Analize și opinii

Transilvania, începutul

Din Transilvania unii vor să facă o “altă țară”, total diferită de Moldova și de Țara Românească, pe plan istoric și cultural! Ăștia desconsideră lucrul cel mai important, care parcă n-a existat și nu există, Ortodoxia!



Fondul unității naționale în timp, istorie și în spațiu este ortodoxia, fondul spiritual ale românismului! Acest fond nu se poate nega! Eventual numai așa, să nu vorbești despre el, de parca nu există.

Aceste cuvinte – care probabil sunt o reacție la un act simbolic de secesiune prin așa zisa “Alianță a Vestului” a celor patru primari din orașele din Banat și Transilvania (Timișoara, Oradea, Arad și Cluj), pregătită prin declarații date de goarne de tipul CTP (la ultimele alegeri prezidențiale prin care ne-am procopsit cu KWJ, același turat a pus harta votului în care “demonstra” prin sugestia imaginii că Transilvania este prinsă în “secera roșie” a Vechiului Regat “comunist”, care nu ar fi votat cu “cine trebuie”) – sunt scrise de un prieten secui, Attila Mihai Nagy.

Nota bene, toți cei care au pus și pun umărul la mișcarea de secesiune a Transilvaniei, pe lângă cozile de topor din presă, au fost români ardeleni care au deținut funcții de conducere în Stat, inclusiv în servicii. Iar principalul stat care folosește toate pârghiile pentru separarea Transilvaniei de Țară este Germania (care și-a plantat pionul otrăvit în fruntea statului), inclusiv prin intermediul Ungariei. De aceea este nevoie vitală de o forță politică națională, care să înlocuiască impotența PSD, a PNL sau USR (îmbâcsite de serviciile globaliste sau chiar construcții ale acestora și ale ONG-urilor Soros), care să fie foarte fermă și să combată cele aproape două decenii de săpare la edificiul statalității României. Desigur, trebuie prezervată cu orice preț Biserica Ortodoxă, atacată scelerat nu numai de forțele globaliste, dar și de așa ziși “conservatori”, precum și de clerici ardeleni care inoculează ideea ineptă că acolo ar fi sediul unei ortodoxii “altfel”, mai “emancipată”. Nu uitați ce a prorocit despre pierderea Transilvaniei încă necanonizatul Cuvios Arsenie, care punea acest posibil deznodământ (pe care îl putem opri!) tocmai pe seama slăbirii Bisericii.

PS Poate de asta este și Sfântul cel mai contestat de toți moftangiii și fariseii, “elitiștii neamului”.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ignorant sau orb social sa fii sa nu observi ca Bucurestiul a esuat lamentabil in a fi un pol cultural. Cultura bizantina a sublima dar lipseste cu desavarsire, a ramas un kitsch de odajdii, tiganie si bacsis si ele inlocuite de o noua generatie care mangaie un ecran intre doua jointuri. Plus intermezzo-ul istoric al comunismului de tip Scornicesti. Glorie. N-are rost sa citam din Gramsci, pana si Moscova seduce mai mult Chisinaul, nu va vine sa credeti ca Berlinul sau Viena seduc Transilvania. Articole de fosta parasita.