Extern Politică

Ce sunt banii ? Cum generezi o criza financiara ?

O prezentare scurta de 8 minute care iti va explica clar aparitia banilor in sistem, precum si modalitatea prin care bancile pot genera artifical o criza. Odata aparuta criza, aceasta va fi stinsa prin indatorarea populatiei.

sursa: schimbarea.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mie mi se pare invers. Indatorarea masiva a populatiei a fost inainte de criza. Acum, in plina criza, bancile nu mai reusesc sa atraga populatia, oamenii rabda pana trece criza. Oamenii ramburseaza extrem de greu ratele facute inainte de criza.
    Am intrebat si pe cafeneaua.com, cine sunteti si ce va doriti sa realizati prin acest site?

  • Am citit asta… Si mai departe? Am incercat sa fac ceva impreuna cu altii, dar inca nu s-a materializat nimic. Suntem inca un grup pe langa atatea grupuri. Asa se faramiteaza vointa de a face ceva. Suntem inca dezbinati…
    In acest moment astept sa vad ce politicieni numeste Mircea Diaconu ca fiind Oameni si nu rotite in mecanismul puterii, aflati in parlament… In emisiunea Matinal de week-end de sambata dimineata la Radio Actualitati.
    Altfel, sunt de un optimism incorigibil si cred in viitorul Romaniei. Dar pentru asta trebuie urnit Romanul.

  • @zaraza
    Suntem un grup intre alte gruri… In afara de unele initiative APARENT firave aceste grupuri inca nu au realizat ceva maret sau semnificativ si totusi vreau sa te contrazic. De la inceputul lui 2009 cand noi am aparut si pana acuma pot spune ca aceste “grupuri” au devenit mai multe, mai active si comunica intre ele din ce in ce mai bine si au contribuit la informarea romanilor despre starea jalnica si “nesustenabila” a Romaniei! Minciunile, ipocrizia si jafurile “cu acte in regula” au inceput sa fie scoase la lumina si aratate – fiecare cat de bine a fost capabil – in incercarea de a trezi spiritul si constiinta romanilor cazuti intr-o letargie sora cu moartea. Daca in 2009 pentru majoritatea romanilor criza economice din SUA era cel mult o poveste daca nu chiar o necunoscuta, daca in 2009 romanul inca mai traia iluzia sperantei de a trai mai bine, in 2010 Romania se pregateste de greva generala; daca in 2009 erau cateva voci care strigau: “Romania Trezeste-te” acum in 2010 Romania are ochii larg deschisi, vede si intelege ce i s-a intamplat timp de 20 de ani!

    Da! Romanul trebuie urnit!Da, Romania are o lipsa acuta de lideri autentici de valori certe care sa aiba puterea de a scoate “barca” la liman! Aceste multe grupuri care aparent ne lasa impresia ca suntem dezbinati au facut sa fim uniti in ganduri si simtire.

    A gandi e primul pas absolut necesar pentru a trece mai departe, de a evolua si de face lucrurile mai bune si mai bine. Noi si cei care sunt pe GANDESTE.ORG vrem sa-i facem pe cat mai multi dintre cei din jurul nostru sa se “trezeasca”, sa gandeasca, sa intrebe si sa se exprime! Am propus o serie de teme de discutii, am expus cat mai multe din “mizeriile” la care este expus omul in fiecare zi, incercam sa participam si sa-i sprijinim pe cei care au o initiativa – care (credem noi) poate fi o cale/solutie spre mai bine. Cu cat vom fi mai multi cei care putem vedea lucrurile dincolo de nivelul primar a conditiei umane, cu cat vom fi mai multi cei care vom incerca sa-l ridicam pe cel de langa noi cu atat cresc sansele ca: “din bube , mucegaiuri si noroi” sa facem “frumuseti si lucruri noi”.

    Dezbinarea pe care o mentionai nu poate fi eliminata decat prin oameni activi si implicati ca tine care reuseste sa creeze o legarura de ganduri si idei intre grupurile din care face parte.