Analize și opinii

Tolba cu bunătăți a Guwernerului e plină

De ceva vreme Bugetul a devenit o chestiune atât de secretă încât doar inițiații merită s-o cunoască. Și nu orice fel de inițiați, ci cei care au trecut printr-o sesiune de alegeri parlamentare. Este adevărat că-i frumos? Noi toți vom deveni inițiați doar după ce ne vom fi exprimat sau nu opțiunea electorală. Vedeți dumneavoastră, inițierea asta e o chestie similară unui viol ritualic: nu contează dac-ai fost sau nu obiectul său, el se revarsă oricum peste tine.

Să lăsăm însă chestiunile subtile de-o parte și să ne reîntoarcem la Buget. De ce oare aleg bravii liberali să nu spună nimic despre spinosul subiect? Ba, mai mult, când sunt atacați de către pesediști cu creșterea TVA, tac mâlc. Bine, dacă e să mă întrebați pe mine, chiar și atacul ăsta e avizat tot dinspre tabăra plăvănească întrucât e cel mai puțin devastator. PeSeDeul oricum e un fel de pechinez machiat în chip de câine fioros căruia, pentru orice eventualitate, i s-au scos și dinții. Ceva, totuși, e putred în chestiunea asta.

Să fi vorba despre FMI? Nu, nu va fi încă. Să fie vorba de TVA? Cu siguranță nu. Atunci vor crește taxele și impozitele? E de discutat. N-au voie să-și supere sub nicio formă stăpânii, astfel încât și această măsură va fi luată într-o formă scandaloasă. Așadar?

Ca să înțelegem mai bine situația, trebuie să vedem mai întâi care-s fundamentele economice. Suntem într-o criză fără precedent. Mai țineți minte când spunea Băsescu despre cum „România refuză să intre în criză?”. Aia se întâmpla tot înainte de alegeri, iar imediat după ce-a fost rezolvată situația a urmat o negură de nedescris pentru noi. Ei bine, acum suntem în acea negură, dar Plăvanul, pentru a mima normalitatea, dă banii pe lumină artificială. De ce? Pentru ca prostimea să aibă impresia că totul e OK, iar făcăturii numite alegeri să i se asigure un decor aparent liniștit.

Ceea ce nu știe omul simplu e că rulăm în gol. Cîțu a împrumutat de peste tot și face eforturi uriașe să dea o aparență de normalitate. Îl ajută și marii granguri internaționali care tot amână scăderea ratingului României. Certitudinea pe care-o avem este că Cîțu(sic!) a împrumutat până acum 11 mld. $, urmând ca până la sfârșitul anului să mai execute cel puțin încă 2 mld. Da, ați citit bine, România se împrumută cu mai bine de 1 mld. $/lună! În momentul în care vor fi făcute publice toate scamatoriile executate de „Guwernerul meu” veți simți un groaznic miros de rahat. Și fix atunci, când veți simți tragicul efect al scufundării în hazna, marii tâlhari internaționali(a se citi agenturile de rating), vor efectua o scădere ritualică de rating. Nu vă neliniștiți, ai noștri știu deja asta. Nu-i va lua prin surprindere!

Chestiunea spinoasă care se a pune va fi cum naiba vom putea finanța un necesar previzibil care se va duce spre 20 mld. $? Iaca momentul în care câinii fără dinți ai pesedeului – învins la masa verde, dar cu toți acoperiții catapultați în Parlament astfel încât „opoziția mea” să execute frumos programul literar-artistic alocat – vor începe să urle că „iar FMI”, că „uite ce vă fac liberalii” s.a.m.d. Plăvanul, tot cu chiloții pe față, va ieși și va spune că Guwernerul nu vrea FMI. Și, sărăciilor!, nici nu vă va mări impozitul pe salariu. Fie vorba între noi, nici n-ar avea pe ce. Oricum salariile v-au scăzut în linia în care-o ceruse „Consiliul Investitorilor Străini” lui Dragnea. Păi și cum va face? Că doar n-are Werner bagheta magică de corectat bugetul.

Ei bine, cum voi veți fi cu frica-n sân, ei vor veni și cu soluția pe care oricum o au de mult în vedere: privatizarea masivă a tuturor deținerilor statului. N-ați înțeles însă un aspect esențial. La momentul anunțului, când voi veți răsufla ușurat că nu vă umblă la nimicul căruia-i spuneți salariu, criza economică mondială va fi în toi, astfel încât toate participațiile pe care Guwernerul le va scoate la vânzare vor valora maxim o treime din valoarea lor reală. Va fi sânge pe străzi și știți bine ce ne spunea taica Rotschild: „Cumpără doar când vezi sânge pe străzi, chiar dacă este sângele tău!”. Șmecherii așteaptă sângele care, cu siguranță, nu va fi al lor. Au învățat de-atâta amar de vreme că de curs curge doar sângele proștilor.

Oricum, din așa-zisa privatizare nu se va alege mare lucru, astfel încât vor trebui s-o cârpească și cu alte măsuri, după cum urmează:
– mărirea amenzilor de circulație; așteptați-vă să reapară stațiile fixe de radar;
– disponibilizări masive de personal de la stat; profesorii ar trebui să-și facă un plan de carieră în alt domeniu întrucât se va decide – pentru optimizare, desigur – gimnaziul online la țară și-n localitățile mici unde „nu se justifică” ținerea unei școli.

– creșterea impozitului pe proprietate – „pohta ce-au pohtit”. Aici se va efectua cea mai fascinantă scamatorie întrucât marii proprietari de imobile de închiriat vor plăti impozit infim sau chiar cor fi scutiți din rațiuni sociale, pentru a nu întoarce impozitul către chiriași. Se vor da ca exemplu căminele studențești, dar știți bine că nu despre asta e vorba.
Acestea sunt doar câteva exemple. Tolba cu bunătăți a Guwernerului e plină. Însă, până la urmă, ne cam merităm soarta. N-avem de ce să ne plângem, ne-am făcut-o noi cu mânuța noastră.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cred ca acest guwern avortat si neconstitional in frunte cu klauss sparanghel va duce la sapa de lemn Romania. Bravos natiune,halal sa-ti fie!