Analize și opinii Economie Extern Politică

Al Gore și cercetătorii din domeniul climatic se pregătesc de hibernare: se anunță o iarnă mai grea decât în anii trecuți

Într-o mişcare politică, puteţi estima întotdeauna nivelul de disperare a acesteia prin incapacitatea sa de a menţine un mesaj coerent. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când realitatea vizibilă din lume contravine realității plăsmuite și declarate de ei de la pupitru.

În ultimele zile ale Germaniei naziste, ofiţerii de elită erau îngrămădiţi în buncărul lor din Berlin, mâncau foie gras şi beau şampanie, timp în care Armata Roşie punea stăpânire pe capitalul lor.

Chiar şi în al 11-lea ceas, Hitler era convins că armatele drepte ale Patriei se vor regrupa şi vor stăvili avalanșa sovietică.

La urma urmei, Germania realizase atât de multe într-un timp scurt, încât nu aveau vreun motiv să creadă că revoluţia lor epopeică de „socialism-național” ar putea da greș.

Se pare că acum, în faţa unor ierni cumplite, cu pături de gheață pe arii mari şi a unui şir nesfârşit de scandaluri academice, Al Gore şi mișcarea încălzirii globale / schimbărilor climatice s-au retras, pentru moment, în buncărul din Berlin.

După ce am analizat recenta apariție de săptămâna trecută a lui Gore la emisiunea 24 de ore de Realitate pe internet, am putut observa că în toate prezentările acelei zile era afișat acelaşi nivel, foarte pronunțat, de disperare.

S-a văzut un nivel de incoerenţă mai accentuat comparativ cu alte campanii ale schimbărilor climatice. S-a relevat o mişcare bazată pe credință care se confruntă, în mod clar, cu o ideologie rapid deslușită.

Chiar şi activiştii tradiţionali ai încălzirii globale s-au ferit de la a avea de a face cu programul maraton al lui Gore, în fața căruia, prezentator după prezentator a încercat, în zadar, să aleagă orice eveniment meteo extrem de pe glob şi să stabilească o conexiune între acestea și încălzirea globală determinată de om.

Una dintre cele mai tulburătoare și deranjantă exprimări din acea zi a fost un apel pentru unirea cadrelor universitare şi a profesioniştilor din domeniul educaţiei pentru a face o treabă mai bună în livrarea mesajului lor, acela al încălzirii globale cauzate de om şi a Armagedon-ului climatic, spre tineri.

Cu alte cuvinte,se pare că se urmărește îndoctrinarea copiilor încă de la o vârstă fragedă, în cazul în care mişcarea va supravieţui. Prezentatorii au fost destul de clari privitor la dispreţul lor pentru „contestatari”.

Un prezentator chiar s-a adresat copiilor pentru „a pune presiune asupra părinţilor lor ca să fie mai responsabili”. Un ultim atac propagandistic înainte de sosirea iernii.

Pesemne, alarmiștii globali se simt precum se simțea și Joseph Goebbels, care s-a confruntat cu propriul coșmar, acela de a se dezintegra un Reich utopic în faţa ochilor lui, un om a cărui mutare finală a fost o campanie de mobilizare a copiilor, punând arme în brațele copiilor în scopul și speranța de respingere a inevitabilei înaintări sovietice.

Cu toate acestea, doza reală a realităţii este pe drum și ea nu se regăsește în montajul mass-media cu Al Gore. Daca locuiești în emisfera nordică, te poți aştepta la noi recorduri de frig în această iarnă, inclusiv viscole devreme … şi o serie de manifestări la sub zero grade.
În ultimii ani, meteorologii din Marea Britanie de la Met Office au ajuns să fie subiectul unor critici grele, având în vedere că nu au reuşit să prezică, cu orice nivel de acurateţe, o succesiune de înghețuri record, în ţara lor. Ca urmare, municipalităţile nu au reuşit să stocheze pietriş pentru drumuri, să aloce bani pentru pluguri de zăpadă şi nici să ia alte măsuri preventive.

Acest lucru a avut consecinţe dezastruoase; numărul de decese din iarna trecută, în Marea Britanie, a fost legat de condiţiile meteorologice neprevăzute.

Acest an pare a fi diferit, spun experţii meteo, în încercarea de a-și salva credibilitatea şi distanțându-se de previziunile celor de la IPCC şi de scandaluri precum Climategate, pentru prima dată în ultimii ani, trăgând semnalul de alarmă față de temperaturi scăzute.

Într-un raport recent Daily Mail, analiștii avertizează că Marea Britanie este pe cale de a experimenta o iarnă prematură, așteptându-se ca zăpada să apară luna viitoare.

Oficiul Meteorologic admite acum că ne putem aştepta la temperaturi scăzute încă din octombrie, şi Weather Services International este de acord, spunând că, în octombrie, noiembrie şi decembrie vom fi loviți de temperaturi cu aproximativ două grade mai mici decât media generală.

James Madden de la Exacta Weather este, de asemenea, de acord: „Mă aştept la primele semne ale iernii, de la ninsoare moderată și până la ninsori abundente, cât mai curând, în octombrie sau noiembrie, în unele părţi ale Regatului Unit”.

Madden a mai adăugat că Scoţia şi partea de Nord s-ar confrunta cu cea mai gravă vreme, inclusiv posibile „condiții de viscol asemănătoare” cu înzăpezirile din Arctica, pentru perioade prelungite. Un alt adversar al lui Al Gore şi liber fundamentalist este Weather Action, un centru de meteorologie din Marea Britanie, condus de omul de știință Piers Corbyn.

Weather Action a emis, de asemenea, un puternic avertisment prin care anunță patru furtuni majore în următoarele 6 săptămâni şi spune că este foarte important ca cei de la serviciile de urgenţă să fie conştienţi de ceea ce se prevede la orizont.

Organizaţia a elaborat, cu o precizie de aproximativ 80%, care sunt factorii reali ce conduc schimbările climatice pe această planetă şi anume, combinația dintre activitatea solară, ciclurile lunare şi schimbările în câmpul magnetic al Pământului.

Weather Action a identificat, de asemenea, faptul că vremea rece poate avea consecinţe dezastruoase pentru producţia agricolă, în cazul în care agricultorii nu sunt pregătiți.
Temperaturile globale au scăzut din anul 1998, de aici se poate deduce doar că tonul de sine alarmist al lui Al Gore, în stil „consensual ştiinţific”, a fost deja discreditat iar oamenii şi guvernele lor de pe această planetă ar trebui să se întoarcă înapoi pe drumul cel bun și să se trezească la realitate cât mai curând posibil.

Cel mai bizar fapt al ideologiei verde este acela că mulți fanatici climatici de top au susţinut „că răcirea globală este cauzată de încălzirea globală”. Este o idee destul de stupidă, care poate că a fost implantată cu succes în mintea unui efectiv de credincioși dar este destul de evident că a fost un mijloc de manipulare printr-o idee trasă de păr.

În această turnură de situație, milioane de oameni ar putea pieri din cauza foametei sau a exploziei preţurilor la produsele alimentare introdusă de către îngheţurile timpurii şi rezidenţii în vârstă ar putea muri blocaţi în casele lor, fără suficientă căldură şi, totuşi, fanaticii climatici vor să vă facă să credeți că acest lucru este determinat de încălzirea globală care este determinată de om.

Tot astfel, Pat Robertson ne-a spus că „Uraganului Katrina şi cutremurul din Haiti au fost aduse de către răzbunarea lui Dumnezeu pentru păcatele acestor popoare”. Fundamentaliştii climatici, indiferent dacă sunt conştienţi de acest lucru sau nu, operează pe acelaşi nivel de dezorientare ca și Pat Robertson.

Totuşi, milioane de dolari pe zi, pe întreg globul, sunt cheltuite în cercetări SF la fel de ridicole precum un vulcan simulat de om, în Anglia, sau o pătură rece gigant care să acopere ghețarii din Groenlanda.

Întreaga ideologie fuzionată în jurul încălzirii globale cauzate de om şi iluzia crizei climatice, au fost întotdeauna bazate, în primul rând pe frică, acesta fiind elementul primar, urmat de o idee politică, aceea de o puternică învinuire colectivă.

Acestea au fost dislocate împotriva populaţiei, în scopul de a atinge obiectivul final, care a fost colectivizarea şi controlul societăţii prin intermediul diferitelor instrumente juridice şi economice cum ar fi comercializarea emisiilor de carbon, un proces costisitor, care se va încheia în cele din urmă într-o redistribuire a bogăției societale la un rang mai mare.

Între timp, după 10 ani şi după sute de miliarde de bunuri publice şi private consumate pe o cruciadă ideologică pentru a salva planeta de la o răzbunare care nu a existat niciodată, realele ameninţări de mediu au câştigat teren asupra omenirii.

Consolidarea producţiei de alimente modificate genetic, introducerea de specii și rase încrucişate de himere în ecosistemul nostru, descărcarea continuă de deşeuri toxice şi substanţe chimice în oceane și în rezervele de apă, carcinogeni cunoscuţi fiind răspândiți prin intermediul produselor populare de consum şi eliberarea în masă a poluanților radioactivi, printr-o serie de incidente industriale care ameninţă, de fapt, locul omenirii şi a descendenţei de pe planetă; cu toate acestea progresul în combaterea factorilor distructivi este unul mic.

În final, discursul lui Gore la „24 de ore de Realitate” mi-a întărit convingerea; nu există nici o „criză climatică”, așadar, nu e nimic de făcut pentru a rezolva aceasta, să nu mai vorbim de combatere.

Paul Dorneanu

sursa: infocon.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu