Politică

Președinte trădător, anarhic și uzurpator..

Cred că prea ușor se trece cu vederea peste continua incălcare a Constituției de către insăși președintele statului.



Practic, prin gestul său președintele in funcție nu numai că incalcă legea fundamentală, dar el se plasează direct impotriva statului pe care, prin jurământ s-a angajat să-l servească, să-i respecte Constituția și legile, să apere democrația, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Este suficient să ne uităm la nenumăratele acțiuni ale lui Johannis și vom vedea fără mare efort cum practic toate gesturile lui făcute in calitate de președinte al statului vin in mod flagrant impotriva fiecărei valori fundamentale care dau temeiul și greutatea acestui jurământ de credință.

Cum Constituția este legea supremă in stat, celelalte legi fiindu-i subsecvente, se poate aprecia că președintele statului incalcă toate legile României aflate in raport de contituționalitate și subsecvețialitate cu aceasta.

In cazul acesta, avem exemplul cel mai clar, care nu mai are nevoie de nicio dovadă – faptele petrecându-se in formă continuată pe parcursul celor cinci ani de mandat in sfidarea deciziilor Curții Constituționale și văzul tuturor – că președintele statului nu doar că incălcă jurământul de credință față de statul și poporul român, dar și că indeamnă prin exemplul personal la anomizarea societății prin nesupunere in fața legilor, la anarhie.

Desigur, faptul că nu există sancțiune prevăzută in Codul Penal pentru incălcarea repetată și cu bună știință a legii fundamentale de către inalții demnitari ai statului aflați sub jurământul de credință este o mare scăpare a legiuitorului.. Dar tocmai din acest motiv, incălcarea flagrantă a Constituției fiind o incălcare directă a jurământului de credință, trebuie convertită automat in infracțiunea de trădare și sancționată conform legilor statului român.

Altfel in atare condiții, orice cetățean, orice individ trăitor sau doar aflat in trecere pe teritoriul statului român, se poate prevala de exemplul președintelui pentru a recuza intreg sistemul legislativ sub care funcționează statul, fără ca vreo autoritate, delegitimitată prin suspendarea de facto a Constituței, să poată interveni pentru impunerea legii și restabilirea ordinii in stat.

Constituția României

Validarea mandatului şi depunerea jurământului (președintelui)
art. 82 (2)

Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!.

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Plavanul a respectat Constitutia Romaniei si deciziile CCR exact cum i-a respectat pe amaratii aceia de copii romani pe care i-a traficat ca pe niste halci de carne ce-i aduceau valuta forte din belsug!!
    In acelasi mod respecta si poporul roman, popor care parand a suferi de Sindromul Stockholm, e pe cale de a-i oferi Plavanului cel de-al doilea mandat!