Analize și opinii Cultură și Familie Politică

AMENINŢARE TERORISTĂ. Clericul radical Omar Bakri: România este o ŢINTĂ LEGITIMĂ

Şeicul Omar Bakri, cel care a revendicat bombardamentul de la Burgas, a declarat, într-un interviu publicat de un ziar bulgar, că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime ale atacurilor, întrucât sunt tărâmuri islamice şi luptă în Afganistan, Bulgaria şi România.

Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a declarat şeicul Omar Bakri.

“Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a mai spus şeicul Omar Bakri.

Reprezentanţii Ministerului de Externe au declarat că România îşi asumă toate angajamentele militare în care este angajată, lucru care ar putea deranja anumiţi lideri din lumea islamică.

“Ţinta atentatului de la Burgas au fost israelienii. Toţi cei ucişi sunt fii de israelieni şi printre ei au fost mulţi oameni importanţi”, a declarat, în august, şeicul în interviul publicat de 24 Chasa şi care se referă în cea mai mare parte la atentatul de la Burgas.

Şeicul radical Omar Bakri Mohammad, expulzat din Arabia Saudita, a fost azilant in Marea Britanie timp de 19 ani. În prezent s-a stabilit în nordul Libanului după ce a fost nevoit să părăsească Marea Britanie după atentatele de la Londra din 2004.

Opt terorişti veniţi din Orientul Mijlociu în România au fost expulzaţi. Decizia, luată la sesizarea Parchetului Curţii de Apel de către SRI

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, “din motive de securitate naţională”, fiind suspectate de “acţiuni subversive” în favoarea unor grupări teroriste. CAB a admis sesizarea procurorilor.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a declarat ca indezirabile cele opt persoane din Orientul Mijlociu suspectate de “acţiuni subversive” în favoarea unor grupări teroriste, acestea fiind luate în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, sesizarea procurorilor şi i-a declarat ca indezirabili “pentru raţiuni de siguranţă naţională”, pe perioadă de 15 ani, pe Al Younes Ali, Traboulssi Khaled, alias Khaled Megdag Traboulssi, Mohamed Fadi, alias Mohamed Fadi Husein, Salem Ahmed, Sale Ali, Al Heiby Ziad, Alheiby Mahmoud şi Abushagra Mohammed.
În 15 august, preşedintele Traian Băsescu a explicat, într-un interviu acordat postului de radio Vocea Rusiei, că scutul antirachetă ce va fi instalat pe teritoriul României are rolul de a proteja ţara în faţa unui eventual atac terorist. Băsescu a enumerat şi câteva din ţintele posibile ale unui astfel de atac.
“România are reactoare nucleare, România are companii chimice şi multe alte obiective care, dacă ar fi lovite de o ţară mai mică sau de un grup terorist, ar produce un dezastru. Dar mai spun o dată: niciodată nu ne-a trecut prin cap că ne-am putea apăra de Rusia cu 24 de rachete. Şi vă mai aduc un argument: NATO are un dialog constant cu Federaţia Rusă. Aproape la fiecare summit NATO se desfăşoară şi summit-ul NATO-Federaţia Rusă”, a declarat Băsescu.

Sursa: realitatea.net