Analize și opinii

Viorel Patrana: „Cine nu gândește ca noi, la pușcărie!”

Pastorul profesor Emanuel Conțac postează un articolnt în care îi înfierează pe cei care își permit să facă alte comentarii decât cele oficiale. Care subliniază ipocrizia și falsitatea Occidentului neomarxist, cel puțin egale cu acelea ale lui Putin.
Comentez și eu: „Putin merge pe calea deschisă de Clinton, GW Bush, Obama, Biden. Ne amintim? Distrugerea Serbiei, Afganistanului, Irak-ului, Libiei, Siriei. Ne amintim? Două milioane de morți nevinovați. 2003, GW Bush: USA n-au nevoie de votul Consiliului de Securitate. Vor ataca Irak-ul pe baza principiului „atacului preventiv”. Când America se simte amenințată, are dreptul de a se apăra atacând preventiv. USA au pus ONU între paranteze.
Și acum Putin uzează de același principiu. Ucraina atentează la securitatea Rusiei. Vrea să intre în NATO, să bage cu forța 20 de mil de ruși în NATO. Că atâția sunt, nu 10, cum declară mincinos Ucraina, o țară care-și persecută minoritățile etnice. Putin le-a spus repetat: Nu vom permite ieșirea din neutralitate a Ucrainei și aderarea ei la NATO. Nu vom accepta rachetele americane la granița noastră, cum nici noi n-am dus rachete la granița USA sau a altei țări NATO. Nu ne vom pai putea apăra atunci, în 7 min. rachetele NATO vor putea lovi Moscova. Ucraina să respecte Acordul Minsk 2.
Opt ani i-au fost transmise avertizări Ucrainei. În opt ani, celulele paramilitare neonaziste ucrainene, instruite de mii de instructori americani, au atacat și omorât 14.000 de ucraineni de etnie rusă din Donbass. Obuzele lor au distrus case, școli, spitale. Media occidentale au tăcut. Interesele economice ale famiilior Biden și Rotschild – care a cumpărat aproape toată datoria suverană a Ucrainei în 2017 – au fost prea mari. Au mizat pe faptul că Putin nu e atât de dement să atace Ucraina.
Și a mai spus Putin ceva: Ucraina a intrat în URSS fără Donbass și Crimeea, fără teritoriile românești, slovace, rutene, poloneze. Dacă vrea să intre în NATO, să restituie teritoriile țărilor cărora le-au fost luate prin rapt de către bolșevici – Stalin și Hrusciov, ucrainean – și să intre în NATO cu ce-i rămâne. A făcut Zelensky vreun referendum să întrebe poporul dacă vrea să intre în NATO? Nu. De ce? Fiindcă e școlit la Young Global Leaders a lui Schwab? Cum e dom profesor?
  1. Aveți grijă că neținând cont de toate informațiile pe care vi le-am dat, susțineți elita globalisto-neomarxistă dementă. Care a aruncat Ucraina în război și a lăsat-o baltă acum. Și va ajunge ruine. E mai greu cu geopolitica asta. Iubim adevărul? Avem capacitatea să fim obiectivi? Păi atunci haideți să facem judecăți simetrice, să privim situația holistic, să luăm în analiză interesele tuturor părților! Altfel devenim partinici, facem judecăți strîmbe.
Realitatea nu este așa cum ni se pare. E mult mai complexă. Nu legitimez intervenția lui Putin în Ucraina, dar nici nu pot eluda vinile Occidentului imperialist și pe a marionetei neomarxiste Zelensky, care și-a distrus propriul popor. Nu era mai bine ca Ucraina să rămână neutră și cu regiunile Crimeea și Donbass? Și în afaceri lucrative cu Rusia și UE, concomitent? Ce bine i-ar fi mers… De ce a insistat NATO atât de mult s-o aducă în Alianță? Nu bate la ochi? Uite că n-o aduce și a adus-o și la stadiul de ruine.”
Ce să vezi? Intervine prof, Cristian Bădiliță: Acești “comentatori” nemernici trebuie notați și trimiși urgent în Rusia.
I-am răspuns: Curat democratic! Cine nu gândește ca noi, la pușcărie! Fără judecată! A reînviat Stalin! Ați studiat la Ștefan Gheorghiu? Atunci se explică! Stau și mă minunez cum poate ieși așa ceva din pana unui intelectual distins. Bădiliță chiar e un intelectual ortodox distins. În domeniul lui. Serios. Îl admir. Dar aici, în domeniul ăsta, se dovedește un imbecil.
Astăzi mă uit să văd ce-au răspuns. Suprizăăăă…! Pastorul penticostal mi-a dat block! Păi e cusher, frate? Du-te, mă, și predică la oi!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cred ca articolul este preluat din „Sputnik”. Nu elogiez gravele erori comise de NATO, dar daca Putin e cavalerul dreptatii, de ce nu rupe el cercul acesta vicios de a demonstra care e mai mare si mai tare, aratand ca poate exista si o cale a negocierilor victorioase. Putin nu demonstreaza decat ca nici pe el nu il duce mintea la mai bine, insistand pe forta, crime, etc. Am fost mereu impotriva atitudinii Ucrainei fata de minoritati, dar sa nu uitam ca Pactul Ribentrop-Molotov a fost abrogat si aceasta abrogare se respecta doar in cazul Germaniei, restul tarilor afectate sufera in continuare prin acordul tacit al celor puternici. Problema minoritatilor din Ucraina este una, iar atacul militar al Rusiei, avand ca rezultat milioane de drame personale, este alta. Nu trebuie sa creeam o legatura de cauzalitate intre acestea pentru ca s-ar creea un precedent periculos, mai ales in zona noastra balcanica, Transilvania, zona fostei Iugoslavii, Grecia, Bulgaria, Dobrogea, etc.