Analize și opinii

Ioan Vieru: „De la începutul crizei epidemice până la acest moment, în România s-au făcut doar afaceri pe seama dezastrului public.”

Asistăm la o nouă metodă cumva ridicolă, prin care se încearcă implementarea noilor măsuri de austeritate.

Astfel, se pierde timp cu lucruri inutile, perfide, cu aer științific, oferindu-se baricade pentru o luptă politicianistă decurgând din stupiditatea politică guvernamentală.

Guvernanții încearcă să își dea întâlnire publică în temporizări, în himere, incapabili de fapt să recunoască lipsa proiectului public pe care să îl ducă la îndeplinire.

Relaxările anunțate, care i-au panicat în primul rând pe toți amatorii de conflict în vreme de ciumă, nu sunt ceea ce se declară a fi, aplicând aceleași proceduri prin alte soluții inutile.

De la începutul crizei epidemice până la acest moment, în România s-au făcut doar afaceri pe seama dezastrului public.

Noul guvern își face pârtie în aceeași ordine stabilită de corupție, impostură și clanurile care stabilesc legea, departe de orice fermitate în direcția soluțiilor.

Guvernanții nu spun nimic pentru că sunt lipsiți de datele care determină și obligă un om politic să acționeze.

Ei nu au creionat o foaie de parcurs cu minime efecte juridice, care să permită măcar iluzia unui contract cu societatea în condițiile în care PNRR produce o teribilă îndatorare publică.

Este imposibil de înțeles pentru ce s-a creat așa-zisa criză guvernamentală, în afara singurului argument reprezentat de banii europeni, respectiv în administrarea judicioasă clanurilor din tot spectrul politic.

Guvernul, care nu asigură decât protecția învârtelilor specialiștilor săi, are totuși obligația punctuală să vadă măcar ce fac vecinii României din UE și să iasă din străvechea și toxica înțelepciune populistă.

Autor: Ioan Vieru

Sursa: cotidianul.ro