Analize și opinii

Spune-mi cine sare să te apere, ca să îți spun și de ce o face…

Nici nu a apucat Laura Kovesi să lanseze, pe un anumit canal media specializat, SOS-ul despre citarea sa la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, că s-a și declanșat Niagara mesajelor prin care se exprimă unitatea de neclintit în jurul Slujitoarei,ca și voința nestrămutată de a face totul, de a nu precupeți nici-un efort pentru a repera onoarea multilateral medaliatei Zeițe a Anticorupției.



Nu am de gând să fac un inventar al prestigioaselor personalități autohtone și continentale care au transmis fostei șefe a DNA mesajele lor de categorică solidaritate, însoțite de severe avertismente către autoritățile de la București, cum că nu care cumva să cuteze să o inculpe pe inegalabila vedetă a telejustiției comandate de sistem. Cu atât mai puțin aș comenta și mesajul președintelui Klaus Iohannis în care nu găsim nimic nou în afara clișeelor sale mentale și verbale care se revarsă și de această dată tumultuos și de neoprit. Am ales,însă, un anumit mesaj,  despre care vreau să discutăm, iar motivele vor fi, cred, lesne de acceptat după vom vedea de la cine provine, din care reiese foarte clar ce înțelege domnia sa prin somația pe care o transmite coaliției PSD-ALDE ca să se țină departe de acest dosar!

Mă refer, ca să nu mai lungesc vorba, la furibundul mesaj transmis de către europarlamentarul german Elmar Brok, personalitate marcată a CDU și a familiei PPE. Mesaj în care herr Elmar Brok le cere autorităților române ,,să abandoneze mentalitatea stalinistă și să reanalizeze situația din perspectiva statului de drept’’. Prima întrebare pe care o putem pune ar fi următoarea: la care anume situație face vorbire venerabilul europarlamentar german? La situația reală, cea care este prezentată în documentele pe baza cărora s-a dispus citarea Laurei Kovesi la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în calitate de suspect într-un dosar de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu sau la siropoasa declamațiune a Tovarășei Nefertiti potrivit căreia oameni răi din lumea rea vor să o împiedice să meargă la Bruxelles spre a-și susține, în fața comisiei LIBE, examenul pentru postul de șef al viitorului Parchet European? Pun această întrebare întrucât există, aici, o mică mare deosebire pe care a surprins-o  foarte exact Florica Roman, judecătoare la Curtea de Apel Bihor. Care atrage atenția că Laura Kovesi a dat de veste numai despre ,,cum a fost anunțată’’, fără să mai spună și ,,de ce a fost anunțată’’ să se prezinte la sus-menționata comisie. De unde, foarte probabil că vine și furia multora dintre apărătorii săi aflați la mare distanță de epicentrul scandalului. Între care, cu sinceră părere de rău, nu îl put include și pe furtunosul herr Elmar Blok.

Mai întâi și mai întâi pentru că domnia sa și-a câștigat un foarte îndoielnic renume de pe urma deselor demersuri împotriva României, cerând cu insistență activarea articolului 7 din Tratatul UE pe același motiv, mai degrabă pretext, adică marele pericol în care se află, în prezent, justiția și,numaidecât , statul de drept. Ale căror simbol suprem și emblemă tutelară este-ați ghicit- însăși Laura Codruța Kovesi! De unde rezultă și înalta apreciere pe care europarlamentarul Cristian Preda o are pentru herr Elmar Brok:,,Vreau să  zic că este dificil să găsești un în Parlamentul European pe cineva care să susțină mai mult România și Bulgaria’. De bună seamă, rămâne în aprecierea părții bulgare să se stabilească în ce măsură herr Elmar Brok îi este cel mai bun prieteni, dar, în ceea ce ne privește pe noi, românii, dați-mi voie să am serioase rezerve.

Că,până acum, strădaniile lui herr Elmar Brok și ale comilitanților nu au fost încununate de succes, asta este o realitate. După cum, devine din ce în ce mai clar care este substratul, bine ascuns ce-i drept, al unor asemenea diligențe înverșunate, pe care europarlamentarul Emilian Preda l-a surprins făcând caracterizarea personajului :,,În România s-a remarcat în ultima vreme prin ieșiri și amenințări halucinante la adresa țării noastre fondate pe nimic altceva decât pe dorința popularilor europeni de a submina și distruge orice guvern de stânga din Uniunea Europeană”.  Dorință în ajutorul căreia vin tocmai dezinformările otrăvite ale mai sus citatului Cristian Preda, ca și  cele ale notoriei europârâcioase Monica Macovei, despre care, mai nou și mai nou, umblă zvonul că, în cazul în care Laura Kovesi va deveni șefă a Parchetului European, are rezervat postul de consilier.

S-ar putea ca, după ce am menționat câteva piese din cam șifonatul palmares al amenințărilor lui herr Elmar Brok la adresa autorităților române, oameni mai bine informați să îmi atragă atenția că, de fapt, nu acesta ar fi cel mai în măsură să se erijeze în monitor al bunelor moravuri în justiție și în politică. Nu de alta dar încă nu s-au stins ecourile scandalului legat de faptul că acest europarlamentar a perceput mai multor vizitatori ai monumentalelor sedii ale Uniunii Europene o taxă de 150 de euro pe persoană. Subiect foarte rușinos, asupra căruia pare a se fi așternut tăcere deplină.  Dovedindu-se (și) astfel că zicerea despre batista pusă pe țambal nu este valabilă doar pentru noi, cei din Ținuturile Mioriței.

La fel de adevărat ar mai fi și faptul că herr Elmar Brok a declarat că nu ar mai dori să candideze, în mai, pentru un nou mandat de parlamentar european, iar scandalul celor 150 de euro taxă pe cap de vizitator nu va mai interesa noile organisme ale uniunii. Deși, dacă mă gândesc mai bine, nu pot exclude nici varianta că, fire  prevăzătoare, herr Elmar Brok a pus răul înainte și s-a gândit că nu ar strica, încă de pe acum, o osana și o mână de ajutor pentru  foarte posibila șefă a Parchetului European. Parchet în al cărui obiectiv se vor afla fraudele din fonduri comunitare sau, de ce nu?, și alte pișicherlâcuri făcute de fețe grele ale trecutelor mandate.

De aici și morala fabulei:spune-mi cine sare să te apere, ca să îți spun și de ce o face…

Autor: Șerban Cionoff

Sursa: Jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu