Analize și opinii

Viktor Orban: “Elita de la Bruxelles trăiește într-o bulă și a pierdut contactul cu realitatea!”

Viktor Orban, deși suspendat din PPE de bună voie și nu prea, continuă să atace familia politică europeană. În timpul unui interviu pentru agenția de presă maghiară MTI, liderul Fidesz a spus că după alegerile europarlamentare va decide dacă va mai rămâne alături de PPE sau dacă se va alătura unei noi facțiuni.



„PPE nu mai e partidul puternic de pe vremea lui Helmut Kohl. Și-a pierdut suveranitatea, primește dispoziții de la Stânga și vrea să coopereze cu aceasta. De aceea, aplică standarde duble, mai ales când vine vorba de state din Europa Centrală”.

Hotărârea va ține cont dacă PPE va apăra valorile creștine sau dacă devine pro-imigrație și de stânga.  Viktor Orban i-a îndemnat pe toți ungurii care își iubesc țara și care vor să-i apere interesele, să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Trebuie să arătăm Bruxellesului că ceea ce se întâmplă în Ungaria este ceea ce își doresc ungurii. Nu la Bruxelles, în birourile partidelor împinse și trase către stânga și ale organizațiilor civice de tip George Soros se va decide ce se întâmplă în Ungaria și Europa. Nu vor da curs dictatelor de la Bruxelles dacă acestea nu sunt bune pentru unguri. Elita de la Bruxelles trăiește într-o bulă și a pierdut contactul cu realitatea”

Premierul maghiar a dezvăluit că aripa pro-imigrație din PPE, adică partidele care voiau excluderea Fidesz, vorbeau deschis despre o mare coaliție cu socialiștii, cu verzii și cu liberalii după alegerile europarlamentare. Fidesz nu ar fi acceptat niciodată așa ceva, a transmis Viktor Orban.

În prezent, partidul de guvernământ din Ungaria s-a (auto)suspendat până la alegerile din 26 mai din PPE. Până atunci, o comisie de trei „înțelepți” va monitoriza dacă Fidesz respectă valorile popularilor europeni.

Autor: Valentin Borcea

Sursa: NewsStandard

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu