Analize și opinii

UNGARIA ARE CEL MAI MIC PREȚ AL GAZELOR DE UZ CASNIC DIN EUROPA

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 10: Hungarian Prime Minister Viktor Orban and German Chancellor Angela Merkel (not pictured) speak to the media prior to talks at the Chancellery on February 10, 2020 in Berlin, Germany. Orban is on a one-day official visit to Berlin. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Financial Times: Accesul Ungariei la gaz ieftin este determinat de politica sa de a asigura aprovizionarea cu energie stabilă și sigură din Rusia. Deși Ungaria a sprijinit NATO și condamnă invazia rusă a Ucrainei, guvernul a susținut că familiile și întreprinderile maghiare nu ar trebui să plătească costul sancțiunilor.
Chiar săptămâna trecută, Ungaria a semnat un acord care va asigura și mai multe livrări de gaze din Rusia, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, afirmând că în septembrie și octombrie, Gazprom va livra Ungariei cu maximum 5,8 milioane de metri cubi mai mult gaz natural pe zi – prin Serbia – decât suma specificată în contractul său pe termen lung.
„Suma crescută contribuie, de asemenea, la securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei și la faptul că nu este nevoie să se introducă restricții în țară din cauza lipsei de gaze naturale”, a declarat Szijjártó.
Ai văzut ce face anti-democratul, anti-europeanul Orban? Își protejează populația.
Viktor Orbán a condamnat poziția UE cu privire la sancționarea Rusiei, argumentând că gospodăriile europene sunt cele care suferă cel mai mult din cauza acțiunilor Europei. În iulie, Orbán a spus în timp ce descria răspunsul paneuropean la invazia rusă a Ucrainei că „la început am crezut că doar ne-am împușcat în picior, dar acum se pare că economia europeană s-a împușcat în plămâni și de aceea acum nu mai are aer.”
Europeni adevărați sunt nemții, în schimb. Fii atent!
Camerele de Industrie și Comerț ale Germaniei (DIHK) avertizează: Companiile germane nu reușesc să obțină contracte pentru gaze și electricitate, ceea ce aduce economia germană într-un blocaj.
Din ce în ce mai multe companii ne spun că nu mai au deloc un contract de furnizare a energiei electrice sau a gazelor. Robinetul este închis în cel mai adevărat sens al cuvântului”, a declarat președintele DIHK, Peter Adrian, pentru redacția RND. „Dar fără energie, nicio economie nu poate funcționa.”
„În meserii, un val de insolvențe se îndreaptă spre noi din cauza crizei energetice. În fiecare zi, primim apeluri de urgență de la companii care sunt pe cale să oprească producția pentru că nu mai pot plăti facturile de energie enorme.” (https://rmx.news/…/hungary-has-lowest-household-gas…/)
Da, așa e, dar ești european. Nu putinist. Vai de mama noastră! Pe mâna a ce cretini am ajuns! Dar și noi prooooști…! Cu ștaif, nu așaaaa…!