Analize și opinii

Zoe Dantes: Până la urmă, noi cu cine votăm?

Vin alegerile. Cu surle și trâmbițe! Cu scandalurile de rigoare, cu bătăi, înjurături, calomnii și tot tacâmul. Ca să pară cât mai autentice.
Bineînțeles că la numărătoare vor ieși cei care trebuie. Lucrătorii pentru sistem. Înainte de toate. Sistemul trebuie să supraviețuiască cu orice preț. Nu-l pot pierde. Nu-l pot distruge. Pentru că el, sistemul putred îi apără, îi imbogățește și le asigură traiul îmbelșugat pe zece generații.
Se ceartă, se bat, se injură. Pe bune? E doar “politica externă” a clanurilor și găștilor care-și spun partide. Numai partide nu sunt agramații ăștia. Analfabeți funcționali în marea lor majoritate. Nu fac decat să-și apere interesele.
Doar nu crede cineva că pe ei îi interesează de noi. Cetățeanul plătitor de taxe si impozite e bun ca slugă. Nu are drepturi, are doar obligații. Să plătească pentru ei, pentru clanurile lor, pentru familiile lor. Să trăiți bine! Vă aduceți aminte?!
Cât de bine ați trăit? Mai ales în ultimii trei ani! Când și-au bătut joc de noi cum au vrut. Închiși în case în timp ce ei devalizau țara și bugetul.
Miliarde împrumutate despre al căror drum nici acum nu se știe unde sunt. Ați auzit pe vreunul din golanii ăștia să întrebe public unde sunt banii? Nu. Pentru că sunt în buzunarele lor. Voi stați cu ochii în televizor să aflați ce a mai făcut Coldea. Toată lumea știe ce a făcut! Cine plătește, ne interesează. Pentru că de basme suntem sătui!
Povestea pute! Să acopere realitatea. Realitatea e că niciunul nu merită nici măcar un scuipat, darămite un vot!
Doar că lumea încă mai crede că votul contează. Nu contează deloc. Jocurile sunt făcute, puterea e împărțită, mahării sunt înșurubați deja în fotolii. Așteaptă doar tasta “enter” să fie validați. Încă cinci ani!
Până la urmă, noi cu cine votăm?! Ca să ne fie și nouă un pic mai bine. Cine mai joacă la ruleta asta rusească?!
Suntem la mâna destinului.
Să fie ce vrea Dumnezeu, doar să ne scape de golani.
Să iasă un pic soarele și pentru neamul ăsta!
Așa că “votați românește”, adică anulați votul.
Nici măcar unul nu merită!
Nimic! La gunoiul istoriei cu ei!
Doar huiduieli! Atât!
Autor: Zoe Dantes

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Vedeți pe Active news un articol pe aceeași tema si cu aceleași concluzii. Ceva gen” straturile statului paralel”. Traducere de la “ei”.