Întreaga planetă este în alertă și încearcă să stopeze propagarea noii tulpini Omicron. Iar Raed Arafat, așa cum vom demonstra, a adus-o și a răspândit-o în România. Din inconștiență? Din nepricepere? Sau, Doamne ferește, în mod intenționat? În cele ce urmează, nu fac decât să prezint o cronologie, care demonstrează cum a potrivit Raed Arafat lucrurile, astfel încât Omicron să se răspândească simultan în mai multe localități din România. Dar, atenție, și în unele state europene. Tot ceea ce urmează este probat exclusiv din declarații oficiale:
Pe 27 noiembrie, Rafila anunță că românii care vor veni din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină.
Pe 28 noiembrie, se anunță ședință de urgență a Guvernului pe tema Omicron pentru duminică, 5 decembrie.
Pe 29 noiembrie, Ciucă anunță: „Consecvenți cu angajamentele făcute de a ajuta cetățenii români oriunde s-ar afla, am dispus ca o aeronavă Tarom să decoleze spre Africa de Sud. În această dimineață, avionul românesc a aterizat la Mombasa, Kenya. Sperăm ca în această seară să fie la Pretoria, pentru preluarea românilor și altor cetățeni europeni care se află în Africa de Sud.”
Pe 30 noiembrie aterizează la București cursa din Africa de Sud
Tot pe 30, aflăm că ”Raed Arafat anunță că toate persoanele care au venit marți, din Africa de Sud, cu avionul Tarom, sunt sănătoase”. Toate testele au fost negative, a spus Arafat. Aeronava care i-a repatriat pe românii din Africa de Sud a aterizat marți la Baza militară 90 din București. Avionul a adus în țară 46 de români și 24 de străini blocați în sudul Africii. Toți pasagerii au fost transportați cu autobuze spre o zonă de triaj unde au fost testați de echipe DSP. În următoarele 14 zile, pasagerii vor sta în carantină. „Nu avem nici o persoană cu probleme medicale, testele toate au fost negative, pasagerii sunt obosiți”, a declarat Raed Arafat.
Șeful DGSU, Raed Arafat, a fost la aeroportul militar și a anunțat că membrii echipei de rugby au fost îmbarcați într-un alt avion cu destinația Baia Mare. Actele acestora vor fi procesate la aeroportul din Maramureș. În avion se mai aflau cetățeni români din București, Ilfov, Călărași, Constanța, Dolj, Vâlcea și Vaslui. Aceștia au fost testați și ulterior au plecat spre locurile în care vor sta în carantină. În ceea ce-i privește pe cetățenii străini, aceștia au fost testați și se pregătesc să plece spre țările lor cu alte curse aeriene. Este vorba despre trei cetățeni polonezi și patru spanioli. 10 bulgari au fost luați cu un microbuz al ambasadei Bulgariei, iar un cetățean maghiar va rămâne în perioada de carantină în România”.
Pe 2 decembrie aflăm: ”În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2, transmite Ministerul Sănătății”.
Tot pe 2 decembrie aflăm că ”Avionul care îi repatriază pe românii din Maroc a decolat din Marrakesh. Aeronava este așteptată să aterizeze la București în jurul orei 19.30. La bord sunt 184 de pasageri, dintre care 122 români și 62 de europeni”.
Câteva ore mai tîrziu, Rafila anunță că nu exclude posibilitatea apariției de noi infectări între românii care au fost repatriați din Maroc, după ce, între cei întorși din Africa de Sud, au fost trei cazuri pozitive.
Pe 4 decembrie, primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Comunicat al Ministerului Sănătății: ”În această după-amiază, Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” București, care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud, care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.
Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.
Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”.
Marile întrebări: de ce România s-a grăbit să trimită avioane în Africa, în condițiile în care statele UE au interzis orice aterizare de avioane din Africa?
Cum a fost posibil ca cetățenii străini veniți cu avioanele românești să plece din România în țările de origine cu avioane de linie, deși erau potențial infectați?
De ce românii sosiți în București nu au fost carantinați la comun într-o facilitate anume, până la primirea rezultatelor testelor?
29 dintre ei au plecat la Baia Mare cu alt avion, sporind pericolul de infectare a echipajelor.
Ce s-a întâmplat exact cu românii veniți la București și Baia Mare? Aflăm că de la aeroporturi ”au plecat spre locurile în care vor sta în carantină”. Care au fost acele ”locuri”?
Despre cei confirmați cu Omicron, aflăm că erau în carantină, la domicilii.
Să înțelegem că locurile de carantinare ale celor 46 de români au fost, de fapt, propriile locuințe?
Nu există nicio informație în presă despre acest aspect.
Cum au ajuns ei la domiciliile respective? Cu ambulanțe speciale de la DSU? Ce măsuri de asigurare că aceștia vor respecta carantina la domiciliu s-au luat de către Guvern? Oamenii în cauză era posibile bombe virusologice, infectați cu un virus despre care se știu foarte puține. Nu erau firești măsuri dure de izolare a lor, măcar 2-3 zile, până veneau testele?
Nu cumva România a tras pe sfoară state ale UE, trimițând cetățeni de-ai lor cu avioane de linie ca venind din țara noastră, deși ei veneau din proscrisa Africă?
Autor: Sorin Roșca Stănescu
Sursa: corectnews.com
Procuratura ce face?