Analize și opinii

Alexandru Racu: “Antisemiți nu sunt cei care spun adevărul despre genocidul Israelului din Gaza, ci cei care săvârșesc genocidul, îl justifică sau îl ascund.”

Antisemiți nu sunt cei care spun adevărul despre genocidul Israelului din Gaza, ci cei care săvârșesc genocidul, îl justifică sau îl ascund. Tot astfel, în timpul celui de-al doilea război mondial, antiromâni nu au fost cei câțiva care au spus adevărul despre genocidul săvârșit de autoritățile românești în Transnistria și s-au opus sau au ajutat victimele pe cât le-a fost cu putință, ci cei care au săvârșit genocidul, l-au justificat sau l-au ascuns (inclusiv cei care continuă să-l ascundă).
Dacă îți pasă de poporul tău (sau de orice alt popor), dacă îi vrei binele, dacă nu ești împotriva poporului tău (anti), ci pentru el (pro), atunci nu vrei ca poporul tău să fie pe veci înfierat cu semnul lui Cain, nu vrei să coboare sub anumite standarde de civilizație, ești conștient că prăbușirile morale sunt întotdeauna mult mai grave decât compromisurile politice, înfrângerile militare și pierderile teritoriale.
În fine, dacă nu gândești în acești termeni, nu ești bun evreu, bun român, bun sârb, bun rus, bun francez ș.a.m.d. Ești doar o mizerie de om care coboară neamul la nivelul propriului retard moral, care deturnează identitatea națională pentru a o mânji iremediabil, distrugând-o din interior prin genul de rău absolut pe care nu ți-l poate face nimeni altcineva, ci doar tu – ca individ sau ca popor – ți-l poți face.
Indiferent de soluția politică sau militară pe care va reuși – sau nu – să o impună, după Gaza, statul Israel va fi un stat eșuat, iar mai devreme sau mai târziu cetățenii acestui stat vor ajunge să conștientizeze că toți așa-zișii “buni evrei” și “filosemiți” care i-au cântat în strună lui Bibi, Smotrich și Ben-Gvir, nu le-au vrut, de fapt, binele.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu