivit, că mersul vremii atârnă de mersul purtării omului. Dacă ne înţelegem, turmă şi păstori, să cerem ceva lui Dumnezeu, aşa a spus că ne va da, spre slava Fiului Său, Domnul Nostru Iisus Hristos. Şi nu putem îndrăzni a cere decât o viaţă curată, iar celelalte ni le va da El, căci ştie El că ne trebuie. “Se umplu măsurile şi se plinesc vremurile”, de la sfântul nostru, părintele Arsenie Boca, canonizat sau necanonizat!

  • resursele nu cer de mincare,sa le lase acolo ,intr-o zi vom avea utilaje pentru ele !!!

  • Numai cei ce nu au iubit România au putut să-i vândă avuția națională fără să consulte poporul român-proprietarul de drept.

  • de 3 ani este petita pe fluirul.ro si a ajuns sa aiba 40 000 de semnaturi…, jalnic popor!

  • Subscriu si solicit pedepsirea legala a tuturor tradatorilor care au indraznit sa instraineze resursele naturale cu care DIVINITATEA a inzestrat poporul roman

  • TOT CE ARE TARA la suprafata sau in subsol TREBUIE SA APARTINA POPORULUI TARII..iar ce a fost vandut pe 2 lei rai,sa fie lut inapoi,datoria la FMI SI BANCA EUROPEANAdeclarate frauduloase intru-cat ne-au jecmanit destul!

  • Sant de acord ,vreau nationalizarea TUTUROR resurselor naturale ale Romaniei!Nu doresc globalizare!

  • Semnez pentru nationalizarea tuturor resurselor ROMANIEI:paduri,ape:-rauri,lacuri,balti,Delta Dunarii cu cele trei brate de varsare ale Dunarii in Marea Neagra ,padurile,pasunile,campiile,minele cu toate resursele subterane si de suprafata.

  • Pai padurile nu intra? Aici are loc cel mai mare jaf si este cu cea mai rapida actiune asupra mediului de viata.

  • Vreau nationalizarea tuturor resurselor Romaniei si mai vreau confiscarea averilor celor care au vandut tara si tuturor corouptilor si mai vreau stoparea defriserilor padurilor din toata tara ,intr-un cuvant ne vrem tara inapoi

  • Toti care se opun Nationalizarii indiferent Romani Capitalisti sau Straini deferiti justitiei si arestati ! Ca in Islanda !Poporul Roman sa fie actionar direct in orice firma nationala ! E posibil ca izvoarele de la Olanesti sa fie privatizate de niste Criminali ???Un exemplu minor!!!!!

  • Pentru ca au fost, sunt si vor fi resursele noastre si noi trebuie sa la valorificam, daca vrem acest lucru! Nu s-a făcut nici-un referendum, se fura si pământul, aerul si apa, pentru ca aceia care exploatează acum fara voia noastră nu țin cont de poluarea pe care o produc, de distrugerea mediului! Sunt de acord cu naționalizarea resurselor naturale, inclusiv a pădurilor, lacurilor! Pentru orice măsură trebuie făcut referendum!