Analize și opinii

Sorin Faur: „Donald Trump nu putea fi lăsat cu niciun chip să câștige al doilea mandat fiindcă deep state-ul american risca avarii considerabile.”

Donald Trump nu putea fi lăsat cu niciun chip să cîștige al doilea mandat fiindcă deep state-ul american risca avarii considerabile. Ajunse la un stadiu periculos al cercetărilor, cele cîteva anchete penale la vîrf riscau să aibă pentru Sistem efectele devastatoare ale tornadelor. Trump nu era vreun geniu, însă are meritul să fi tras de vreo cîteva ori draperiile de peste mecanisme de putere iremediabil corupte, cu Barack Obama printre pontifii comițători.
Nu sînt mari deosebiri față de România.
SIIJ trebuie desființată pentru că e construită în așa fel încît să nu poată fi controlată politic. Refrenele de doi lei ale actualilor guvernanți, în frunte cu Iohannis, despre UE, GRECO, FRECO și tot soiul de alte Eco țintesc un public fie redus mintal, fie unul căruia trebuie să-i livrezi o însăilare de motive anesteziante cu care să-și pavoazeze interior conștiința care trebuie să supraviețuiască refuzului de a privi în ochi realitatea crudă. Iar realitatea crudă e că, inclusiv cu participarea unei parti consistente a sistemului național din Justiție, PSD-ul lui Liviu Dragnea a construit o instituție judiciară realmente independentă, SIIJ. Pfoaaaa! Așa ceva este nepermis și foarte periculos. La ce s-a comis în România ultimilor 20 de ani, scăpate de sub control într-o anchetă reală, personaje cum e Kovesi pot dinamita structuri de putere pînă hăt departe. Or așa ceva nu-și permite nici măcar America atletului Joe Biden. Dacă nu cumva în primul rînd ea, însă nici cu diverși ciorditori din UE nu cred că mi-ar fi rușine.
Deci, obiectivul politic, național si internațional, al desființării SIIJ face parte dintr-o relativ simplă, chiar rudimentară operațiune de acoperire a unor afaceri de corupție suficient de grave ca să merite efortul și cantitatea de absurd jenant investite în proces. Iar faptul că operațiunea se derulează sub lozinci de genul “Fără penali…” dă savoare sadică unui produs ghebos și foarte urît mirositor, dar care trebuie vîndut și el, săracu’.
Autor: Sorin Faur

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mai scutiti-ne cu admiratia pentru Trump-eta : sa ne ridice vizele nu a vrut , dar i-a bagat pe gatzi lu’ Terminatoru GuWerner contracte de miliarde de dolari pentru rapandule reactive , si ne-a trimis ca ambasador jivina aceea venala de Zuckerman ….