Economie

GANDESTE!

Noi nu vrem sa dam raspunsuri, vrem doar sa punem intrebari si va lasam pe voi sa ganditi pentru ca in 2009 trebuie sa avem prioritate in a GANDI.


EndGame (Joc final) de Alex Jones
cu subtitrare in limba romana


Zeitgeist
cu subtitrare in limba romana


Zeitgeist Addendum
cu subtitrare in limba romana


The Big Picture (Vederea de ansamblu)
documentar despre “elita globala” si criza actuala.


Esoteric Agenda (Agenda Ascunsa)
Ben Stewart – www.talismanicidols.org In spatele fiecarui aspect al vietii “ordinare” exista o agenda ascunsa. Exista o elita ce ghideaza majoritatea organizatilor politice, econimice, sociale, non-guvernamentale, etc.
(subtitrat în limba Romana – Traducerea si adaptarea Claudia75)


Kymatica
cu subtitrare in limba Romana

Banii ca Datorie

Vezi mai multe video din blog

Money as Debt (Banii din datorie)
cu subtitrare in limba romana


America: Freedom to Fascism este un documentar realizat de Aaron Russo, in care se incearca aflarea adevarului intr-un mod obiectiv despre bancile private si sistemul de taxe la nivelul populatiei de rand.


RFID – Traking Everything Everywere (Supravegherea tuturor, peste tot)

The Great Dictator (Dictatorul)
O satira a lui Charlie Chaplin la adresa lui Hitler.


Animal Farm (Ferma animalelor)
cu subtitrare în limba romană

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Astazi am vizitat site-ul D-lui Urban Iulian, senator in senatul Romaniei. Am dat de un mesaj in care ni se puneau in vedere sa respectam niste reguli pentru dezvoltarea tarii si pentru a nu mai fi o tara saraca.

  Raspunsul meu este si va fi:
  1. Etica

  Americanii sunt etici? Nu sunt deloc. Din cele mai multe puncte de vedere americanii, de la cel mai sarac la cel mai bogat eludeaza etica. Pentru ei etica se aplica atunci cand este in avantajul lor. Pentru aia sunt cea mai bogata natiune de pe glob.

  2. Ordinea şi curăţenia

  Americanii sunt curati? Asta inseamna ca nu ati fost prea des prin America, sau ca ati vazut doar poleiala.

  3. Integritatea şi cinstea

  Asta inseamna cam ceea ce inseamna si punctul 1. Deci vezi punctul 1.

  4. Punctualitatea

  Si punctualitatea tine tot de cum este sau nu in avantajul americanilor si al Francezilor si al englezilor sau alte natiuni. Daca privesti mai atent vei observa ca sunt punctuali in functie de cat de tare este interesul lor sa te intalneasca. Daca nu esti important atunci nici punctualitatea nu mai are valoare.

  5. Resposabilitatea

  Ceea ce au facut pana acum Americanii sau alte natiuni dezvoltate care practic s-au imbogatit pe spinarea multora dintre natiunile sarace profitand de saracia tarilor mai mici sau mai mari dar sarace si mentinandu-i la acel standard, toate astea denota responsabilitate? Sa fim seriosi. Nu sunt mai responsabili decat nici unul dintre noi.

  6. Dorinţa de perfecţionare

  In locul acestui punct as pune dorinta de putere. Asta i-a mancat pe toti de au ajuns atat de sus. S-au zbatut pana au pus mana pe puterea economica mondiala. Ma refer la tarile bogate si in special SUA.

  7. Respectul pentru legi şi regulamente

  Da, aici ai dreptate, respectul pentru lege a fost impus pentru toti cei care nu fac parte din elita acelor tari bogate. Cei mari respecta legile doar pentru ca le fac in avantajul lor. Si la ei si la noi.

  8. Respectul pentru drepturile celorlalţi

  Mai ganditi-va putin oare asa este? Ce respecta mai mult SUA? Resursele sau drepturile natiunilor cu care intra in contact? Ce urmaresc? Va raspund intr-un singur cuvant: BANII.

  9. Dragostea pentru muncă

  Da intr-adevar, poate ca este singurul punct in care exista un adevar veritabil. Pentru ca si pentru a pune la punct o strategie fie ea si malefica trebuie sa muncesti. Compaand cu Romania vreti sa spuneti ca romanul nu munceste? Munceste mai abitir decat pe vremea lui ceashka. Munceste enorm si din rasputeri pentru a ramane la acelasi nivel, ca dezvoltare la nivel al bunastarii nu prea s-a intamplat. Cand se intampla, se face de regula cu sacrificii enorme: familie, sanatate, timp liber etc.
  Platim masina si casa cu varf si indesat si ne pierdem in schimb toate libertatile. Suntem legati de glie cam cum erau iobagii in vremea stapanirii habsburgice sau cum erau legati sclavii de stapanii lor. In ziua de azi suntem alti sclavi, cu cravata (ce tine loc de lant) si costum dar si alti stapani (firme straine, banci etc.). Sclavii aveau un singur stapan, iobagii aveau 2 (regele si boierul), noi avem o multime de stapani. Dintre toti STATUL este cel mai crud pentru ca ar trebui sa ne protejeze dar ne subjuga.

