Analize și opinii

TAICA LAZĂR FAULTEAZĂ SECȚIA SPECIALĂ

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel București a fost trimis în judecată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.



Comunicatul nu apare pe site-ul PICCJ. Surse au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca informatia ar fi fost cenzurata la ordinul Procurorului General Augustin Lazar.

Judecatorul Damian Dolache, de la Sectia I Penala a Curtii de Apel Bucuresti, a fost trimis in judecata vineri, 21 decembrie 2018, de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din PICCJ. Magistratul este acuzat de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substante, conform art. 336 Cod penal.

Interesant este insa ca aceasta informatie nu apare niciunde pe site-ul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta intrucat, asa cum surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei, insusi Procurorul General Augustin Lazar ar fi cenzurat informatia legata de inculparea judecatorului. Mai exact, ar fi refuzat sa publice comunicatul. Daca e adevarat, acest lucru ar fi foarte grav, reprezentand practic o noua incercare a lui Lazarica de a sabota sectia speciala. Amintim ca pe 21 noiembrie 2018, adjuncta sectiei speciale, Adina Florea, s-a plans ca Lazarica se face luntre si punte ca sa saboteze respectiva sectie, lasandu-i pe procurorii de acolo fara logistica si personalul necesare(click aici pentru a citi).

Alcoolemie de 1,95 la mie

Revenind la cauza vizandu-l pe Damian Dolache, din datele pe care le detinem, judecatorul este acuzat ca in seara zilei de 4 noiembrie 2017 a fost oprit de Politie pe bulevardul Corneliu Coposu din Bucuresti dupa ce depasise linia continua. Agentii i-au pus fiola, descoperindu-i o alcoolemie de 0,77 mg/l in aerul expirat. Dus la INML, ca sa-i fie luat sange, magistratul CAB ar fi plecat pe neasteptate inainte de recoltarea celei de-a doua probe, nu inainte insa de a recunoaste, in procesul-verbal de recoltare, ca bause 2 litri de bere. Analizele ar fi scos la iveala o alcoolemie chiar mai mare, de 1,95 la mie.

Autor: Valentin Busuioc

Sursa: luju.ro