Analize și opinii

Șeful spionajului rus: Vestul provoacă exodul de creiere

Vorbind la Forumul Economic de Est, directorul Serviciului de Informații Externe din Rusia, Serghei Naryshkin, a afirmat că universitățile occidentale au folosit tactici neocoloniale pentru a atrage tinerii talentați din Asia și Africa să studieze în străinătate.

Universitățile occidentale au atras „fără scrupule” tineri talentați din țări din Africa și Asia, inclusiv Rusia, transformând aceste state non-occidentale în „donatori forțați de capital intelectual”.

Directorul serviciilor de informații a cerut apoi noi „principii alternative ale ordinii mondiale” bazate pe egalitatea adevărată, mai degrabă decât să fie dominată de Occident – Naryshkin remarcând că dominația internațională occidentală „a cauzat daune și suferințe considerabile întregii umanități”.

Instituțiile de învățământ superior din Rusia au înregistrat scăderi considerabile în clasamentele universitare internaționale în 2023 începând cu 2022, unii observatori notând că acest declin este legat de consecințele invaziei Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

De atunci, legăturile științifice și educaționale dintre Rusia și SUA au fost suspendate și legăturile cu instituțiile europene au fost tensionate.

Mai mult, Rusia a suferit un exod considerabil de creiere de la începutul războiului. Numeroși academicieni au demisionat la nivel național și au fugit din țară, publicația Novaya Gazeta identificând 270 de angajați ai universității care au rupt legăturile cu Rusia.

Dar acest exod de creiere depășește mediul academic. Potrivit datelor citate de Business Insider, aproape un milion de ruși au fugit din țară din cauza războiului din Ucraina, contribuind la o penurie a forței de muncă. Mai mult, acești ruși aveau, de asemenea, în mare parte sub 45 de ani, erau muncitori calificați, aveau situații materiale bune și majoritatea aveau studii universitare.

JPOST

Sursa: https://www.frumentarius.ro/brief/seful-spionajului-rus-vestul-provoaca-exodul-de-creiere

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Rusia plateste pentru greseala de a se comporta in secolul 21 ca in secolul 19. Rusia va disparea si se va autosegmenta revolutionar in noi tari in acest deceniu. Acele tari se vor lupta militar intre ele pana la distrugere. Poporul rus va fi maturat de pe fata pamantului de Dumnezeu pentru toate rautatile si distrugerile constante pe care le-au facut rusii tuturor vecinilor sai. Grea karma are Rusia pentru rautatile si furturile facute. Dumnezeu si Maica Domnului le imprastie si le distruge samanta pentru rautatea si diavolismul lor, al rusilor!

  • Singura , absolut singura solutie pentru a aasigura continuitatea rusilor si a Rusiei nu sunt armele cum capetele proaste gandesc. Unica solutie e iertarea Rusiei de catre TOTI vecinii ei , returnarea a tot ce au furat (teritorii, Tezaurul Romaniei, etc) si umila cerere de iertare ceruta vecinilor, chiar si celor mai micuti. Doar atunci Dumnezeu si Maica Domnului vor permite Rusiei sa continuie sa existe. Altfel, praful de alege de ei, i-a innebunit Satana pe rusi cu promisiuni de maretie si glorie eterna. Si rusii chiar l-au crezut pe dracu si si-au chinuit vecinii. Praful si pulberea alearga dupa rusi sa-i inghita chiar acum.

  • Câinele moare de drum lung dar rusii nu mor de grija universitatilor din Uniunea Sovietică Ailaltă, corupte ideologic de mult cu virusul scolii de la Frankfurt. Ei pot lua creiere EXACT de unde iau si nmrkanii: din China ; India, Pakistan.