  10. Efortul pentru a face economii şi cheltuiala cu chibzuinţă

  Asta este regula lu’ ‘base’… pentru noi cei din baza piramidei sociale, pentru bunastarea varfului piramidei. Cam la asta se reduce totul.

  Vreti sa schimbati ceva? Incepeti cu voi insiva, deveniti mai respectuosi cu cei care v-au ales, aplicati regulile astea pe voi. Toti conducatorii au cerut celor multi sa faca sacrificii ca ei sa poata prospera. Pana cand, pentru Dumnezeu, trebuie sa mai facem sacrificii??? Am fost considerati la scoala generatie de sacrificiu, acum suntem considerati generatie de sacrificiu, urmeaza ca dupa ce trecem etapa asta probabil o alta generatie de sacrificiu. Intre timp si la scoala si pentsionari si angajati sunt toti generatii de sacrificiu. DE CE NU EXISTA GENERATII DE SACRIFICIU SI INTRE POLITICIENI??? De ce POLITICIENI-OAMENI DE AFACERI nu sunt generatii de sacrificiu. Ma refer la bogati la cei care au facut afaceri cu statul si care va conduc din umbra.

  Este dovedit ca politicienii nu se pot pricepe la stategie economica, sociala si de dezvoltare. Ei stiu doar strategie politica. Ei nu se pricep la tehnologie sau agricultura sau industrie ci doar la politica. Ei fac legi desi nu sunt juristi, ei fac strategii economice desi nu sunt economisti, ei fac strategii sociale desi nu sunt sociologi sau psihologi, fac strategii de dezvoltare desi nu au habar decat de dezvoltarea personala.

  Care mai este rolul politicianului in conditiile astea? Sunteti depasiti sunteti irelevanti pentru societate, nu aveti nici un rost. Ma refer aici de la Presedinte (inclusiv) pana la Parlament si continuand cu Guvernul si autoritatile publice locale (primarii, consilii locale si judetene). Sunteti inutili societatii, mai mult decat atat sunteti o boala, un cancer care tine pe loc societatea si care impiedica tarile sa se dezvolte. Cand intra cineva intre voi, aveti grija sa il mazgaliti sa fie la fel ca voi.

  SUNTETI NISTE “NIMENI SI NIMIC”. De ce? Pentru ca nu va pricepeti la ceea ce pretindeti ca va pricepeti. Asta este mesajul pe care il adresez eu sleahtei politice. Poate ca ar fi bine sa fie citit in Parlament si in presa. Poate ca ar trebui un nou Decembrie 1989, cine stie… pentru ca sunteti in stare sa ne macelariti la fel cum o faceti de 20 de ani incoace.

  Tot mesajul se aplica si la nivelul intregii gasti politice chiar si la nivel mondial. La fel cum va pregatiti sa faceti totul global si mondial, poate ca ar trebui sa aveti de a face cu o forta globala care sa vi se opuna.

 • Felicitari pentru initiativa!
  Plimbându-mă prin Fălticeniul nostru, în care ar spune unii că nu se întâmplă nimic, am fost surprins de o inedită campanie publicitară ce foloseste ca suport geamurile librăriei “Casa Cărtii”.
  De la distanta, primul gand te duce la ceva legat de circulatia rutiera, apropiindu-te vezi ca este vorba de logo-ul unui site gandeste.org
  Ajuns acasă am aflat despre ce este vorba.

  “Daca pana acum ignoranta a fost cuvantul de ordine, daca realitatea inconjuratoare a fost o simpla stire la TV pentru tine, anul 2009 este anul in care trebuie sa incepi sa deschizi ochii, sa nu te mai lasi dus de val, manipulat si inrobit. Gandeste tu, impreuna cu cei din jurul tau, pentru tine si pentru cei din jurul tau! Singur nu poti schimba nimic dar impreuna putem schimba lucrurile, sa mearga in directia normala si fireasca si nu in cea trasata cu rigla sau prin cifre de altii pentru care oamenii sunt doar niste cifre, niste procente sau cine stie ce acronime! Daca iti pasa de tine, de familia ta de toate lucrurile bune si frumoase ce te inconjoara si vrei ca si maine sa le vezi… GANDESTE!”
  Iata asadar inca o initiativa din categoria celei initiate de punctdevedere.eublog.ro. Asadar nu va ramane decat sa ganditi si sa aveti puncte de vedere!

