Analize și opinii

Sorin Faur: „Bomba murdară pare-se nu e doar încă o ficțiune din serialul cu eroice babe semiNato”

Bomba murdară pare-se nu e doar încă o ficțiune din serialul cu eroice babe semiNato care doboară drone rusești cu castraveți murați aruncați de pe balcon.
Dacă reușim – și nu e ușor – o privire cu boltă peste perdelele de fum sulfuros ventilate din televizoarele române de pîrțologii în rezervă, care se pricep la războiul civil din fosta URSS ca niște oameni mari, putem zări și pune cap la cap niște frînturi de fapte.
De pildă, putem zări platouașul de conversații telefonice pe care, zilele astea, criminalul de război Serghei Șoigu le-a avut (pfoaaaa!!!) cu miniștrii apărării de la Londra, Washington, Paris și Ankara. Neinfirmate de vreuna dintre părți și neurmate de vreo demisie a vreunuia dintre miniștrii respectivi, aceste conversații au coincis cu circulația publică intensă a ipotezei folosirii unei bombe murdare în Ucraina, foarte probabil în Herson. Zonă din care (fiind nebuni, bineînțeles) rușii evacuează zeci de mii de civili, dar unde își suplimentează efectivele militare.
În paranteză fie zis, pare-se că britul Ben Wallace a zburat de urgență pînă la Pentagon pentru a vorbi direct cu yankeul Lloyd Austin, ca să nu fie ascultat la telefon nu atît de Putin (are acest urît nărav), cît mai ales de îndrăgostiții lulea de Zelensky din guvernul Majestății Sale Charles nr.2.
Desigur, e prematur a spera în retragerea din balcon a babelor semiNato cu mîna în borcanul de murături antiimperialiste. Însă, pentru sănătatea și longevitatea lui Zelensky, sper ca toată povestea cu bomba murdară să fi fost o intoxicare rusească. Precum și pentru sănătatea și longevitatea noastră sper.
Autor: Sorin Faur