General

Sorin Faur: “Orientul va deveni un monstru economic invincibil pentru multă vreme de-acum înainte”

Dacă n-o încheiem prăjiți cu toții, ceea ce nu-i tocmai exclus dat fiind nivelul acut de idioțenie al mai marilor clipei, în cel mult zece ani, cu China primadonă, Orientul va deveni un monstru economic invincibil pentru multă vreme de-acum înainte. Asta va fi noua lume nouă.
Vechea lume nouă, cu SUA transprimadonă, este nu doar autoarea, ci însăși cauza fondatoare a noii lumi noi. Ramolismentul lui Robinette a servit excelent ca perdea colorată în dosul căreia Europa occidentală a fost decuplată de Rusia. Resursele acesteia din urmă o iau acum spre Răsărit, iar la ele se adaugă ale saudiților, care tocmai ce au întors spatele aliaților americani și i-au strîns mîna lui Xi. Cît despre iranieni și indieni, numai de bine. Samd.
Politologia americană folosește “Eurasia” ca nume al respectivei părți a uscatului planetar. Vă sugerez să priviți o jumătate de minut harta Eurasiei. Pentru orice minte funcțională și relativ corect informată, cele 30 de secunde vor fi suficiente pentru a pricepe ce se va alege, scandalos de curînd, de bucățica aia mică din stînga hărții.
Personal aș dori să mai aflu doar cam pînă pe la ce oră mai boicotez eu austrieci. Nu de alta, dar nu e prea simplu de stat pentru poză în atitudinea asta brav-curajoasă, care se poate solda cu febră musculară din cauza lipsei de încălzire musculară prealabilă.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu