Analize și opinii

Tot mai bine cu nemții decât cu românii!

Oricât ar părea de incredibil și neonorant – dar supersemnificativ pentru cartea de vizită a României coloniale actuale –, singura împotrivire  nu doar declarativă, ci și practică, la încercarea concesionarilor străini ai gazului românesc din Marea Neagră de a lua absolut toate roadele, fără să se aleagă măcar cu ceva și românii, cei cărora le-a lăsat Dumnezeu aceste resurse, a venit din partea „pușcăriabilului” PSD-ist Dragnea! Denumit „pușcăriabil” pentru că, la orice „pas greșit” făcea, îl păștea pușcăria, întrucât era condamnat deja la închisoare cu suspendare pentru aiuritoarea incriminare că ar fi obținut foloase necuvenite botezate „nemateriale” constând în voturi, în urma îndemnului adresat oamenilor de a participa la referendumul din 2012.

După ce „pușcăriabilul” inițiase niște reglementări în Parlament vizând menționatele obiective, concesionarii străini au pornit o adevărată cruciadă de revocare a respectivelor reglementări. S-au folosit șantajele oficiale și nu doar presiunile de culise. Unii concesionari au amenințat că ei pleacă! Iar OMV – principalul concesionar – a tot intervenit public, de mai multe ori, declarând că, din cauza reglementărilor cu pricina, nu va mai trece, după explorări, și la faza de exploatare, blocând investițiile în acest sens.

Dinspre „partea română” – mai precis a acelora ce se erijează în români și care oricum au cutezanța de a-i reprezenta și acționa în numele lor – s-a cedat cât ai zice pește! Esența reglementărilor – respectiv impozitarea suplimentară a veniturilor concesionarilor în funcție de prețul de vânzare – a fost eliminată încă de pe vremea premierului PSD-ist Dăncilă. Nu era clară soarta prevederii referitoare la obligația concesionarilor de a desface în România măcar 50% din eventualele cantități de gaze exploatate. Vai, ce pretenție și asta: să ajungă ceva și la români, cărora le lăsase Dumnezeu gazele, și nu să se ducă tot la export, așa cum doresc concesionarii străini, în numele desigur al „libertății” pieței!!! De fapt, al libertății stăpânilor și al oprimării nestingherite de către ei a sclavilor, iobagilor sau cum i-or mai numi ei în zilele noastre pe salahori.

Între timp, „pușcăriabilul” Dragnea, făcând nu o „greșeală” ci chiar două, a fost imediat băgat la pușcărie, montându-i-se un alt dosar, mai tare decât anteriorul, în care ar fi vinovat că a angajat pentru partid două femei plătite din bani publici. Nu că speța n-ar exista și n-ar fi de incriminat, ci implicarea împricinatului nu a fost dovedită cu probe clare! Dar, „pușcăriabilul” făcuse într-adevâr două greșeli. Una era chiar impozitarea în favoarea României a exploatării gazelor off shore! Și alta și mai și: sporirea tot pentru români a salariilor și pensiilor! Asta era prea de tot! Vai, măsură anticolonialistă! De a ajuns un modest politician al zilelor noastre – fie el și baron, de altfel al celui mai năpăstuit județ al țării – să fie proiectat aproape erou, indiferent dacă plăcea sau nu plăcea, de vreme ce era singurul care, prin creșterea de salarii și pensii promovată, a făcut ceva și pentru români în vremurile în care aceștia nu se mai gândesc la altceva decât să părăsească țara! Asta este probabil cea mai grotescă tragedie a României actuale: ca nu altcineva decât un derizoriu gen Dragnea să fie singurul care să se gândească a și da ceva și nu doar a lua ceva românilor, indiferent dacă aceștia l-au plăcut, l-au hulit sau chiar l-au pus la zid.

Întorcându-și fața de la Dragnea și vrând s-o facă pe „europenii”, precum Iohannis și Orban, românii riscă să se aleagă, fără să conștientizeze măcar, cu exact ce au votat, respectiv cu salarii și pensii nu în creștere ci în scădere și oricum cu nimic din roadele gazelor ce se vor exploata eventual prin Marea Neagră. Singurul lucru mai vesel este spectacolul absolut penibil din PSD în care pe bandă rulantă Dragnea este trădat de către ai lui și diferiți securiști de mâna a doua se străduiesc a intra în grațiile securiștilor de mâna întâi.

Deși mulți sunt probabil deranjați de atribuirea unei asemenea importanțe evenimentului, dar, în contextul arătat, scoaterea din joc a lui Dragnea prin vârârea lui la pușcărie a pus capăt PSD-ului (detaliile le operaționalizează trădările și securiștii din PSD) și, totodată, a deschis calea la guvernare a așa-numitei „drepte”, nu contează din cine formată, căci PNL-ul este doar o agentură a PPE-ului „european”, adică a Germaniei, ca și Iohannis!

Simțind cum se spune miros de sânge, odată cu formarea guvernului Orban, colonialiștii din exploatările de gaze din Marea Neagră s-au năpustit să nu scape cumva nici cea mai mică ocazie, cu toate că obiectivele lor erau deja satisfăcute. Și-au crescut vrerile. Guvernul liberal s-a conformat la comandă. Ultimele rămășițe ale OUG 114 au fost lichidate.

Și, în spațiul public, CEO-ul OMV Petrom a rostit în gura mare minciuna că România nu oferă încă garanții pentru investitori de a porni exploatarea din Marea Neagră, deoarece, atenție – o să vă bată Dumnezeu doamnă Verchere! – „România are printre cele mai mari redevențe din Europa”. Poate doar dacă se iau în considerare acele țări fără resurse, care fixează, firesc, redevențe mici, căci redevențele n-au obiect! Să precizăm doamnei Verchere că Scoția domniei sale, ca și alți europeni deținători de resurse, nu le exploatează cu străini în sistemul „pur” de redevență, precum fraierii de români, tocmai pentru a se alege cu ceva și nu cu nimic!

Marota dlui Iohannis cu alegerile anticipate – comandată de la Berlin – a complicat puțin lucrurile pentru „europeniști” în problema gazelor. Devenit, prin forța lucrurilor, interimar, guvernul Orban a fost blocat. Iar ordonanța de revocare a OUG 114, ajunsă în Parlament, a fost respinsă de Senat. Orban a început să strige, iar concesionarii străini și-au ieșit din țâțâni! De la Viena a venit grabnic la București însuși șeful suprem al OMV, neamțul (nu austriac ci chiar din Germania), Rainer Seele.

I-a convocat la ordin pe Orban și ai lui. Totul nu în culise, ci la vedere, să ia aminte toată lumea cine este stăpânul și ce acesta cere! Săracu’ Orban n-a mai avut ce face decât să strige în continuare. Bineînțeles, tot la PSD! Asta în loc de a-i spune dlui Seele că mai bine lăsăm îngropate gazele acolo sub ape, decât să le dăm altora gratis, gratis! Iohannis nu poate face un asemenea demers! Dânsul este etnic neamț. Și obligații are față de nația germană, nu față de altcineva. Și onest fiind, domnul Iohannis își respectă scrupulos obligațiile!

Când am mai spus asta public, mulți mi-au replicat că Iohannis a fost votat de milioane de români. Corect, dar asta este problema celor care l-au votat, nu este problema dlui Iohannis! Dl Orban nu este însă neamț. Ei și, și-o zice dl Orban: tot mai bine cu nemții decât cu românii! Asta ca să știți, stimați români, atunci când va fi trecut coronavirusul ce se întâmpla când coronavirusul vă acapara toată atenția!

Autor: Ilie Serbanescu

Sursa: romanialibera.ro

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca-i pandemie atunci sa fie pandemie pana la capat si pana la fundul Marii Negre. Gazele naturale raman naturale, dupa Legea Locului in mod natural, timp in care ne reorientam profesional, tehnologic concomitent cu procedura de vindecare in context. “Puscariabilul” Dragnea nu reprezinta decat o alta fateta a scenariului globalist in viziunea NOM din perspectiva careia “cine nu este cu noi este impotriva noastra” si cine militeaza in sprijinul implementarii unor masuri ce tin de bun simt, nationalism moderat in beneficiul tuturor sta in puscarie – “carantina ALTFEL”. Astazi el, maine ce-i de astazi!Roata se-ntoarce cat o fi ea, roata de patrata. Ma intreb daca la data scenariului cu pricina existau informatii cu privire la pandemia indusa!?! Nu intentionez sa pledez in favoarea eliberarii lui Dragnea si a iertarii pacatelor domniei sale; fiecare dintre noi stim prea bine cum stam la capitolul “pacate” insa stand stramb si gandind drept, daca masurile din programul de guvernare elaborat de specialistii vremurilor aferente anului 2016 s-ar fi pus in aplicare, cu siguranta virusul nu ar fi beneficiat de un camp amplu de manifestare, intelegeti la ce ma refer. Din recolta noastra am fi impartit tuturor asa cum am mai facut-o cu ani in urma. Din “Granarul Europei”, din productia proprie de materii prime, produse, materiale, medicamente, echipamente medicale, industriale, din sfaturile noastre, informatiile, cunoasterea, constiinta, din sufletul nostru, din… spirit – gand bun – inima buna – intelepciunea strabuna, resursele si energiile Locului. Din omenia si prietenia noastra, sens in care dovezile istorice stau marturie in timp si spatiu, vremuri virusate. Ce-i asa de greu de inteles? Omul in adevaratul sens al cuvantului nu-si uita strabunii, mana care l-a crescut, protejat, iertat, rabdat, invatat, ajutat la greu, batranul tata, batrana mama, parintii deveniti povara financiara din perspectiva viziunii globaliste promovata spre exemplu de Cristhine Lagarde care in opinie personala numai a om nu arata a fi, umanoid, specie umanoida, poate, orice altceva pe fondul “multiculturalismului genetic global” – capcana intinsa umanitatii. Or scenariul pandemiei induse evidentiaza tocmai acest aspect – circumstanta de a distinge intre oameni si ne oameni – nimic nou sub soare constienti de faptul ca nu suntem singuri pe planeta si nici buricul Universului. In momente grele omul emana compasiune, empatie, pune suflet, umarul, intinde mana de ajutor, vine cu solutia practica, obiectiva, pliata pe problema, nu face trimitere la directiva x, y, z, teorii fara efecte concrete in speta pandemica la vedere. Fabricam masti de protectie, in continuare combinezoane, dezinfectanti, medicamente, vaccinuri, cultivam pamantul, foram, exploatam, oferim din produsele Locului, asiguram hrana necesara tuturor de pretutindeni din si cu omenie, prietenie. Ne reorientam profesional din mers, adaptam la situatie cu responsabilitate, onoare. In concluzii se poate.