Analize și opinii

Și-i vezi peste tot, așezați ca un stol de ciori peste un cadavru numit România

Există oameni care îți fac rău prin simpla lor prezență. De obicei sunt proști, chiar dacă fac paradă cu studiile avute sau statutul social. Sunt forme fără fond cărora le priește în democrație pentru că au tupeu, iar mediul democratic le conferă prin asta multe drepturi. Când au un interes, sunt lingușitori și mâțâiți, iar când se simt în siguranță, urla ca tâmpiții fără să aibă nicio noimă în discursul lor. Se cred superiori, deși nu au nicio abilitate practică decât aia de a se face mici în fața celor mari și mari în fața celor mici. Majoritatea lucrează la stat, pentru că în mediul privat nimeni n-ar suporta un asemenea angajat în firmă. Absolut toate aceste personaje cretinoide se identifică până la sânge cu meseria avută, cu toate că au ajuns în postul respectiv datorită unui complex de împrejurări, nicidecum pentru vreun merit deosebit. Au impresia că sunt mari, tari, dar dacă îi scoți din sistemul de stat, crapă de foame mai repede decât orice ființă cuvântătoare. Dacă Doamne ferește au și o funcție importantă, principalul lor scop în viață este de a-i umili pe cei mai capabili ca dânșii, încercând să le distrugă încrederea în ei înșisi, ca nu cumva respectivii oameni să evolueze, să se facă remarcați, să-i facă pe proștii cu funcții, de rușine în ochii lumii.

Asemenea personaje trebuie eliminate. Nu trebuie nici împușcați, nici otrăviți, nu trebuie să le faci niciun rău fizic. Pur și simplu, le verifici activitatea într-un mod obiectiv și îi concediezi. Pentru că nu sunt buni de nimic, oricât s-ar chinui să păstreze aparențele de profesionalism, o simplă evaluare îi dă de gol. Nici nu trebuie să fie complexă. După asta, se vor distruge singuri. E atât de simplu! …și atât de sănătos pentru societate. Pentru că, atâta vreme cât îi tolerăm, nu vom evolua ca popor, ca oameni, sub nicio formă. Personajele de genul celor despre care povestim nu împing societatea înainte, ci o țin cu dinții într-un prezent care de-acum e învechit. În afara acestui timp, ei nu mai există. Locul lor nu este în viitor și o știu, de aia se luptă ca nimeni să nu își dorească să ajungă acolo. Viitorul este al vizionarilor, al oamenilor echilibrați, talentați, inteligenți, doar ei pot face lumea să evolueze. Proștii nu pot face asta, ei trebuie să distrugă și prezentul pentru a fi împliniți. În ochii lor nimic nu este bun, decât propriile baliverne în care nu cred nici ei, dar le place prea mult să se audă vorbind ca să tacă din gură.

Doamne, cât îi urăsc! Și-i vezi peste tot, așezați ca un stol de ciori peste un cadavru numit România. Din cauza lor țara noastră a devenit un leș de care trag toate hienele lumii. Dar și noi cei care ne dăm seama de aceste aspecte, suntem vinovați. Pentru că nu reacționăm, ne sinucidem privindu-i. Interacționând cu aceste molimi ne îmbolnăvim de frică, neputință, delăsare. Trebuie ajutați să dispară, ca bine să ne fie și să trăim mulți ani pe pământ.

Autor: Dragoș Huțuleac

Sursa: www.jurnaldebucovina.com