Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

CUM DISTRUGI ŞI VINZI O ŢARĂ ÎN 20 DE ANI

industrie_ruina1Îmi amintesc, copil fiind, la şcoală ne învăţau să fim mândri că al nostru drag popor nu a fost un popor de cotropitori. Atunci mă chinuia o mândrie copilărească, specifică fiinţei inocente uşor influenţabilă.

Acum, la maturitate, nu pot spune că situaţia este la fel: nu mai am acea mândrie din copilărie, ci un necaz chinuitor; asta pentru că am observat un lucru- cotropitorii (acei războinici de ieri) sunt invadatorii economici de azi, iar aceştia au un standard de viaţă pe care noi îl invidiem; imperiile lor teritoriale de altă dată sunt imperiile economice de azi- asupriţii sunt aceiaşi, adică noi- cu acelaşi trai amărât, iar din când în când mai primim o ciosvârtă să ne astâmpărăm o posibilă sete de revoltă!

Sincer, nu pot să-i condamn pe aceşti invadatori, cred că e în natura biologică a oamenilor să fie împărţiţi precum celelalte vieţuitoare, în prădători şi rumegători.

Nu-mi place să constat faptul că, într-adevăr, avem comportamentul rumegătoarelor: speriaţi şi dezbinaţi. Urăsc şcoala pentru faptul că m-a învăţat să fiu mândru de statutul meu de necotropitor, urăsc şcoala pentru că mi-a impus statutul de rumegător, dându-mi drept exemplu înţelepciunea ciobanului mioritic; sincer, omul ăsta, ciobanul mioritic, trebuie dat ca exemplu negativ în şcoli, cum e posibil să ştii că unii vin să te omoare pentru a te tâlhări iar tu să te apuci să faci ordine în gospodărie, ca după episodul morţii gospodăria să fie ordonată? Să aibă ăia ce să fure mai bine? Preferam să ştiu că ciobanul mioritic le-a luat-o ălora înainte trimiţându-i el pe ei in mormânt (parcă unul din principiile româneşti spune că paza bună trece primejdia rea).

Vă amintiţi episodul din anii ’90, când unii dintre ai noştri strigau “nu ne vindem ţara!”? Au apărut apoi şi susţinători ai teoriilor conspiraţioniste care susţineau că împotriva României există un plan diabolic. Mulţi am râs, alţii am spus răspicat: “ai dom’le că n-are cum să se întâmple aşa ceva” (românul în blândeţea lui nu concepe că omul este predispus răului).

Iată că după douăzeci si trei de ani, invadatorii nu se mai ascund, unii dintre ei îşi recunosc isprava pe faţă: “Pe 10 octombrie 2007, la trei luni după ce a devenit preşedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmaţie năucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, în faţa a sute de reprezentanţi ai cercurilor diplomatice evreieşti: Israel cumpără România!” Vom spune: ei, şi ce dacă ne-au cumpărat! Numai că nu ne-au cumpărat spre binele nostru ci spre al lor. Avuţia noastră au cumpărat-o pe nimic (câteva zeci de miliarde de dolari a obţinut România pe o economie, fără a fi luate în calcul resursele solului şi subsolului, echivalată în 1990 la 800 de miliarde de dolari!). Dar faptul că ne-am vândut totul pe nimic nu este singura tristeţe, pentru că cei care ne-au cumpărat ne-au şi îndatorat, adică suntem şi cu gospodăria vândută şi cu bani îndatoraţi! Ce pot să spun despre aceşti băieţi pricepuţi care ne-au cumpărat?: bravo lor – ruşine nouă!

Ruşine pentru că nu am reacţionat de fel şi nu am apărat dreptul pe care l-am primit prin faptul că ne-am născut pe aceste meleaguri: acela de a fi stăpâni pe bogăţia pământului natal şi pe frumuseţea acestuia. Potentialii bogaţi sunt acum percepuţi ca cerşetori ai Europei (jignirea a fost difuzată pe toate canalele TV, când un distins francez a prezentat salutul românesc: o mână întinsă în semn de cerşeală – asta în timp ce românul într-adevăr se zbate în sărăcie, sărăcie cauzată de faptul că şi francezii sunt unii dintre cei care storc România de bogăţie. Asta da batjocură: după ce ne sărăcesc mai şi râd de noi).

Datori nu suntem numai noi, ci şi generaţiile care ne vor urma: adică copiilor noştri le-am pregătit un viitor de sclavi! Într-adevăr, noi generaţia post-revoluţie am distrus acest viitor, noi şi stimabilii guvernanţi de către noi aleşi: aceşti şacali aleşi drept păstori ai turmei, primind frâiele deciziei economice si politice, începând cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Mugur Isărescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Emil Boc, ş.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede şi a se menţine la Putere. Puterea a însemnat în schimb vânzarea bogatei grădini româneşti, cea care ne hrănea.

Principalii cumpărători ai României sunt cu adevărat afacerişti israelieni şi tot ei sunt în spatele instituţiilor financiare care ne-au împovărat cu datorii. Prim-ministrul Israelului a raportat în kneset (parlamentul israelian) că misiunea de a cumpăra România a fost îndeplinită. După ce politicienii israelieni recunosc faptul că oamenii de afaceri israelieni au cumpărat România, aflăm şi scopul final al acestei acţiuni: actuala locaţie a statului israelian este una nesigură pentru poporul evreu, peste tot sunt înconjuraţi de state neprietenoase şi greu de stăpânit economic, sunt o enclavă într-o lume islamică. Prin cumpărarea României, israelienii pregătesc un teritoriu de rezervă pentru ei.

Vă miră acest aspect? Gândiţi-vă la faptul că dintotdeauna aceste meleaguri au fost râvnite de toţi. Să nu vă închipuiţi că băieţii ăştia sunt nişte neştiutori şi vor da buluc pe meleagurile româneşti, nu, se vor feri să întâmpine opoziţie din partea populaţiei. Ei vin încet, unii ca oameni de afaceri, apoi alţii ca angajaţi, adică încet şi cu răbdare.

Pentru a pregăti terenul propice mutării populaţiei israeliene pe teritoriul României se acţionează, astfel:
– în ultimul timp românii sunt goniţi din propria lor ţară prin politici care descurajează instituţia familială, concomitent cu scăderea ratei natalităţii şi implicit scăderea ratei demografice;
– crearea la nivel naţional a unei stări de sănătate precare a populaţiei prin otrăvirea hranei din comerţ cu substanţe nocive corpului uman şi slăbirea până la declin a sistemului de sănătate publică, creşterea ratei mortalităţii;
– îndobitocirea populaţiei, prin slăbirea sistemului naţional de educaţie, trecerea în umbră a valorilor umane şi mediatizarea unor nonvalori umane ca modele de viaţă pentru toate segmentele de vârstă;
– distrugerea coeziunii între cetăţeni prin cultivarea dispreţului faţă de ceea ce înseamnă românesc;
– disoluţia instituţională a statului prin reforme care au bulversat şi distrug în continuare esenţa a ceea ce înseamnă protecţia unei naţiuni: sistem judiciar, medicină, educaţie, administrare teritorială, artă, etc.; ultimele bastioane a ceea ce însemna siguranţă naţională şi patriotism (internele şi apărarea) au fost distruse prin aceleaşi politici de proastă finanţare a instituţiilor şi subsalarizarea personalului acestor institutii, fapt ce a cauzat plecarea personalului competent şi angajarea unor persoane nepregătite în domeniu, incompetente şi predispuse la corupţie – rezultatul s-a văzut!

Toate aceste acţiuni se desfăşoară sub directa îndrumare a cumpărătorilor acestei ţări şi sunt săvârşite de ai noştri aleşi, o şleahtă de pungaşi puşi pe jaf şi distrugere, că deh, popor, conducătorii cinstiţi se pare că nu îţi plac şi-ţi tai singur crenguţa de sub picioare.
În lipsa unităţii sociale nu rămâne decât să lansăm o rugăciune către ei, cumpărătorii meleagurilor şi bogăţiilor noastre, cei către care stăm cu mâna întinsă cerând bani pentru a supravieţui:
Te rugăm pe Tine, Prea Deşteptule Israel, Te rugăm pe Tine, Prea Descurcăreaţă Franţă (etc. că sunteţi mulţi) Fie-vă milă, o Vouă Preamăriţilor acestei lumi, de o populaţie neştiutoare dar şi nepăsătoare cu soarta ei, şi daţi-ne înapoi Preafrumoasa Grădină a Maicii Domnului şi bogăţiile ei, căci- pe principiul cade omul din pom şi păcat să nu tragă un pui de somn – noi v-am dat vouă această Grădină pe degeaba iar acum suntem goi în toate! Iar de-o fi să nu ştim iarăşi să o gospodărim, s-o gospodăriţi voi pentru noi şi să ne culegeţi şi nouă roadele!

As mai adauga la toate acestea faptul ca tradatorul de neam, Basescu, le demonstra romanilor din Chicago, de ce e mai bine pentru ei sa stea acolo in America! Celor din Spania le multumea ca stau afara si ca nu vin in tara sa ia … asigurari sociale (!?!), fara sa se gandeasca ca in 2-3 ani, daca vor ramane doar batranii, n-o sa mai aiba cine sa le PLATEASCA PENSIILE!

MARŞ DE ADIO – (COLEGILOR MEI MÂRLAMENTARI)
AdrianPăunescu

La muncă, derbedei, că trece anul
şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
Piz… mamii voastre de nemernici.

Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
şi i-aţi distrus averile şi steagul.

S-ajungem colonia de ocară
care-şi va cere scuze în maghiară.
Şi , prin complicităţi cu demoni aprigi,
aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.

Şi, prin vânzări de ţară infernale,
aţi omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.

Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
întoarceţi România-n Evul Mediu.
Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
v-aş desena cu acul, să vă sperii.

Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
ci credite din călimări străine.
Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.

Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
s-au compromis negustorind Ardealul.
De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
cum v-au putut părinţii voştri face?

Ce condimente le-au picat în spermă
de e trădarea voastră-atât de fermă?
Aţi pus nenorocita voastră labă
pe-această tristă ţară Basarabă.

Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
s-o faceţi curva voastră de serviciu.
Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
dar vindeţi şi pământuri şi morminte.

Aţi inventat examene severe,
supunere poporului spre-a-i cere.
Şi toată zbaterea a fost degeaba
că-n nas mai marii v-au închis taraba.

Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
actori într-o politică obscenă.
Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară,
ia cereţi-vă puţintel, afară.

Decât să vă trimită ţara noastră,
mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
şi nu albanizaţi această ţară.

Băgaţi viteză, că vă trece anul
şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
decât lozinca lui Fănuş cel mare:

Nenorociţilor, se rupe şnurul,
“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”


Acest mesaj nu este îndreptat împotriva vreunui popor pomenit în aceste rânduri, ci dimpotrivă, e o admiraţie pentru capacitatea altor popoare de a străluci prin bogăţiile altora!

Autor: Valentin Prundaru

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt alaturi de cei care gandesc , si vor ca noi ROMANII , ROMANIA SA EXISTE PTR. TOTDEAUNA. MULTUMESC

  • Adica, respectati hotii, criminalii si mizeriile umane care, prin metode subversive “conduc” popoarele? Inainte se cunosteau eroii, violatorii, criminalii, razboinicii, nebunii… acum, nu, caci toti acestia conduc Lumea prin mijloacele subversive ale servicilor secrete, bancheri si, mai ales, de Vatican…
    Eu nu respect asemenea mizerii!

  • Nu e corect ca ROMANII inca DORM PE EI. E corect fara INCA pentru ca asa dorm de secole si asa se face ca si IMNUL TARII ne cere sa ne trezim, sa ne desteptam si noi, nimic. SOMN DE VOIE !!!!!!!

  • Am retinut 3 idei din articol si pot spune ca PROST NU ESTE CINE CERE, CI CINE DA (A DAT) !, iar mintea romanului cea de pe urma nu mai are nicio valoare acum, daca ideile din articol sunt reale si adevarate:
    1) “Vom spune: ei, şi ce dacă ne-au cumpărat! Numai că nu ne-au cumpărat spre binele nostru ci spre al lor. Avuţia noastră au cumpărat-o pe nimic (câteva zeci de miliarde de dolari a obţinut România pe o economie, fără a fi luate în calcul resursele solului şi subsolului, echivalată în 1990 la 800 de miliarde de dolari!).”
    2) “Prim-ministrul Israelului a raportat în kneset (parlamentul israelian) că misiunea de a cumpăra România a fost îndeplinită.”
    3) “Toate aceste acţiuni se desfăşoară sub directa îndrumare a cumpărătorilor acestei ţări şi sunt săvârşite de ai noştri aleşi, o şleahtă de pungaşi puşi pe jaf şi distrugere, că deh, popor, conducătorii cinstiţi se pare că nu îţi plac şi-ţi tai singur crenguţa de sub picioare.”

  • Corect ai prins ideile IB !
    As face doar citeva mici “corecturi”:nu am fost cumparati doar de catre Israel, la “licitatii” au participat/cistigat si Austria, Franta,Germania ..iar “cireasa” a luat-o USA (caci Gitensteinul nu degeaba l-a sprijinit pe Basit!).
    Imaginea din oglinda a poporului sunt cei din fruntea lui,”o şleahtă de pungaşi puşi pe jaf şi distrugere”,alti “cocosi”sau “regi ai asfaltului”,”regi ai gunoaielor”,tirfe siliconate si proxenetii lor miliardari,MRU si TRU…toti astia nealesi,dar “serviti pe sticla” ca modele de reusita!
    Modelul Regelui nostru,MS Mihai I ,nu trebuie promovat ,caci ar vedea “boboru” ca am (fi putut) avea si altfel de conducatori ,am fi altfel vazuti/respectati in Europa,am renunta la primul sau al doilea loc din coada tuturor clasamentelor europene.

