Politică

Apel la luciditate: CUI PRODEST?

imbonitori-Protestul intră direct în faza în care, din cauza amplorii și a persistenței sale, dar și a faptului că nu se mai mulțumește cu trei capete de Moțoci ci vrea capul Sistemului însuși, va fi infiltrat masiv (ce am văzut ieri-alaltăieri a fost suav față de ce va urma).

Și pentru că sunt atât de multe variante în care mișcarea va fi deturnată, singurul lucru pe care îl pot face este să vă rog, dacă veți fi în stradă, la orice nouă propunere (de slogan, de deplasare, de acțiune) să vă puneți instinctiv întrebarea: „Cui folosește?”. Știu că răspunsul e uneori greu, dacă nu imposibil. Miile de ițe pot fi descâlcite sau nu, informațiile se încalecă una pe alta, miile de realități paralele sunt doar imagini în reflexie și strâmbe ale unei aceleiași realități. Dar dacă veți reuși să răspundeți de fiecare dată cu un răspuns mulțumitor pentru propria conștiință, se va numi că sunteți imuni la manipulare! Nu e important să acționați la unison, să scandați același lucru. E important să nu aveți nicio umbră de reticență față de ce spuneți și faceți. CUI FOLOSEȘTE?

Dacă răspunsul duce spre ceva sau cineva care nu vă e pe plac, nu faceți, nu strigați, nu acționați, nu replicați! Nu e nicio rușine să fiți altfel, nu spargeți nicio vitrină cu porțelanuri fine dacă pur și simplu nu rezonați cu ce fac cei din jurul vostru. Rezistența pasivă din tranșeul propriei conștiințe este o cetate inexpugnabilă! Stați acolo și refuzați să ieșiți din perimetrul în care vă este bine să fiți, căutați oamenii care se simt bine în aceleași zone și construiți cu ei propria cetate!

Și pentru numele lui Dumnezeu, nu vă mai luați după goarne! Cine iese cu goarna în stradă vrea să transmită un mesaj mai sonor decât altele. CUI PRODEST? Lui și celor care i-au cumpărat goarna, evident! Cel cu goana nu se mulțumește să strige ceva, vrea să strige și ceilalți la fel. Adică vrea să vă manipuleze! Gândiți și fiți liberi!

PS Să facem o încercare: dacă diseară voi striga în piață „stat minimal” și „libertate (cu responsabilitate)”, câți se vor simți pe aceeași baricadă cu mine? Nu vă așteptați la explicații facile la întrebarea „cui folosește”, sunt mii de idei dedesubt, dacă nu cumva ar trebui disecată istoria de pe vremea epocii de piatră până în prezent. Dar pot răspunde sigur la întrebarea inversă, „cui nu folosește”: SISTEMULUI!

Singurul război real de când suntem pe Pământ, noi, oamenii, este între cei care vor să controleze și cei care vor să fie liberi. Restul e poveste!

Autor: Augustin Ofiteru

Sursa: Ofiteru.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • … singurul razboi este cel nevazut, in constiinta – cu ascultare de Dumnezeu sau de Satana.
    Ce se manifesta in afara, perceptibil este doar scena, vitrina – nu se vede ce este in sufletul si mintea actorului si iti trebuie multa finete de a observa, multa iinvatare sa pricepi ce vezi, multa curatenie sufleteasca sa discerni ideile – duhurile care stau in spatele manifestarilor si aparentelor.
    ——————-
    Cu cat esti mai “ocupat”, cu atat esti mai vulnerabil; “ocupatiile” iti ocupa mintea, iti pervertesc simturile, iti otravesc simtirea, iti mananca timpul, viata.
    ….pana vine nota de plata pentru tot ce faci impotriva firii, incercand sa schimbi rostul vietii, dupa voia proprie.