Analize și opinii

Europa și ce arată reflexia aceasta a războiului din Ucraina

Ca urmare a operatiunii militare rusesti in Ucraina, au aparut destul lucruri controversate in Uniunea Europeana.
Primul dintre acestea este aparitia unei cruciade mediatice nemaivazute impotriva Rusiei. In primul rand, s-au taiat pentru omul obisnuit toate sursele de informatie din Rusia, desi Ucraina nu este parte a UE, nu este membra NATO si niciun stat din UE sau NATO nu este in razboi cu Rusia. Ideea este alta, alianta neoliberala care conduce UE, formata din liderii transnationalelor si ai bancilor si din politicienii afiliati primilor, nu vrea sa cunoastem decat informatiile denaturate oferite de aceasta. Cum sa afli punctul de vedere al rusilor cand asta inseamna descoperirea minciunilor care se vantura de-a lungul si de-a latul Europei? Nu se vrea sa stim, de exemplu, ca:
-In 2014, deoarece presedintele Ianukovich a vrut sa aiba relatii normale cu Rusia, in Ucraina a avut loc o lovitura de stat coordonata de CIA, prin care la conducere a venit un guvern-marioneta al SUA, dominat de neonazisti anti-rusi,
-Tot din 2014, etnicii rusi din Donbas sunt bombardati si masacrati de neonazistii din Garda Nationala, organizatie militara oficiala a statului ucrainean, bazata pe voluntariat, spre deosebire de armata regulata, bazata pe recrutarea obligatorie; din Garda Nationala face de ceva timp parte si batalionul de neonazisti Azov, faimos pentru crime de razboi si impotriva umanitatii, pentru torturi, crime si violuri,
-Se pregatea instalarea de baze americane la granita dintre Ucraina si NATO, in lungime de 1.500 km.
La aceasta cruciada mediatica orientata impotriva Rusiei iau parte cu frenezie cei mai importanti formatori de opinie romani, CTP, Tolontan si Negrutiu. Acestia au prins glas si vuiesc precum clopotele catedralei Notre Dame, insa ei au tacut malc cand se bombardau si se distrugeau de catre NATO, respectiv de catre americani si lacheii lor, Siria, Libia, Irak, Afganistan si Serbia.
Al doilea lucru foarte interesant este incetarea brusca a restrictiilor legate de pandemie. Desi eu sunt departe de a fi conspirationist, nu pot sa nu ma intreb daca pandemia nu a fost realizata medical de catre lideri occidentali transnationali pentru ca:
-Corporatiile si politicienii sa faca miliarde din vaccinuri; aici, dupa ce rusii vor cerceta documentele din laboratoarele ucrainene in care se faceau cercetari pentru arme biologice, coordonate de americani, este posibil sa ne spuna ceva,
-Sa se testeze la nivel mondial masuri de constrangere caracteristice regimurilor autoritare,
-Sa se testeze posibilitatea reducerii numarului populatiei prin lansarea in viitor a unui virus extrem de ucigator, pentru care numai elitele vor avea antidot.
Miscarea surprinzatoare a rusilor a produs mutatii ce distrug ordinea neoliberala cu agenda sa de viitor ce pare, dupa cum scriam mai sus, una extrem de criminala, atat fascista, cat si genocidala.
Nu in ultimul rand avem cazul eroului Assange, ce a dezvaluit cu curaj crimele de razboi si impotriva umanitatii comise de catre liderii Americii. Pentru aceasta, Assange a stat 7 ani inchis in ambasada Ecuadorului din Londra, fiind apoi predat politiei londoneze. Assange urmeaza sa fie extradat in SUA, unde pentru curajul sau de a dezvalui crimele establishment-ului american, va primi probabil decenii de inchisoare, daca nu chiar pedepse pe viata cumulate.

Autor: Bogdan Voicu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sa nu pronuntati cuvantul „razboi” referitor la Ucraina, ca va cearta sefu”. Da, NATO a facut greseli, unele recunoscute, altele deazvaluite de presa sau din interior si e de condamnat. Dar ce se intampla acum in Ucraina este un veritabil razboi. Cum sa numesti altfel o agreiune armata cu deplasare de forte terestre aeriene si navale asupra unei tari independente, sa ucizi civili, sa distrugi monumente istorice, spitale, scoli, blocuri de locuinte, fara a pune la socoteala oiective economice, militare, etc. La urma urmei, razboiul este o actiune militara, combinata cu propaganda, adica exact ceea ce se intampla, azi, in Ucraiana.