Analize și opinii

Viktor Orban scoate Fundația Soros din Ungaria

Fundatia miliardarului de origine maghiara George Soros, care finanteaza numeroase ONG-uri, a anuntat ieri ca paraseste Ungaria, unde a fost prezenta de mai multe decenii, si se va muta in Berlin, ca reactie la politicile ”represive” ale guvernului lui Viktor Orban.



”Confruntata cu un mediu politic si juridic din ce in ce mai represiv in Ungaria, Fundatia Open Society (OSF) isi muta operatiunile internationale si personalul din Budapesta in capitala Germaniei”, a anuntat OSF. De mai bine de un an si cu precadere in apropierea alegerilor legislative care s-au derulat in 8 aprilie, Viktor Orban l-a tintit pe George Soros ridicandu-l la rangul de inamic public. Potrivit premierului maghiar, Soros vrea sa inunde Ungaria si Europa cu imigranti iar ogranizatiile pe care le finanteaza in intreaga lume, in special cele din Europa de Est, ar fi executantii in scopul atingerii acestui obiectiv.

”A devenit imposibil sa protejam securitatea operatiunilor si a personalului nostru din Ungaria contra ingerintelor arbitrare ale guvernului”, a comunicat presedintele OSF, Patrick Gaspard. El i-a reprosat guvernului de la Budapesta ca ”a denigrat si a oferit o falsa imagine activitatii OSF, reprimand societatea civila in scopuri politice, folosind o tactica fara precedent in istoria UE”.

Nu vom plange dupa ei

Anul trecut, Budapesta a adoptat o serie de legi care sporesc controlul asupra ONG-urilor din Ungaria. In urmatoarele saptamani, Parlamentul va examina un nou pachet legislativ denumit ”Stop Soros” care prevede taxarea ONG-urilor ”care sustin imigratia”. ”Nu vom varsa lacrimi de crocodil” dupa anuntul plecarii Fundatiei Soros, a reactionat guvernul maghiar. Viktor Orban a facut din respingerea imigratiei, intr-o tara care nu gazduieste decat o mana de solicitanti de azil, axa principala a campaniei sale electorale in combaterea ”invaziei migratorii”. Toate acestea au atras critici din partea UE. Pe de alta parte, angajatii OSF din Budapesta pleaca ei la Berlin dar Fundatia,care are sediul la New York,  a indicat ca va continua ”sa sustina munca importanta a grupurilor societatii civile in Ungaria pe chestiuni precum arta, cultura, libertatea media, transparenta si educatia”. Fundatia creata de George Soros in 1980 si prezenta in 100 de tari cheltuie aproximativ un milion de dolari in fiecare an in Ungaria pentru a sustine 30 de ONG-uri.

Autor: Tudor Borcea

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De la societatea inchisa, prea inchisa la societatea deschisa, prea deschisa, dintr-o extrema in alta, din lac in put, intretinerea dezechilibrului social, motiv de clatinare planetara, divertismentul “unora”.
    Sa vezi sufrageria Sophiei!

  • Gina , cine naiba esti si ce tot debitezi cu chestiunile astea ” planetare ” ?

  • In Ziua in care crestinii sarbatoresc Inaltarea Domnului; A treia aflare a capului Sf. Proroc Ioan Botezatorul, ne aducem aminte si de eroii care au facut sacrificiul suprem pentru aparare neamului. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta si sub numele de Ispas. Dupa Inviere, porunca a fost sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa ramana acolo, asteptand venirea Preasfantului Duh, ca acolo sa se intareasca mai intai propovaduirea Evangheliei, ca nu cumva departandu-se in locuri straine sa poata fi cu usurinta defaimati; si pentru pregatirea ca niste ostasi cu armele Duhului, si asa sa porneasca la lupta, pentru propovaduirea Evangheliei. Armele Duhului. Invatatura Sacra, precum in Cer asa si pe Pamant. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, NASCUT iar nu FACUT, Cel de o fiinta cu Tatal prin Care toate s-au facut. Crezul.
    Si iarasi: “Cand va veni Acela, va va invata pe voi tot adevarul” (Ioan 16,3);
    “Aceasta este porunca mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu”, Evanghelia de la Ioan 15,7-16;
    Nascut iar nu facut! Evanghelia iar nu Sophiengelia, in opinie personala.
    Apostolii, intorcandu-se in Ierusalim, s-au urcat in foisorul cel de sus, in care se adunau impreuna cu femeile mironosite si cu Maica Domnului staruind in post si rugaciune, astepatand venirea Preasfantului Duh, potrivit fagaduintei, care avea sa se implineasca in ziua Cincizecimii. Post si rugaciune. Sa postim bine! Sa ne rugam bine!
    Constantinopol, locul unde patriarhul Ignatie a dus capul Sf. Proroc Ioan ( capul a fost aflat pentru a treia oara cand a iesit din pamant la Comane).
    Nimic nu-i intamplator in infinitul univers. “Hristos S-a Inaltat!”
    Respect si recunostinta eroilor din toate timpurile, de pretutindeni.
    Cel ce Te-ai inaltat intru slava, Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste-ne pe noi. Amin.

  • in continuare…
    In Biblie, sunt afirmatii categorice cf. carora nimeni nu a mers in cerul lui Dumnezeu, in al treilea cer: “Nimeni nu s-a suit in cer, afara de Cel care S-a coborat din cer, Fiul Omului” – Ioan 3:13. Momentul suirii, momentul Inaltarii, la 40 de zile de la Inviere. Ridicarea din starea de mortaciune! Simbolul renasterii din propria cenusa! Deci, se poate. Fenomenul este acreditat de Dumnezeu adevarat, lumina din lumina. Biblia vorbeste de trei ceruri: 1. cerul de deasupra noastra, atmosfera, ceea ce inconjoara pamantul, respectiv planeta Pamant, creat in ziua a doua a creatiei; 2. cosmosul, universul fizic cu sistemele solare; 3. cerurile spirituale unde se afla Dumnezeu, ingerii si chiar o parte din demoni, creat in ziua intaia, la inceputul primei zile de creatie.
    In concluzii, in opinie personala, pana la Cerul 3, respectiv, in cerurile 1 si 2, exista un spatiu de creatie (manevra) cu conditia sa se respecte norma universal – valabila in spiritul legii divine. Daca se respecta sau nu …Eva n ghe lia vs. Sopfie n ghe lia…gandeste fiecare cu creierasul din dotare. Cat despre sateliti, Monsat, baze aerospatiale, programe secrete, alte civilizatii …posibil…mai departe scrie in Carte.

  • si ca sa ne convingem de faptul ca nimic nu este intamplator in infinitul univers, mergem la TRUNCHIUL CEREBRAL, segment al SISTEMULUI NERVOS CENTRAL (SNC). Structural, trunchiul cerebral este constituit din formatiuni cenusii si albe. Ups! Substanta cenusie este situata la interior si fragmentata in numerosi nuclei, separati prin substanta alba care apare si la periferie. Trunchiul cerebral continua maduva spinarii si este format din: bulb, punte si mezencefal.

    Precum in cer asa si pe Pamant, planeta Pamant. Geometria sacra a universului. Legea implinita.

  • Or domnul George Soros a declarat ca nu crede in Dumnezeu. Alegerea domniei sale.

  • In Ungaria ONG-urile finantate de Soros au sustinut imigratia, la noi s-au infiltrat in toate structurile, institutiile satului. “Vrem justitie!” Pai, care justitie in conditiile santajului cu arhiva Sipa si a obligativitatii de a pronunta sentinte in baza practicilor ilegale statuate prin protocoale secrete, mediatizate, in curs de declasificare in totalitate?! Care investitii, in cond. in care ponderea capitalului este detinuta de investitori straini in procent de 90%, circumstanta care atrage deciziile corelative?!
    Investitii straine, decizii straine, legislatie adaptata in context. Drepturi si libertati fundamentale. Constitutie. Religie. Stiinta. Dumnezeu.
    Intre lege si fara de lege. Atat dezvoltarea stiintei cat si faradelegea pot duce omul la indepartarea de Dumnezeu, scene in tema fiind reliefate de Sfantul Ardealului, la Biserica din Draganescu. Se spune ca, de fapt, Parintele Arsenie Boca a scris, pictand, toate momentele din viata Mantuitorului, fiecare registru iconografic avand ca explicatie unul sau mai multe versete din Scriptura, multe din profetiile sale implinindu-se deja. A fost arestat, torturat de Securitate, condamnat, interzis sa stea de vorba cu oamenii pentru a le oferi indrumari, binecuvantare, cunoscut fiind faptul ca parintele a fost un autodidact prin excelenta, un spirit evoluat. Imaginea si invataturile sale sunt astazi marca inregistrata “Arsenie Boca” prin intermediul unei firme din Marea Britanie, cu director ungur. Intamplare, coincidenta, similitudini. A avea sau a nu avea legatura de cauzalitate cu evenimentele in context geopolitic?! Absolvent si sef de promotie al liceului “Avram Iancu” din Brad; absolvent al Institutului Teologic din Sibiu, unde este remarcat de profesori ca un student de elita – devin cunoscute talentele sale de pictor si de bun interpret la flaut; urmeaza cursuri la Institutul de Belle-Arte, ocazie cu care participa la cursurile de anatomie ale prof. Francisc Rainer si la prelegerile de mistica ale lui Nichifor Crainic. Ajuta pe parintele Staniloaie la traducerea Filocaliei, realizand si grafica primelor patru volume care au aparut la…Sibiu. Experimenteaza viata duhovniceasca la Muntele Athos postind 40 de zile. In Basarabia, la Chisiau, a invatat pictura bisericeasca si poleitul icoanelor. A prezis caderea comunismului si evolutia evenimentelor la niv. mondial, a savarsit numeroase insanatosiri miraculoase si minuni, conform marturiilor, dovezi incontestabile.
    Cand religia se armonizeaza cu stiinta in spiritualitate toate conflictele lumii se dezleaga si toate contradictiile lumii se impaca. Incununarea invataturilor lui Arsenie Boca este iertarea. In “Cararea Imparatiei” spune: “Daca tu nu ierti, nici Dumnezeu nu te iarta si trebuie sa iertam la nesfarsit pe toti, din toata inima”. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa toleram infractiunea savarsita in numele unor pretinse, absurde drepturi de autor, de parca Arsenie Boca ar fi un produs, o marfa, un software…sopht…sophie…sufragiu…sufragerie…magia Sophiei…lucrare din soft!!!!!!
    Cu permisiunea dumneavostra: “Luati mainile de pe Sfantul Ardealului, ocrotitorul sufletelor si neamului nostru!”