Analize și opinii

Sorin Faur: “Bagabonțeala de la Euronews este tot la ordin, dar de alt ordin. Nu e prima, nu va fi nici ultima.”

Secvența de un minut și treizeci de secunde cu Meleșcanu la BBC, apoi acest material Euronews descriu fidel cîteva din jenantele fundături în care am ajuns prin reprezentanți și prin fetele de serviciu ale noilor cazărmi securistoide.



Mă număr printre cei care chiar știu cum se pregătește tehnic un interviu la BBC. Știu cum se face documentarea, știu cine o face, știu cum și cine negociază/pregătește editorial temele cu intervievatul; se întîmplă să cunosc personal și destule surse autohtone ale presei occidentale; știu ce fac, pentru cine fac, în ce fel fac, știu care le sînt aparținătorii și cam cum sînt acordate compensațiile. Adică, mie mi se vînd mai greu pocnitori de-astea plouate, căci sînt fabricant.

Faptul că Meleșcanu a ajuns si încă este ministru de externe are, totuși, dimensiunile unui miracol. Ale unei minuni de impact plurigalactic. Omul e total expirat de cel puțin un sfert de veac. Asta, trecînd peste tandrele amintiri ale prietenilor săi din epoca de aur, care și-l aduc bine aminte de securist. Da’ cumsecade, domle. Evacuarea lui din fruntea MAE este o urgență severă. Dacă nu poate face față nici măcar întrebărilor cretine și foarte ușor demontabile ale unei obrăznicături acre de talia modestă a duduii cu pricina, este limpede cleștar că Meleșcanu nu mai poate face față la absolut nimic. Iar engleza dumnealui, vai de mama dumneaei!

Bagabonțeala de la Euronews este tot la ordin, dar de alt ordin. Aici nu operează ruinele securității ceaușiste, ci micile si eficientele motorașe ale securiștilor de rit nou din era zmart. Bagabonțeala de la Euronews nu e prima, nu va fi nici ultima. E deja un serial. Chestia e că “faptele” referențiale atît din interviul lui Meleșcanu, cît și cele din porcăria asta sînt fake news-uri grosolan teziste. Nu mă refer la pacientul Ziegfried Mureșan, care este o cauză clinică pierdută. Mă refer la delirul emis de “Romanian journalist for La Libre Belgique”. Căreia i-aș zice dăcât atît: fata moșului, dacă Liviu Dragnea avea discursul lui Viktor Orban și era cooptat în clubul euroscepticilor, PSD-ul avea azi singur peste 50% opțiune fermă de vot. Dar sigur că ambalagioace de felul ăsta știu și ele pe de rost cele aproximativ 5 truisme pseudoideologice pe care le va prelua și difuza orice oficios continental. Las’ că, Euronews e un soi de șaormărie de sector: patronul e arab, iar managerii sînt români. Pardon, sînt din România.

Dar slavă Ceriului că șeful oștirii de contrapondere la aceste motorașe fie gradate, fie lucrate în orb se numește Mele! În caz contrar, ieream perduți.

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu