Analize și opinii Politică

Ce mă bucur că românii nu mai conduc România!

Sustin ideea lui Varujan Pambuccian: să angajăm vameși germani.


Înlocuirea vamesilor români, cu vameși germani , strică pentru totdeauna sistemul de “robinete” cu bani ale statului. Partidele rămân fără vaca de muls. Toate partidele.

Propunerea deputatului Varujan Pambuccian de la minorităti arată două lucruri:

  1. Că el nu e conectat la “sursa” de bani a statului (iată deci 1 parlamentar cinstit!)
  2. Că toti ăia care se opun ideii, din orice motiv, sunt conectati. Sau speră ca vor fi în viitor (și surpriză: cine s-a opus primul? Micutul Relu Fenechiu, de la PNL! Dovadă ca PNL-ul e însetat să revină la putere).

Când ai angajati hoti, nu le măresti salariul!

“Săracii vamesi, cum să nu fure dacă au 12 milioane salariu? Nu e mai bine sa le mărim salariul românilor nostri, decât sa angajam străini pe zeci de mii de euro?”. Nu, nu e mai bine. Cine spune asta e naiv. De fapt, să nu exageram cu politetea: nu e naiv – e bou. Sau are rude în Vamă.

In realitate, orice manager știe: când te fură un angajat, nu-i plângi de milă. Nu-i mărești salariul drept răsplată. Ci îi rupi gâtul. Îi dai cu ciocanul peste degete, după care îl concediezi cu litera a), ca să nu-l mai angajeze nimeni. Și depui și plângere penală împotriva lui.

Măriti-le voi salariul unor vameși hoti, care fac 1 milion de euro pe săptămână: o să vă ia banii și o să vă și râdă în nas, de proști ce sunteti!

Externalizarea sistemului vamal trebuie să fie permanentă.

Iar externalizarea nu trebuie sa se oprească la Directia Vămilor. Garda Financiară ce-are? Sau aveti impresia că acolo e plin de ingerași care n-au auzit de șpăgi in viata lor? Hehehe…

In mod evident, externalizarea este singura solutie ca România să scape de coruptie. Așa că e inevitabilă. De ce?

Pentru că în România nu mai decid românii. De ce? Pentru că au furat cât au putut, si când n-a mai rămas nimic de furat, au început să toace bani de împrumut. Iar acum, creditorii sunt cei care decid în România – cum e și normal. Românii nu mai au nimic de spus. 20 de ani, au avut toate șansele din lume să spună și să facă ceva util. Și n-au făcut nimic.

Știti zicala aia: ce frumoasă tară, păcat că-i locuită? Ei, măi românilor, acum o s-o simtiti pe pielea voastră!

Vreti să scăpati de hoti? Scăpati de români!

Uniunea Europeană habar n-avea pe cine primește, când ne-a primit. O, da, văzuseră ei încă de pe atunci “câteva” probleme. Dar nu-și dăduseră seama că România e putredă până in măduva oaselor. De la nea Ion, care dă șpagă ca să iasă la pensie pe caz de boală, până la Președintele tării, care își pune oamenii lui la Ministerul de Finante, la Justitie și la Politie. (Atentie, istericii anti-Băsescu: toti președintii sunt la fel de vinovati. Iliescu si Constantinescu au făcut exact la fel. Doar ca ceilalti au împărtit prada, in timp ce Băsescu si PDL o tin numai pentru ei. Asta va turbează).

Sistemul românesc nu poate fi reformat cu binișorul. In România, reforma înseamnă să dai foc mizeriei ăsteia de tară si să faci alta nouă, de la zero. Cu angajati nemti!

Culmea: dacă schimbă sistemul, PDL o să câștige!

Sincer, asta mi se pare incorect. Pentru că PDL-iștii sunt la fel de vinovati ca toti ceilalti. Deci nu e corect să-și salveze pielea. Dar exact așa o sa se întâmple. E ca întelegerile pe care le fac procurorii cu infractorii: daca vor trece de partea “cealaltă” la timp, vor fi scutiti de pedeapsa. Daca fac reforma, unii dintre ei chiar își vor putea continua carierele politice. Iar “procurorii” nu mai sunt români. Sunt “băietii cu bani” din afara. Adică adevăratii conducători ai României.

Cred că Traian Băsescu și-a dat seama de semnificatia momentului, când le-a transmis ieri cam același lucru: chiar dacă ati furat, dacă vă turnati colegii, o să scăpati!

