Analize și opinii

„SUMMITUL MEU, CU PARTIDUL MEU, ÎN CAPITALA MEA IUROPEANĂ”

Abia când am văzut cum arată Piața Mică și Piața Huet din Sibiu, amplasamente de unde au dispărut piețele și unde, în schimb, au crescut falnice „nește corturi” babane, sobre, pentru evenimente de excepție, mobilate cu canapele pentru suferinzii de sciatică, dar și altele micuțe, obraznice, model „cu turnuleț”, pentru informare, abia atunci, zic, am înțeles ce înseamnă o viziune iuropeană într-o zonă unde, e clar, luxemburghezii au fost primii veniți, limba luxemburgheză -o limbă foarte populară printre băștinași!- se vorbește mai peste tot iar Partidul Național Liberal deține „guvernarea mică și bleagă, din umbră”.Căci, dacă guvernul legitim a lipsit și Dragnea a umblat cu nasul pe sus – și-am înțeles că a fost și criticat prin presa externă că de ce n-a venit, că de ce face nasoale și e arogant și lipsește de la summit- în schimb Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Raluca Turcan erau peste tot și se trăgeau în poze cu mărimile Iuropei. Pe deasupra, mai aveau și morga aia de gânditori preocupați de soarta țărișoarei, pe care doar ei o mai pot salva din ghearele CIUMEI ROȘII, cu ajutorul neprecupețit al frăției sciaticilor de pe bătrânul continent, cei care au introdus moda șăgalnică a pantofilor de culori diferite în picioare care pornesc dintr-un unic ansamblu de fese.

Nu am înțeles de ce Dragnea ăsta e așa de îndărătnic … putea să vină măcar să asiste la concertul Deliei, cea care va cânta și va savura în direct ACADELE. Și-ar fi îmbogățit și cultura, căci dânsa, Delia, e și poetă- adică îmbracă în versuri minunate piesele muzicale pe care le interpretează într-o luxemburgheză populară impecabilă … Iată:

„Dacă inima le cere
Dă-le acadele, dă-le, dă-le acadele
Dă-le doar lapte și miere

Dacă le face plăcere
Dă-le acadele, dă-le, dă-le acadele
Pune zahăr în eclere

Boicot, boicot
Dacă țin regim nu pot
Azi e ziua mea, vreau tort
Azi e ziua mea, vreau tort”

Sau poate n-o să o cânte pe asta cu boicotul, că se poate interpreta…

Însă în timp ce Delia, care va susține programul artistic al summitului, ar vrea tort, putem constata că Manfred Weber, candidatul la președinția Comisiei Europene din partea PPE, vrea „decât” să votăm cu Partidul Național Liberal, așa că aveți mare grijă în ce dreptunghi puneți ștampila pe 26 mai, prieteni, ca să nu-l supărați pe Manfred. Citez din discursul acestuia:

“Comparativ cu celelalte două partide de guvernământ din România, PPE e un partid puternic. Românii sunt asigurați că votând pentru PNL votează pentru România.”

Eu zic că trebuia să ne facă și o listă cu țările pentru care votăm în caz că punem ștampila pe alte partide!

Mie îmi place mult cum România plătește campania electorală deșănțată a PPE-ului și paranghelia aferentă, desfășurate pe teritoriul patriei, sau, mă rog pe teritoriul Sibiului, căci mi se pare că toți participanții au avut senzația că sunt în Republica Hermannstadt, cu președinte Klaus, cu largă majoritate parlamentară PNL, cu premier Orban Ludovic și ministru de externe Turcan… Și să nu uităm dejunul, pe care nu pot să-l încadrez la „paranghelie simplă”… ci ar merge la „paranghelie sofisticată” …DEJUNUL e ceva festiv și tehnic – adică oamenii mănâncă și dezbat problemele serioase ale Iuropei printre chifteluțe și gogoșari umpluți cu varză acră… DEJUNUL este cuvântul acela magic și necunoscut rudimentarului public român, cuvânt pe care Klaus însuși a simțit nevoia să-l explice pentru vulg:

Klaus Iohannis, preşedintele României: “Nu vă imaginaţi că e un dejun festiv, este un dejun tehnic, în timp ce vorbim şi mâncăm”.
Reporter: “Dejunul va fi cu produse româneşti? ”
Klaus Iohannis: “Dejunul va fi cu mâncare”.

Discursurile au fost atât de bla-bla-bla încât mi s-au ofilit urechile. Un val de „să fie bine , ca să nu fie rău” a țâșnit în microfoane iar Klaus a spus că e un lucru foarte, foarte bun și extraordinar de frumos că au venit oamenii să-i vadă pe liderii iuropeni, din curiozitate, dar în mod absolut spontan, acesta fiind, după părerea lui cel mai mișto lucru de la summit.

După ce a mâncat „mule de pasăre în aspic” și „canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant” , lingându-se pe degete, premierul olandez, Mark Rutte, a declarat cu privire la data când va intra România în Schengen :

„Când vă veţi CONFORMA tuturor regulilor statului de drept, democraţiei. Nu mergeţi în DIRECȚIA CORECTĂ în acest moment”.

Altfel, „canapelele de castraveți verzi cu pastă de somon picant” cred că au fost OK și se CONFORMAU regulilor iuropene iar „mule-ul de pasăre în aspic” părea să meargă, totuși, sfidător, fix în DIRECȚIA CORECTĂ!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • … si cu “soarele meu” ornat cu halou de 22 grade opera refractiei si reflexiei razelor de soare prin cuburile de gheata hexagonale din nori cirrus si cirrostratus obtinuti la temperaturi de -30 grade Celsius, in baza din Antarctica, 7-12 km. inaltime… fantastic! Cu SF-u’ deasupra capului ziua in amiaza mare, OZN in toata splendoarea… si cu “supa mea de usturoi” antiparazitara, antiimflamatorie, antimicrobian, antiseptic, antibiotic, cu “ceafa mea de taur” – din fudulii de taur se extragea pe vremea lui Hitler o substanta utilizata intr-un amestec responsabil cu “vitalitatea exacerbata”, “Heil!”…
    Multumim ca ne-ati aratat efectele “incalzirii globale” pe viu… Dragilor, raposatul nostru actor, Jean Constantin, in rolul lui Ismail: “Daca nu veneam Mahomed la munte, veneam muntele la Mahomed”… eiii acu’ cu ocazia soarelui cu halou de 22 de grade pentru summit-ul de la Sibiu, adaptam replica dupa cum urmeaza: “Daca nu veneam noi la Antarctica, veneam Antarctica la noi”. Noi dormim, extraterestrii nu prea, iaca lumineaza… absolut spectaculos! Tusk s-a indragostit de Sibiu, Sibiul indragostit de Antarctica. “Gerul Bobotezei” din poveste…

  • Avem si noi baze in Sala Proiectiilor de sub Muntii Bucegi, in Muntii Buzau si in toti Muntii aflati pe teritoriul Romaniei, afectati cu atat mai mult cu cat au fost defrisati cu bestialitate; un numar de sapte centre care se reactiveaza instantaneu la un moment dat in conditiile in care climatul in Romania, pe Terra, se impune in mod imperativ, ca vrem sau nu vrem sa credem. In scopul salvarii vietii pe pamant! Octogonul StraBunilor/Steaua cu 8 raze lumineaza intre lumini: lumina “adusa” de SUA/ISRAEL, lumina “adusa” din Antarctica, lumina “adusa” de pe Everest ET C. Un punct de vedere personal in baza informatiilor, dovezilor stiintifice in materie, tainelor consemnate in Carti Sfinte, mesajelor, marturiilor, viziunilor, confirmarilor, opiniilor specialistilor, cercetatorilor de buna-credinta, nu in ultimul rand, in baza realitatilor obiective …

  • “My name is Werner, Klaus Werner! Si sunt agentul 000!! Nu ma deosebesc prea mult de o curva! Ma vand oricui, pt functii si bani!”

Abonează-te la newsletter