Analize și opinii

Sorin Roșca Stănescu: Anchetarea lui Hunter Biden

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu_2013

Lui Hunter Biden, controversatul fiu al a președintelui Statelor Unite, Joe Biden, i se finalizează un dosar penal. În urma căruia s-ar putea să fie condamnat. Se întâmplă în statul Delaware. Dar nu pentru ceea ce cititorii informați și-ar putea imagina. Nu pentru acte grele de corupție, săvârșite în Federația Rusă, în Ucraina și în România. De fapt este un dosărel. Pentru că a purtat armă și nu avea acest drept. Întrucât fusese prins că se droghează. Dar unde este adevăratul său dosar?

Mă număr printre primii jurnaliști din lume, din România sigur, care au semnalat faptul că, în numele tatălui său, pe atunci vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden a întreprins mai multe descinderi în Federația Rusă, în Ucraina și în România, unde, cu ajutorul unor „locali”, a inițiat, în folos propriu și în folosul clanului său, operațiuni ilegale. De mare corupție. Obținusem asemenea informații – și acum pot să mărturisesc – tocmai din Costa Rica. În penitenciarul din Costa Rica era temporar luată în custodie Elena Udrea și supusă unei operațiuni de debriefing, executată de agenții FBI. La acea dată, președinte al Statelor Unite era Donald Trump, aflat ca și acum în relații de ostilitate cu Joe Biden. Pentru prima dată, ghemul relațiilor frauduloase dintre Hunter Biden și oficiali ai statului român a început să fie desfăcut nu la Washington, nu la București, ci în Costa Rica.

Elena Udrea era în temă cu câteva informații grele, pe care le-a furnizat serviciului secret american, în speranța că astfel își ușureză situația. Și într-un fel a reușit. A fost trimisă în România, unde s-a mișcat câțiva ani în deplină libertate. Despre ce este vorba?

Elena Udrea era în temă la acea dată, cum de altfel erau și agenții FBI, cu legăturile extrem de strânse dintre familia Biden și avocatul acesteia, Mark Gitenstein, prieten și confident al vicepreședintelui de atunci, Joe Biden. A fost o perioadă de timp când Hunter Biden a copilărit și a fost crescut practic în casa lui Gitenstein. Această situație a cimentat relațiile acestuia cu Joe Biden. Astfel încât, atunci când Joe Biden a ajuns vicepreședinte al Statelor Unite și când acesta a intrat în relații deosebit de bune cu Traian Băsescu, la acea dată președintele României, a putut fi încheiat un târg extrem de sulfuros. În ciuda referendumului prin care Băsescu a fost practic demis de popor, folosind uriașa influență a Statelor Unite, Joe Biden a manevrat în așa fel lucrurile, încât Băsescu să beneficieze în continuare de o susținere masivă a Washingtonului și să poată rămâne președinte. Acesta din urmă s-a revanșat. Nimic nu este gratis în relațiile cu marele licurici. Și, la rugămintea lui Joe Biden, l-a numit pe Gitenstein, care fusese anterior ambasador al Statelor Unite în București, împins în această funcție tot de Joe Biden, președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Proprietatea. Iar Gitenstein s-a înșurubat de îndată în cașcaval. Și, în baza principiului vaselor comunicante, eforturile lui Joe Biden au fost recompensate. În toată această afacere, un rol cheie, de intermediar, l-a jucat și Hunter Biden, care a călătorit de mai multe ori în România, punând la cale și alte operațiuni de trafic de influență în beneficiu propriu, bucurându-se de susținerea activă a lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informații și, ulterior, recompensat și acesta cu poziția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Washington.

Ei bine, o mică parte dintre informațiile de mai sus a fost devoalată de Elena Udrea în Costa Rica. Informațiile grele au apărut însă ulterior. Din cu totul altă direcție. Absolut neașteptată. Și cu certitudine spectaculoasă. Hunter Biden a renunțat la laptopul său, dar fără a-i distruge hard diskul. Din mână în mână, memoria laptopului lui Hunter Biden a încăput pe mâna presei și apoi pe mâna agenților FBI. Din datele cuprinse acolo, repet, în laptopul personal al lui Hunter Biden, reies detalii interesante, eu aș spune extrem de scandaloase, la fel cum titrează și presa americană în aceste zile, referitoare la sprijinul pe care i l-a acordat lui Hunter Biden George Maior, la afacerile fiului președintelui american, afaceri necurate în Federația Rusă, în Ucraina și în România. Detaliile curg chiar și în ceea ce privește partidele de vânătoare organizate pentru Hunter Biden în România, în condițiile în care acesta nu avea voie să pună mâna pe armă.

Și iată că, după un model care a fost îndelung experimentat și la noi în țară, un pește extrem de mare este prins de Justiție cu o biată râmă. Totul începe în Delaware, cu modestul dosar penal legat de portul ilegal de armă. După care scandalul se va rostogoli până în cele mai înalte sfere de la Washington. Și de la București. Ca să nu mai vorbim despre Kiev, unde Joe Biden, la scurt timp după ce a ajuns președinte, s-a dat practic în primire, cerându-i printr-o convorbire telefonică lui Volodimir Zelenski ca autoritățile din Kiev să închidă dosarul de anchetă instrumentat în legătură cu prezumtivele fapte de corupție ale lui Hunter Biden. Iar Zelenski s-a executat. Dosarul acela a fost temporar închis. Și, în fine, ca să nu mai vorbim și despre ceea ce se poate întâmpla la Moscova, unde Vladimir Putin în mod cert nu stă cu mâinile în sân. Și, în paranteză fie spus, conform declarațiilor din această săptămână ale șefului CIA, este departe de a fi bolnav ci, dimpotrivă, este „prea sănătos”.

Prin urmare, povestea lui Hunter Biden, legată de povestea tatălui său și de povestea unor oficiali din alte state, între care înalți actuali și foști oficiali români, este abia la început.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: corectnews.com

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu