Politică

CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI

Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !
CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOL

Noul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.

CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro

Sursa: Fluierul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

 • Da, Romania sa redevina Romania romanilor ! Sa se inceteze cu jaful ce se practica de peste 20 de ani !

 • SEMNEZ FARA “DOAR” SI ” POATE “SI-MI UREZ ,CA LA ACEASTA INITIATIVA SA PARTICIPE TOTI ROMANII…CARE MAI SIMT ROMANESTE !

 • SUNT DE ACORD. DE CE SA SE IMBOGATEASCA UNII PE CE ESTE A INTREGULUI POPOR.

 • Chiar daca voi atrage critici din partea majoritatii care a precedat comentariu meu trebuie sa formulez o parere fiindca chestia asta cu nationalizarea mi se pare ceva populist…in prezent resursele naturale sunt in proprietatea statului roman care prin diverse parghii le exploateaza, forma concreta fiind concesiunea la o firma care poate fi privata sau de stat/romana sau straina. Resursa extrasa se vinde pe piata iar clientii pot fi romani sau straini. Statul castiga din redevente si din taxele si impozitele platite de firma, respectiv angajatii acesteia. Noi poporul nu castigam nimic direct ci doar indirect…locuri de munca si bani mai multi la bugetul de stat. Profitul il ia patronul firmei, indiferent ca e roman sau strain

 • Sa dea Dumnezeu ca toate bogatiile naturale ale Romaniei sa revina in proprietatea poporului roman.
  Virgil Mihailescu-Birliba

 • Ce este al neamului sa ramana al neamului nu a celor ce fura si impart intre ei. Semnez pentru nationalizarea resurselor acestui popor.

 • Am semnat, desi practica ultimilor 25 de ani m-a invatat ca “astia” nu tin seama de asemenea petitii (fie ele off-line, deci in forma clasica, fie on-line), cu exceptia cazului cind s-ar aduna suficienta lume cu furci, coase si topoare la Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, simultan !

 • Sunt pentru naționalizarea tuturor resurselor naturale de pe teritoriul ROMANIEI

 • Daca votul meu mai conteaza, atunci cer ca toti vanzatorii de Tara din ultimii 25 de ani sa plateasca dupa modelul omologat la Targoviste in 25 decembrie 1989 ! Orice alternativa este ineficienta, insuficienta, inumana si,desigur, paguboasa !

 • Praf si pulbere se va alege din aceasta tara daca va fi condusa, in continuare, ca si pana acum ! Iar semnele schimbarii se tot amana de vreo 25 de ani. Sa mai credem in ce ? In justitie ? Poate, doar, in cea divina ! Pana atunci nu ne ramane decat lancea lui Horea ! Trezeste-te, popor vegetal (ce suntem)!

 • Cati dintre voi stiu ca in anii 60 Romania a avut de TOATE cu exceptia fierului. Era 13 tara din lume in productia petrolului, a treia in lume in productia gazului si ca puritate prima cu 99.9%. Exportam gas in Ungaria, conducta de titei in Bulgaria, electricitate in Cehoslovacia. Acum, nu avem aproape nimic, NIMIC.

 • Este momentul sa cerem ca subsolul Romaniei cu bogatiile lui naturale, sa apartina poporului roman,dupa cum a venit demult ceasul ca alesii din fruntea guvernului ,parlamentului si senatului ,sa-si concentreze eforturile spre a le pastra si valorifica in folosul natiunii romane..

 • D’accord !
  Iliescu, Constantinescu, Bàsescu et leurs gouvernements successifs doivent payer sans aucun procès publique ! De la même manière dont ils ont agi sans aucune autorisation de la part des ROUMAINS.

 • DA ! DE acord cu nationalizarea acestor bogatii.Se adeveresc versurile poetului :muntii nostri aur poarta,noi cersim din ……..

 • de acord !!!! Ca bogatiile Romaniei sa fie ale Romanilor. Sa fie expoatate in folosul Romanilor.

 • S-a furat ca-n codru, in Romania! Ajunge! Asa cum exista buget de stat, iar cei ce reprezinta statul trebuie sa gestioneze banii contribuabililor, tot asa trebuie sa existe si bogatiile…statului, adica ale Romaniei, ale tuturor romanilor, pe care sa le gestioneze statul! Asa se intampla in fiecare tara civilizata!!! Romanii au ajuns exact in situatia africanilor, unde unul ca Tender stoarce tot ce inseamna petrol si gaz, diamante, etc, din care cedeaza autoritatilor locale 10%, iar bastinasii ii multumesc cu plecaciuni, ii pupa mana si-l numesc “printul” lor!!!…

 • Trebuie sa facem ceva, altfel o sa ajungem ‘straini’ in Tara noastra.
  Sa ne intrebam: ce lasam urmasilor nostri?

 • Sunt de acord cu nationalizarea resurselor naturale ale tarii,pe care sa le gestioneze sever profesionalisti cinstiti si nationalisti

 • Ajunge.
  Vreu un Vlad Tepes.
  Ma tem ca nu are atatea tepuse ptr. hotii de la conducera tari si din tara.

 • De acord, dar cine garantează că o prevedere legală se va respecta? Chiar și acum prevederile constituționale interzic înstrăinarea resurselor naturale. E nevoie de mult mai mult decât de texte de lege. Somnul cel de moarte al națiunii și hărnicia fără seamăn a celor înzestrați cu gena infracțională hipertrofiată înscriu zilnic noi file în Cronica Marii Trădări Naționale. Ne paște dezmembrarea teritorială, fraților!

 • Toate tarile civilizate pastreaza bogatiile naturale pentru proprii cetateni. Romania nu trebuie sa devina o sursa ieftina pentru bogatii interne sau piata de desfacere pentru ciurucurile altora.