  Ne-am permis sa punem un link al siteului pe blogul nostru http://punctdevedere.eublog.ro/

 • Oameni buni, mai lasati-o balta cu ideile astea comuniste, de fapt si in fond ce va deranjeaza, ca sunteti punctul slab in ecuatie, ca cei slabi sunt exploatati de cei puternici, ce e nou, stiu, nimic, asa ma gandeam si eu, asa a fost din evul mediului si asa va fi si in viitor, cu sau fara revolta noastra, asta e evolutie, chiar daca nu credeti, de fapt voi cei care ati initiat aceasta ideie vreti sa exploatati si sa nu fiti exploatati, vreti sa fiti voi cei puternici si nu cei slabi???????????????Cam multe intrebari, nu-i asa?

 • Gândirea reprezintă nivelul cel mai înalt de prelucrare şi integrare a informaţiei despre lumea externă şi despre propriul nostru EU. Prin ea se realizează saltul calitativ al activităţii de cunoaştere de la particular la general, de la accidental la necesar, de la simpla constatare a existenţei obiectului la interpretarea şi explicarea lui legic-cauzală, se face trecerea de la procesele psihice cognitiv senzoriale la cele cognitiv superioare.

  Prin urmare, gândirea este procesul psihic de reflectare mijlocită şi generalizat-abstractă – sub forma noţiunilor, judecăţilor şi raţionamentelor – a însuşirilor comune, esenţiale şi necesare ale obiectelor şi a relaţiilor legice, cauzale între ele. (http://ro.wikipedia.org/wiki/G%C3%A2ndire)

  Comunismul dezvolta “concepţia determinismului”, potrivit căreia fiecare individ dintr-o clasă are un gen de comportament indus, nu de gândire a acelui individ ci de clasa la care aparţine, şi de aceea el trebuie reeducat în lumina noii societăţi comuniste. Acest concept determinist este cel care a folosit la justificarea lagărelor de reeducare, în care au murit milioane de oameni în decursul secolului XX, în Rusia sovietică a lui Stalin, China, România şi în celelate “state frăţeşti”. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunism)

  Revenind la ce a spus dl. Victor dorim să credem ca nu a citit cu atenţie conţinutul acestui blog şi mesajul pe care îl transmitem pe cât se poate de explicit în secţiunea “Despre blog”. Cu toate acestea ne vedem datori să raspundem întrebărilor.
  Blogul transmite mesajul de a gândi şi de a evolua prin gândire şi nicidecum nu transmite idei sau ideologii comuniste, evoluţia nu a fost dată de asuprirea celor slabi de cei puternici ci de oameni care au gândit că pot schimba/îmbunătăţii societatea în care trăiau şi să o facă una mai bună.

  Punct slab… gândire înseamnă evoluţie, înseamnă încredere în sine. Fiecare individ este capabil să aducă un plus de valoare societăţii în care traieşte şi se dezvoltă, iar societatea la rândul ei are datoria să-l răsplătească pe masura contribuţiei lui… de ce ar trebui ca cineva să se considere punctual slab al ecuaţiei atâta timp cât munceşte, gândeşte, crează, işi cunoaşte propria valoare?
  Nu ne ascundem în spatele mulţimii, nu transmitem un mesaj de instigare la revoluţie/răscoală, dorim să-i facem pe cei din jurul nostru se să gândească la ei, pentru ei şi pentru cei din jurul lor şi cu toţii să facem o societate mai bună unde legile sunt legi pentru toţi şi aplicate în egală masură, unde oamenii sunt liberi să-şi clădească singuri propriul destin şi drum în viaţă şi nu manipulaţi şi/sau forţaţi să parcurgă traseul gândit de altii.

 • Victor…esti varza. Daca tu crezi ca ideea (nu “ideia”) de exploatare duce la evolutie, ai capul plin de taratze cum il ai de comunism. Evolutia este rezultatul competitiei, concurentei (oriunde te-ai uita). Si la urma urmei, cei “exploatati” au “voie” sa-si exprime parerile (din cate stiam). Si nu-mi dau seama de unde ai ajuns la concluzia, ca exprimandu-ne, vrem sa exploatam in loc sa fim exploatati. Cred ca din “Ferma animalelor” esti “foarte” de acord cu “unii sunt mai egali ca altii”…sau poate mai ai nevoie de timp sa te maturizezi.

 • Toti gandim, fiecare.
  Dar romanii nu gandesc niciodata impreuna si cu atat mai putin in interesul altora.
  Gandim si vorbim pe bloguri fara a ne sprijini unii pe ceilalti.
  Toate vorbele si “gandirea” se reduc din nou la orgolii personale.
  Suntem bolnavi de egocentrism.

 • De mai bine de 1 an de zile urmăresc documentare pe acest site, şi ţin să mulţumesc celor implicaţi în a transmite mai departe informaţia,ceea ce e necesar pentru ca fiecare din noi să ia atitudine, să înceapă să pună la îndoială ceea ce percepem a fi real, să gândească, să conştientizeze că doar împreună putem SCHIMBA ceva. E adevărat că schimbarea vine de la fiecare, dar fiind la unison putem produce adevărate miracole, putem crea în sfârşit o nouă lume. Fie alegem să fim sclavi în continuare , fie luăm atitudine, gândim, ne stoarcem creierul, şi acţionăm.