Analize și opinii

Un propagandist mediocru la cârma României

Dacă umblați zilele acestea, cu treabă sau fără, prin zona Palatului Cotroceni, feriți-vă din răsputeri de țânțari. Este posibil ca vreunul să fi apucat să-l ciupească pe domnul președinte Klaus Iohannis, iar acum să poarte mai departe ura suptă odată cu sângele prezidențial. O ură viscerală, animalică, nedemnă și impardonabilă.

Klaus Iohannis nu conduce, nu muncește, nu face decât să urască, mocnit. Din când în când răbufnește și revarsă ura înspre public, de la înălțimea pupitrului prezidențial. Degeaba așteptăm de la președintele nostru soluții, viziune, proiecte, înțelepciune. De șase ani aceste așteptări ne sunt iar și iar înșelate. Primim, însă, averse de ură, de parcă asta ar rezolva ceva.

Joi, 30 iulie, la ora 15, primul butoi cu ură al țării s-a deșertat iar în direct. Și ne-a spus, așa cum numai el ne poate spune, că PSD este de vină pentru numărul mare de morți din cauza infectării cu noul coronavirus, PSD este de vină pentru numărul mare de infectări zilnice, PSD este de vină, PSD este de vină, PSD este de vină… Acest mic dictatoraș provincial consideră că dezbaterea parlamentară este cinism. Că legile trebuie votate urgent, chiar dacă sunt foarte proaste.

Guvernul domniei sale a întârziat 10 zile elaborarea unei legi care să suplinească articole neconstituționale din anterioarele sale prevederi. Dar asta nu este o problemă și nici măcar o dovadă de incompetență. În schimb, este vina PSD că a ținut legea în parlament 11 zile. A PSD-ului și a ungurilor. Da, da, ungurii nu puteau lipsi ca dușman al națiunii din discursul prezidențial. Excelența sa prezidențială lupta, alături de guvern, cu sarscovul, iar ungurii și pesediștii voiau să fure Ardealul. Este halucinant și mai mult decât atât ca un membru al unei minorități etnice să atace o altă minoritate etnică pentru a câștiga voturile majorității populației din România.

Domnul Klaus Iohannis, mărunt propagandist sătesc în comportament și capacitate de înțelegere a realității, și-a dorit enorm puterea. Și a și dobândit-o. Doar pentru a ne arăta că habar nu are cum să o folosească în interesul cetățenilor acestei țări. Asta nu-l împiedică să se folosească, absolut inconștient, de portavocea prezidențială pentru a încerca să dărâme adversarii politici ai partidului care l-a adus cu niște pași mai aproape de pensia specială de președinte cu două mandate. Până acum, nici măcar cel mai jalnic politician român n-a îndrăznit să-i acuze pe adversari că au omorât oameni intenționat prin crearea crizei sanitare actuale.

“Halte mein Bier!“ (Ține-mi berea!), pare să fi spus președintele și s-a repezit la microfon ca să arunce el primul această acuzație. Ce urmează oare? Când va ieși iar Klaus Iohannis ca să afirme că virusul a fost creat în laboratoarele genetice ale PSD-ului din Kiseleff? Realizați, nu, legătura? PSD, laboratoare genetice secrete, sediu pe o stradă cu nume de general rus… V-ați prins. Pe finalul discursului, Klaus Iohannis a confirmat, din păcate ceea ce scriam nu cu multe zile în urmă: sondajele de opinie îi sunt far călăuzitor.

“Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanța“. Atât și un imens hohot amar de râs. Domnule președinte, excelență, evadați din lumea imaginară în care vă duceți traiul! Ieșiți din casă. Ieșiți singur, fără sepepiști, girofaruri, lingăi și pseudo sociologi. Ieșiți în România reală și vedeți discrepanța dintre aceasta și sondajele alea pe care le tot citiți în speranța că vă vine partidul la putere.

Domnule președinte, sunteți deja la al doilea mandat. Luați-vă în serios funcția, încercați să vă ridicați la demnitatea ei. Încetați să mai fiți trâmbițașul electoral al PNL. Dacă puteți, gândiți înainte de a deschide gura. Dacă nu puteți, angajați pe cineva care să o facă. Poate familia dumneavoastră este mândră că v-ați depășit limitele mediocrității, dar noi n-avem cum să vă felicităm că le-ați depășit pe cele ale bunului-simț.

Autor: PAtrick Andre de Hillerin

Sursa text si foto: Libertatea.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu