Analize și opinii

Laura Kovesi: ieri și azi

Am început să scriu la acest articol pe 13 februarie 2019, în jurul prânzului. Mai aveam o conluzie de tras când a intervenit ceva și a trebuit să amân finalizarea lui pentru azi. Între timp, aseară, s-a anunțat că Laura Kovesi a fost citată, ca suspect, într-un dosar de corupție. Prezint mai jos textul scris ieri, pe care, însă, îl voi încheia cu o altă concluzie.



Cazul Laura Kovesi este un caz școală pentru tehnicile de subjugare statală folosite de marile puteri mondiale în teritorii neconsolidate pe care își propun să le ia sub control.

Laura Kovesi a fosta racolată prin intermediul lui Traian Băsescu. Speculându-se natura dictatorială a acestuia,  inteligența sa subversivă și totala lipsă de caracter, nu le-a fost greu nici americanilor și nici conducătorilor Europei Unite să-l ia sub control și să-l dirijeze conform propriilor planuri pe matelotul politician. Omul o recita bine pe-aia cu licuriciul mare ceea ce denota și flexibilitate LGBT și o bună orientare în zonele umbroase.

Traian Băsescu a ales-o pe Codruța după propriul set de valori. Fără palmares profesional, fără caracter, fără personalitate, fără principii. Doar cu o foame bolnavă de putere și cu un fond genetic construit pe placerea dobândită din suferința altora.

La inceput dirijorii din umbră și-au pus în operă fărădelegile prin intermediar. O foloseau pe Laura Kovesi, dar nu direct. Traian Băsescu le anticipa prea bine gândurile și intențiile pentru  nu-l lăsa să joace cum știe el: în favoarea lor în principal , dar, uneori, și pe cont propriu. Pe lângă îndeplinirea sarcinilor trasate „de sus”, i se mai permitea să-și satisfacă și mici ambiții personale cum ar fi îmbogățirea colecției sale de trofee (Adrian Năstase, Dan Voiculescu) dar și îmbogățirea sa pe persoană fizică.

Instruirea aprofundată a binomului SRI – DNA, modelarea Laurei Kovesi după un anumit tipar de identificare și extirpare a celui mai mărunt sentiment patriotic pe care l-ar fi putut ascunde, erau sarcini de serviciu ce se ordonau în alte locuri și în alte limbi decât româna.

Metodele de abuz și teroare folosite de DNA prin intermediul protocoalelor secrete dar cu mână și premeditare umane nu sunt nicidecum invenția lui Coldea, a lui Kovesi sau a altor derivați ai securismului comunist autohton. Aceste ticăloșii vin direct din practici contemporane cu noi, exersate nu în subdezvoltata Africă ori prin barbarul Orient ci utilizate la greu, în prezent, în diverse țări pe care vor să le subordoneze, de chiar aceia care ne dau lecții de democrație și de respectarea drepturilor omului.

Nu aveți decât să priviți un serial american la mare modă acum, „Billions”, ca să înțelegeți că poligonul de perfecționare în tehnici odioase a atât de criticaților procurori de la DNA – Kovesi este plasat chiar în centrul lumii moderne și piduitoare. Totul, de la interceptări ilegale, fabricare de probe, șantaj, până la chiar abominabila crimă, se regăsește acolo.

La fel cum ticăloșiile politicienilor de la cel mai înalt nivel, mașinațiunile abjecte ale acestora, distrugerea fără tresărire și remușcări a atâtor destine și vieți  nevinovate, nu sunt nicăieri mai bine exemplificate decât într-un alt serial american deja celebru: „House of cards”.

Ce învățăm de-aici? Că personaje triste și fără amprentă istorică precum Laura Kovesi și Traian Băsescu nu sunt altceva decât jalnice instrumente de presiune în mâinile unor torționari abili  conducând, cu mănuși negre și gulere albe, națiuni primordiale.

Și mai învățăm că acești torționari cinici își apără imperiile de putere mai presus de orice valori morale ce ar trebui să derive din condiția lor de oameni responsabili.

Propunerea Laurei Kovesi pentru  un post de procuror european este cât se poate de piduitoare in acest sens. Un zid de piepturi coclite, ridicat nu în jurul unui om ci în jurul unei infecții generalizate ce nu trebuie nicicum lăsată pe mâinile medicilor legiști. Cum adică? Să identifice aceștia virușii prețioși, plantați cu atâta migală în așa numita justiție liberă română? Ba, mai mult, să-i extirpe?

Dacă vreți să aflați inventarul autorilor principali și al complicilor acestora la dezastrul de azi al justiției române nu aveți decât să priviți cine sunt apărătorii frenetici din aceste zile ai Laurei Kovesi. Cine o susține pe aceasta necondiționat, în disprețul atâtor abuzuri dovedite, pentru a primi un refugiu călduț la Bruxelles? Politrucii de la PPE care nu sunt cu nimic mai puțin infecti decât politrucii de la București, presa cu epoleți dâmbovițeană și o mână de deșucheați ce blochează străzile la ordin.

L-aș fi inclus aici și pe președintele Iohannis, dacă n-aș avea bănuiala viguroasă că el este unul dintre cei care se tem cel mai mult de posibilitatea ca Laura Kovesi să renască pe un post important în justiția europeană. Pentru că, se știe, doamna e răzbunătoare și îl are la mână. Și, apoi, dacă ar fi prețuit-o cu adevărat, nu ar fi trebuit să o protejeze și pe ea cel puțin la fel de hotărât cum îl protejează pe Augustin Lazăr?

Da, cred cu putere că, în abisul care îl călăuzește, Klaus Iohannis a făcut și face tot ceea ce depinde de el, cu o șiretenie marca Eduard Hellvig, pentru a o împiedica pe Laura Kovesi să redobândească forța de a se răzbuna vreodată.

Concluzie scrisă azi, 14.02.2019:

Un personaj ultra dubios, Cosmin Gușă, acționarul principal al și mai dubiosului post de extremă dreaptă Realitatea TV, s-a sucit de vreo lună încoace cu 180 de grade. A lăsat-o mai moale cu Dragnea și cu PSD-ul, începând să-i atace extrem de violent pe Dacian Cioloș  și pe exponenții binomului SRI – DNA  (în centrul cătării sale fiind Coldea, Kovesi, Maior) și declarându-și susținerea totală pentru Klaus Iohannis.

Aseară, în emisiunea lui Rareș Bogdan, în plin delir pro – Kovesi al acestuia generat de punerea sub acuzare a „slujirii” de către Parchetul General, Cosmin Gușă a avut o intervenție telefonică de peste 30 minute în care a făcut-o praf și pulbere pe „zeiță”. Coroborând acest stupefiant dialog în contradictoriu între Gușă și Rareș Bogdan cu declarația de acum o săptămână a lui Gușă că el îl va susține deplin pe Klaus Iohannis pentru prezidențiale, concluzia mea de moment este următoarea:

Da, Klaus Iohannis nu o vrea cu niciun chip pe Laura Kovesi la Bruxelles, oricâte declarații ipocrite va face de acum încolo luându-i, chipurile, apărarea. Va fi doar un joc de imagine, pentru a nu-i dezamăgi prea mult pe utrașii lui. Și nu o vrea nici în campania electorală pregătită împotriva lui de alianța USR – PLUS. NU și NU și NU!!!

Sursa: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Adevarat, cazul Laura Codruta Kovesi, UN CAZ SCOALA pentru TEHNICILE DE SUBJUGARE STATALA, PRELUARE/DEPOSEDARE STRATEGICA. Adevarul doare, intristeaza, socheaza, DAR elibereaza, mantuieste. Regula de aur. Se spune ca Dumnezeu lucreaza prin oameni. Personajul opus… ?!
    Sincer, imi pare rau pt ce i se intampla Codruta. Dar mai mult ma doare lipsa de intelepciune, respect divin fata de Dumnezeu adevarat, lumina din lumina, fata de locul in care in care am vazut lumina zilei pe fata Pamantului, tara in care ne-am nascut, istorie, strabuni, valori, principii, semeni. Ma doare ca m-am trezit prea tarziu, incurajandu-ma de fiecare data cu: “niciodata nu este prea tarziu pentru oricat de multe inceputuri”… cu credinta, incredere, speranta intr-o lume mai buna, poveste autentica de viata…

  • Schwartz apreciaza rezistenta si managementul Codrutei: decapare, presare, catuse, paradeala – tehnici de preluare strategica prin forta si teroare. Sinistre criterii de selectie si eligibilitate! Dementa intruchipata! “Heil!”-ul de trista amintire.

  • Zeita, Faraoanaca, Slujirea, “Simona Halep” a Romaniei – in viziunea lui Cristoiu: DECAPARE, PRESARE, CATUSE, PARADEALA… urmate de fuga-n paradis, conform cetateniilor atribuite, cadou cu prilejul operatiunii de paradeala, misiune indeplinita. Suntem zdraveni?

  • Din nefericire, oficialii statelor partenere nu sunt capabili sa inteleaga trairea Romaniei profunde, energia, frecventa, vibratia, din motive lesne de inteles: nu ne aflam pe aceeasi banda de unda cosmica, cauza decalajului de fus orar, monetar, ideologic, cultural, juridic, istoric, climatic, militar, culinar, mental, rational, ET C, inadvertenta propriu-zisa. Catusele folosite pe post de diapazon, in sec. XXI… degradare, regres si psihoinvolutie. Educatie, preventie, sanatate, normalitate, civilizatie, prosperitate, bunastare, bun-simt, decenta, echilibru, pace, iubire autentica – respect fata de frumosul din jurul si interiorul nostru, idealurile Romaniei profunde.