Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Lăsați alegerile din SUA, că oricum, oricine va ieși din urne tot nasol o să fie pentru colonia în care încă mai respirăm”

Lăsați alegerile din SUA, că oricum, oricine va ieși din urne (sau din saci, sau din sondaje, sau din lupte de stradă) tot nasol o să fie pentru colonia în care încă mai respirăm, încă nevaccinați cu forța, dar ”apărați” de ruși cu rachete de mâna a patra, plătite la preț de torpile fotonice de pe USS Enterprise din Star Treck.

Concentrați-vă pe știrea din Evz de azi din care rezultă că vom avea cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani. Din nou.

Știrea era de „actualitate” și în 2019, și în 2018, 2017 și chiar și în 2016, când se pregătea dl Johannis să iasă în stradă în geaca roșie (la care și-a asociat, ulterior, o șapcă de 4 mld de dolari primită „cadou” de la Trump) contra ciumei roșii.

Știrea panicardă este, însă, logică și necesară în context pandemic. Ce rost are să mai alimentezi optimismul omului, când e clar că, dacă nu ne omoară covidul (99,98% au supraviețuit), ne fac cu capul și ne omoară psihologic ro-alert și conferințele de presă zilnice ale președintelui, cu tot cu „vaccinele” și „fluctațele” profețite de domnia sa?

Ce vreau să spun, totuși – chiar dacă nenumărați Grinch (alias Arafat, Tataru, Orban, Johannis) ne-au furat Crăciunul, chiar dacă vom fi blocați în case după alegerile complet „safe” din 6 decembrie, chiar dacă vom rămâne și fără curent electric, 1980-84 style, vom continua să ne vedem underground, la lumina lămpii de petrol, în miros de plăcintă de dovleac care încă se coace la cuptor și vom face un milion de bancuri pe seama prostocrației, a milițienilor cu exces de zel, a neo-securiștilor și a new-normalilor, vom primi colindători și vom cinsti cum se cuvine spiritul Sărbătorilor de iarnă. Aparatul represiv de stat nu va avea de ales – la domiciliu nu ne poate controla nimeni, că altfel ar fi violare de domiciliu, iar la reuniuni familiale/prietenești de mai mult de 20 de persoane, milițianul, chiar ăi ăla plin de zel, se va preface că nu vede. Niciunul dintre noii ceaușești nu poate opri asta, cu toate dronele, cu toti acoperiții, cu toți delatorii și cu toate programele – spion de pe smartphone sau smart tv.
Simt că mi se dă șansa de a retrăi clipele pre-adolescenței… La naiba, pare că sunt buni și acești Grinch new-normali la ceva …

Autor: Gheorghe Piperea