Multumesc, dar e mai bună răscoala!

Sigur că reforma pașnică are avantajele ei. Dar nu in România. In România, ghilotina in piata publică e necesară. Violentele de stradă (ca in Egipt sau Tunisia) distrug economia unei tări pentru ani de zile. Dar nu e mai bine să ardem rana, decât să avem puroi sub ea, pentru totdeauna?

Dacă PDL trece acum in tabăra “procurorilor” străini, care conduc acum România, cu sigurantă va supravietui în perioada următoare. Populatia, care de 20 de ani vrea să vadă o schimbare (si care a început deja sa emigreze in masă), o să-i ierte, ba chiar o sa-i voteze din nou. Păi n-ar fi mai bune niște partide noi? N-ar fi mai bun direct un guvern străin? N-ar fi mai bine să devenim colonie pe fată?

România trece la capitalism: cu voia, sau fără voia voastră!

Am mai spus asta: poporul român nu mai are puterea de decizie. S-a terminat cu independenta României. De ce? Pentru că nu mai are bani. E datoare vândută. Si măcar dacă ar fi băgat banii împrumutati în ceva rentabil, în loc să-i toace.

Vor 10 milioane de români să mentină sistemul de stat? Vor ajutoare sociale? Nu le place privatizarea, capitalismul, nu le place să muncească la patron? Ei și? Cui îi pasă? Poporul român e acum un popor de cerșetori. Și așa va rămâne, pentru zeci de ani.

Iar cerșetorii nu decid nimic. Nicăieri, niciodată.

Articol publicat pe standard.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ba, ala care ai scris articolul, ori esti ungur ori evreu si mananci c….t ! Locul tau e la Radio-Shantz nu pe internet ! Cum de publicati asemenea mizerii ?

  • Cine creaza problema vine si cu solutia salvatoare, nu de alta , dar nu romanii fura mult , ei fura ce cade, la organizare e de obicei cel care a cumparat Romania via minoritati……

  • Va doare rau adevarul :
    *pai nu a propus angajare vamesi germani
    *pai nu a propus activitate penala in viata vamesului hot
    *pai nu a propus sa-i manince penala pe toti parlamentari
    *pai nu a propus sa ne trezim pentru a doua oara ca dee ,din 1989 suntem doar somnambuli ,ca ai de sus sunt beti de putere si bani si dupa modelul tarile arabe al grecilor sa mai dam si noi o tura
    SAU dupa modul in care gindesti Bibicule esti abonat la ajutor social.
    Tu nici nu intelegi ce citesti iar de propuneri din partea ta cred … ca ar fi epuizant.

  • Cică se apropia ziua şefului vămii, iar vameşii s-au strâns la o discuţie să hotărască ce cadou să-i facă şefului.Unul zice:
    -Propun să-i dăm cadou un TV3D-LED cu diagonala cea mai mare!
    -Fugi bă d’aici-zice alt vameş- că şeful are 5 tv-uri de alea la vilă!
    -Să-i dăm un kg de aur- zice alt vameş.
    -Bă fraiere-zice alt vameş-nu ştii că şefu are deja 10 kg.
    -Hai să-i luăm un BMW ultimul tip -zice alt vameş!
    -Bă, la ce Jeep are şefu, ne facem dreak de râs.
    Mai stau ei şi se gândesc şi unul din vameşi sare:
    -Băi ştiţi ce propun, eu zic de ziua lui să-l lăsăm singur pe tură!
    La care toţi ceilalţi în cor:
    -Nu bă, că asta e prea mult!

    Vama românească, în realitatea concretă nu în virutală.

  • LA 200MILIARDE DE EURO DATORIE EXTERNA CAT ARE MIORITICA NOASTRA PATRIE NU CRED CA SE MAI POATE CHEMA ROMANIA.SI APOI MAI VRETI SI PATRIOTISM SI MANDRIE DE ROMAN.CRED CA CEL MAI BINE GHILOTINA DE PIATA SA INCEAPA CU JURNALISTI,VAMESII SI ELITA POLITICA.NUMAI DOBITOCII VA DEBITEAZA TARTACUTELE VOASTRE.CONSUMATI OXIGENUL DE POMANA.AM SPUS SI MAI REPET SI CU ALTE OCAZII.OARE CUM AR FI EU SA VIN ACASA LA VOI;VA CER CHEILE DE LA CASA SI VA SCOT AFARA DIN CASA.