Analize și opinii

Iulian Capsali: OPERAȚIUNEA KOMPROMAT

Este absolut șocant cum securitatea a reușit să manipuleze inclusiv “bunul ortodox” împotriva “putinistului” Dorel Vișan.
O operațiune clasică de compromitere: actorul era la Moscova cu parte din echipa unui film și apare brusc un video de la o premiere masonică de acum doi ani. Dar e prezentată ca și când ar fi fost făcută acum.
Așteptările experților au fost încununate de succes: “bunul ortodox” vituperează de zor împotriva masonului și newage-istului cu pricina.
De ce a apărut această canonadă în mediile ortodoxe (mai degrabă “ortodoxiste”) organizată de Securitatea Globalistă, e simplu de priceput: Dorel Vișan și regizorul-preot Ciprian Mega au fost invitați la un mare festival internațional de film din Moscova cu producția “21 de rubini”.
Mai mult, se pare că au fost primiți la cel mai înalt nivel, inclusiv de Putin, ceea ce este o greșeală impardonabilă din partea sclavetelui român care linge clanța ambasadei SUA.
Că ciumpalacul Bănescu face clăbuci în presa securistă, asta nu este nicio mirare. Intră în fișa postului, ca și în cazul UM Digi24, HoitNews, Libertatea, intelectualii băsiști șamd.
Că oameni pe care îi creditezi ca inteligenți îl atacă pe Dorel Vișan – care face un rol fabulos în film și oricum are o carieră de excepție – pe motiv de “masonerie”, ba chiar unul glosează pe ideea că ar fi jucat doar roluri negative (ceea ce este fals) pentru că era predispus, fiind…mason, asta arată doar cât de ușor mușcă momeala unii combatanți pe “frontul pravoslavnic”.
Că Dorel Vișan face declarații controversate în chestiuni religioase, asta se știe. Chiar și eu l-am taxat.
Că e atacat furibund după o acțiune tipic securistă de compromitere doar pentru că a fost invitat la un festival din Moscova, inclusiv de zelotiștii ortodocși – faptul nu este întâmplător, securiștii au calculat bine, regizorul fiind cleric deci atins prin contagiune de această “impuritate” a actorului – asta deja mi se pare deja infect. Și jenant pentru cei care au intrat în cușcă după cașcavalul de soia agățat de manipulatori. Mai ales când avem preoți celebri ce activează în masonerie, se vorbește inclusiv de ierarhi, sau sunt arhiepiscopii, cum e cea a Bucureștiului, dominate de preoți care dimineața își pun reverenda și patrafirul și slujesc lui Hristos, iar seara își pun șorțulețele cu echere&compasuri și mânușile albe, slujind Marelui Arhitect.