Analize și opinii

Vai de capul liberalilor!

PNL trăiește o grabă nebună de a scăpa de toate formalitățile din Parlament. Să fie parte dintr-o majoritate în Parlament și să aibă guvern.

Felul în care au tratat totul pe fugă arată că procedurile au decăzut de tot. Au rămas doar niște formalități plicticoase. Le bagă în buzunar și le citesc acasă. Liberalii nu-și dau seama că de mîine s-au băgat cu capul într-un laț de oțel. Sunt pierduți pe termen lung. În afară de dirijarea unor contracte în ministerele pe care le conduc, nu mai pot face nimic. Nu pot face nimic pentru țară. E drept că actuala echipă nici nu poate. Este lipsită de oameni cu minte și anvergură politică. Cu un așa președinte și cu compania celor de la USR și UDMR, sunt legați de mîini și de picioare. Ba, din cauza președintelui partidului, sunt legați și la ochi. Căci, de cap, nu poate fi vorba! Sunt la mîna unui partid isteric și la mîna proiectelor UDMR.

Ca să nu piardă repede guvernarea, liberalii vor fi siliți să cedeze în toate dosarele mai complicate. Înainte de a începe să guverneze, ei sunt deja responsabili de aducerea la guvernare a USR-PLUS. Ei și Klaus Iohannis! La orice majoritate necesară unei legi, vor trebui să-i întrebe pe piețarii de la USR. Vă dați seama ce chin de comunicare și negociere îi așteaptă! Ce se va alege de domeniul Justiției, cu o așa armată de croitori isterici, aplecați cu foarfece pe domeniul legilor și al Constituției României!? Rezultatul final este greu de prevăzut. Enormitățile din capul lor pot produce dezastre Constituționale ireparabile. Incapacitatea lor de a accede la nuanțe de Drept și la pericolul unor modifiări legislative pentru statul român ar fi trebuit să ne sperie, încă, înainte de a le da acest minister în gestiune.

Desființarea SIIJ este tot o enormitate crescută ca o ciupercă pe scăfîrliile celor din PNL și USR. Desființarea unei insituții independente, creată pentru a cerceta abuzurile magistraților, nu este parte dintr-o normalizare (reparare, cum zice Klaus Iohannis), ci o modalitate de a reveni la controlul total asupra procurorilor și judecătorilor. În fapt, Klaus Iohannis și ceata sa de plecăcioși s-au speriat de existența SIIJ pentru simplul fapt că nu o mai controlează. Iar procurorii și judecătorii obedienți, din „completele morții”, nu mai execută comenzile. Dacă activitatea SIIJ se întoarce la DNA, judecătorii și procurorii sentințelor dirijate se întorc la „trai nineacă”! Printr-o simplă comandă de la Cotroceni, de la conducerea DNA sau de la SRI, li se închide orice dosar și se îngroapă orice plîngere. Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi s-au temut de moarte de existența SIIJ! O activitate intensă a Secției ar fi scos la iveală toate nenorocirile executate la ordin. Cu o Secție dotată și mobilată cu profesioniști și caractere, statul paralel ar fi pierdut definitiv controlul asupra justiției de comandă. Nu întîmplător, și funcționarii de la Bruxelles au pus umărul și s-au alăturat corului cu ”Moarte SIIJ!”. Ca și în cazul ”Moarte PSD”! Procurorii și judecătorii care protejeau sau agresau multinaționalele scăpau de sub control și puteau construi dosare periculoase. Așa, nu! Toată comanda revine la DNA și la președintele României. Vă imaginați un procuror care să cerceteze serios firme ca Astaldi sau Siemens?

Simplu! Repararea legilor justiției înseamnă în mintea președintelui, a liberalilor și a USR o recuperare a controlului asupra faptelor comise de magistrați aflați sub comandă.
La ce să ne așteptăm de la un premier, deja, vizibil rebegit de problemele de la Finanțe? Ce politică Externă vom avea cu Bogdan Aurescu, preferatul în tăceri și absență al președintelui Iohannis? Cu două nule la politica externă, vom avea o prestație internațională, în cel mai rău caz, turistică. Ce vor face liberalii cu Raluca Turcan la ministerul Muncii? Ce concesii vor fi obligați să facă UDMR-rului dacă Tanczos Barna a jurat deja pentru Ținutul Secuiesc?

Post scriptum:
Dispariția din guvern a lui Ion Ștefan, zis Grindă, a lui Marcel Vela și a Monicăi Anisie ține doar de o igienă inteletuală, nu de o performanță politică!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu