Politică

Iulian Capsali: Evanghelia după Cioloș și Pantazi

warDeci Departamentul de Stat, prin vocea sa autorizată în România, Hotnews, vrea schimbarea Bisericii Ortodoxe Române: “Da, e un moment zero pentru Biserica Ortodoxa. Iar decizia Guvernului de a nu aloca fonduri pentru noi biserici poate fi impulsul initial (alaturi de protestele ‪#‎Colectiv‬) pentru reforma. Zero bani de la buget pentru biserici noi le va atrage atentia oamenilor bisericii ca ceva nu e in regula, ca nu pot continua asa, iar presiunea va merge pina la virful ierarhiei.”

C. Pantazi, redactorul șef al organului de propagandă globalistă, merge și mai departe. Vrea un Vatican II al BOR, un aggiornamento, o modificare a modului în care se fac slujbele și, probabil se va cere în curând, o schimbare a dogmei, care va trebui adaptată la ideologia Hegemonului de peste ocean: “Biserica Ortodoxa Romana are nevoie urgenta de reformarea pastoratiei: de la stilistica serviciului religios la fondul invataturilor transmise, de la incremenirea administrativa la optiunile sociale asumate.” De fapt, ceea ce ni se cere este sa nu mai fim ortodocși. Să adaptăm Biserica, implicit pe Hristos, la vremuri.

Războiul cu Biserica este acum făţiş. Guvernul Dacian Soros s-a adaptat şi el la directive. Pantazi: “Guvernul Ciolos a luat decizia corecta in relatia cu Biserica Ortodoxa, chiar daca pare drastica. Nu a prevazut bani in bugetul 2016 pentru constructii de biserici…”

Cum era domnule premier cu preotii si monahii care puteau da marturie pentru “ortodoxia” dvs, cand s-a spus ca sunteți un membru al sectei Bivolaru?

Ne găsim, mutatis mutandis, la momentul 1947. Invazia ideologică vine ca un corolar al celei economice şi militare.

Conservatorii din ţara asta mai au o unică şansă: să se unească acum, în al unsprezecelea ceas. Toţi creştinii însă, poporul tăcut care nu este prezent la televizoare, cu mic cu mare, trebuie să facă ce trebuie: să-şi apere acest bun fără de care neamul asta nu ar fi rezistat şi pentru care mulţi dintre înaintași au murit: Biserica.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • nu biserica este bunul nostru ci CREDINTA!!biserica poti sa o duci la tine acasa tu cel care ai scris…incearca sa intelegi ca un popa burtos pina la git nu inspira incredere nimanui…burta mare a facut-o din bani publici!!..

  • @Florian: Era si cazul sa apari. Tu de fapt nici nu esti crestin. Credinta ta e banul, pentru ca aici nu era vorba despre preoti ci despre o institutie atacata de toti alogenii ajunsi in fruntea bucatelor printre care te numeri.