  • Deci voi astia mari destepti, daca vizionati un episod de romania te iubesc macar fiti atenti la detalii… Perez nu a cumparat in 2007 ci in 90si ceva pe vremea lui ilici, o fi base zero da nu e el de vina pt toate mizeriile.
    Apoi a partea cu miorita e prost exemplu, nene ai bacu luat macar ? A fii bun si iertator este o virtute, la piatra se raspunde cu paine, daca omori meri la cazane, daca ierti mergi in rai. Indiferent ce rasa sau religie ar fi avut cumparatorii, daca noi le vindem pe nimica prost e ala care nu le cumpara. incercati sa ganditi si voi putin inainte de a publica asa mizerii….

  • Corecte afirmatiile,frumoasa si cinstita poezia dar ma tem ca,vorba distinsului Madalin Voicu,se va vorbi, in frumoasa noastra tara, doar limba romani-pardon: rromani-pardon:limba tziganeasca!

  • DIN PACATE ESTE UN ADEVAR TRIST< SI NU IESIM DIN ACEASTA SITUATIE FARA LEGI ASPRE SI MUNCA! HAI SA NE DESTEPTAM!

  • Alte minciuni securiste scoasa de la naftalina. Nu strainii ne-au furat tara ci noi ne-am furat-o, unii altora. Inainte de a-i arata cu degetul pe straini, sa ne uitam la hotii nostri. Iar poezia nu este in nici un caz de Paunescu, care s-ar rasuci in mormant daca ar sti ce rime ordinare i se atribuie (Paunescu nu a versificat in stilul acesta, lasand la o parte limbajul de mahala).

  • vă asigur că dacă Israelul ar fi cumpărat această țară nu s-ar mai fi tăiat un singur copac din ea,mai ales că spuneți că o vor rezervă pentru viitor! la cum e exploatată acum in scurt timp va fi deșertificată!!!

  • Caea este diferenta intre aceasta poza si … orasele din Siria ? Oare care va fi si viitorul nostru ? Doar ei … “alesii” cine mai stie cui, stiu.

  • Ehei,” Incurcate-s CAILE DOMNULUI”, insa tot Domnul ne lumineaza! Exista in jurul nostru lumina si opusul acesteia intunericul. Fericirea coexista cu nefericirea. Viata se desfasoara pe un segment energetic si moartea este pe celalat segment. “Toate isi au timpul lor si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui” Ecl.3:1. Poporul ALES…evreii buni vs. evreii (ne)buni. IS RA EL: LUMINA ESTE EL! LUMINA din LUMINA!
    Ca sa patrundem conceptul luminii, ne intoarcem la invatatura sacra, strabuna. “Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici Soarele nu-l vede!”-Zalmoxis, de unde zal=aur;aur=lumina;lumina=fotoni;fotoni=atom care se transforma cf Lg. lui Lavoisier;atom-molecula-celula=unitatea morfo-functionala a organismului viu;mai multe celule alcatuiesc tesuturile(ex.conjunctiv, muscular etc.);mai multe tesuturi formeaza organele (ex. inima,creierul, plamanul,ficatul, extrapoland, organele interne si externe ale unui stat);mai multe organe alcatuiesc sistemele ( circulator, nervos etc., extrapoland, sistemele lumii: artificiale vs sistemele native, originale din creatie divina, sistemul mafiot, globalist, sionist, malefic vs sistemul de dreapta credinta, moral, corect, legitim, legal, normal, de bun simt si de omenie); mai multe sisteme alcatuiesc organismul uman, omul-rasa umana; mai multi oameni formeaza comunitatile, popoarele, natiunile, civilizatia umana a carei deconectare de la sursa suprema suverana datatoare de viata se intentioneaza, contrar normelor universal-valabile care guverneaza infinia Creatie. Ei, oare unde salasluia in Univers, contextul edenic?!

  • ZAL=AUR=CONDENASREA LUMINII=ROSIA MONTANA

    vezi demersurile si manevrele dolosive pentru resurse umane, spirituale, bogatii naturale…METALE RARE, PRETIOASE…