Analize și opinii

Unchiul Sam nu poate subjuga conștiința românească!

Parlamentul României a votat aproape în unanimitate legea privind plata în avans către SUA a contravalorii de 4 miliarde de dolari pentru achiziția rachetelor Patriot. Adică România plătește acum, iar rachetele vor veni după doi ani. Mă rog, nici la bordel nu se practică acest gen de plată, dar nu despre asta sau despre servilismul monstruos al României față de Washington mi-am propus să vorbesc aici. Ci despre altceva, insignifiant la prima vedere, dar foarte important în viitor.Am spus că Parlamentul a votat „aproape în unanimitate”? Înseamnă că a fost și oarece împotrivire. Da, un singur parlamentar a votat împotrivă: Gabriela Crețu, senator PSD de Vaslui.

Conform relatării Sputnik, Gabriela Crețu și-a motivat gestul astfel: „ Deciziile legate de apărare votate necesită o dezbatere publică națională și un referendum”. Da, asemenea decizii trebuie aprobate prin vot de către cetățenii acestei țări, care se confruntă cu probleme grave:

„Prostia omoară! Trebuie să investim în educație! Boala omoară! Trebuie să investim în sănătate! Foamea omoară! Trebuie să asigurăm venituri decente tuturor! Infrastructurile care sunt pe cale de distrugere sau absente! Starea lor ne separă și ne subminează dezvoltarea!”

De ce au parte cetățenii prin această achiziție extrem de costisitoare? Iată: „Le sunt limitate sau chiar micșorate veniturile, în timp ce se au în vedere cheltuielile cu înarmarea”. Clar și la obiect, nu-i așa?

Chiar dacă a fost singurul parlamentar care s-a opus, care a luat atitudine, nu trebuie să fim descurajați. Gabriela Crețu este senator de Vaslui. Să nu uităm că județul Vaslui este singurul loc din România unde o companie americană nu și-a putut face mendrele și a trebuit să plece cu coada între picioare.

Iar numărul românilor care nu sunt orbiți de „american dream”, care au o atitudine critică față de politica Washingtonului în România este în creștere. Proporțional cu urmările tot mai nefaste ale ingerinței „aliatului strategic”, care se comportă în România ca pe feuda sa și care îi tratează pe români ca pe veritabili iobagi. Niște iobagi tot mai împovărați de biruri care să alimenteze mașinăria de război americană și care sunt meniți să fie carnea de tun pentru viitoarele conflicte menite să asigure Washingtonului mult-dorita hegemonie mondială.

Ei bine, conștiința românilor care sunt marginalizați de către sistemul „made in USA” se trezește și aceștia încep să ia atitudine critică împotriva acestei stări de fapt. Ei nu uită că atunci când România era liberă și independentă, chiar dacă făcea parte din Tratatul de la Varșovia și din CAER, viața lor era incomparabil mai bună față de cea din prezent, că relațiile economice cu URSS însemnau locuri de muncă, o viață decentă, acces la cultură, educație și sănătate. Și încep să militeze, atât individual, cât și organizat pentru o țară care să fie liberă și independentă, care să poată lua propriile decizii în plan economic și politic. Care să aibă relații de prietenie și colaborare în toată lumea. Nu să se conformeze hotărârilor aberante luate de stăpân, oricâte „dungi și stele” ar avea el pe steag.

Astfel, mediul online, locul unde se manifestă acești români cu conștiința trează a devenit un veritabil câmp de luptă. Unchiul Sam este vizibil deranjat de fenomen și dorește ca în colonia din „spațiul mioritic” să existe supunere deplină. Adică populația României să-i fie credincioasă în proporție de 100%. De aceea, pentru anihilarea acestui număr mic de glasuri sunt aruncate în luptă forțe impresionante. Mass-media oficiale duce o intensă operație de manipulare și dezinformare, doar-doar vor anihila astfel aceste conștiințe individuale, care riscă să devină o conștiință colectivă. „Jurnaliști profesioniști”, total obedienți, cum ar fi Radu Tudor, Lucian Mândruță, Moise Guran, au devenit adevărate portavoce ale „licuriciului” pe cea mai populară rețea de socializare — Facebook. Și combat cu „mânie pro-europeană și pro-atlantică” pe oamenii obișnuiți, care doresc normalizarea relațiilor cu lumea din afara „alianței”, mai ales cu Rusia. Adevărate armate de postaci bine plătiți care stau pe net 24 de ore din 24 revarsă un adevărat potop de injurii și cuvinte obscene la adresa celor care doresc normalitatea. Și nu numai atât: se penetrează conturile „incomozilor”, le sunt șterse postările, mergându-se până la blocarea acestor conturi. Iar toată această activitate este monitorizată de organizații „rebegite” precum CEPA și LARICS.

Eforturi considerabile sunt depuse pentru lărgirea „bazei de mase” a așa-zișilor „tineri frumoși și liberi”. Cei care se adună în număr mare să scandeze „contra corupției”, pentru „independența justiției” și alte asemenea ghidușii. De reținut că „tefeleii” duc o campanie virulentă contra celor în vârstă, propagând pe Facebook ideea că „o țară ca afară” nu se poate realiza decât prin eliminarea fizică a generației părinților și bunicilor lor. Nu cumva acesta este fascism? Oare cine are interesul să susțină așa ceva?

Toată această amplă desfășurare de forțe are ca scop înăbușirea totală a conștiinței individuale la români. Prin persuasiune, prin cumpărare și prin frică. Nu cu multă vreme în urmă, „jurnaliștii profesioniști” pe care i-am pomenit mai sus au făcut cunoscută „linia directoare” trasată de unchiul Sam: populația României să creadă în întregul său (100%) în „american dream”. Numai că legile fizicii nu permit realizarea unui randament de 100%. Apoi, în întreaga istorie a omenirii, nu s-a reușit înăbușirea totală a conștiinței individuale. Mereu se vor găsi oameni care, în ciuda încercărilor, vor avea conștiința liberă. Iar a avea conștiință liberă înseamnă să fii liber. Iar dacă în interiorul unei națiuni există chiar câteva conștiințe libere, aspirația spre libertate este o certitudine.

Sursa: Sputnik.md