Analize și opinii

CIA, mita și COVID-ul

Agenția Centrală de Informații i-a mituit pe analiștii care au concluzionat că pandemia de COVID-19 provine dintr-o scurgere a unui laborator din Wuhan, susține un  whistleblower.

Acuzația a fost dezvăluită într-o scrisoare pe care președintele Comitetului de Informații al Camerei, Mike Turner, și președintele Subcomitetului pentru pandemia de coronavirus, Brad Wenstrup, au trimis-o directorului CIA, William Burns.

Aceștia au explicat că un analist CIA, descris drept „un oficial de mai multe decenii, la nivel înalt”, a afirmat că liderii CIA au plătit șase analiști ai agențiilor care au concluzionat că pandemia a provenit dintr-o scurgere de laborator – transmitere de la animal la om”. Potrivit denunțătorului, Agenția a repartizat șapte ofițeri într-o echipă de descoperire COVID. Echipa era formată din ofițeri multidisciplinari și experimentați, cu o expertiză științifică semnificativă”, au scris parlamentarii. „Potrivit denunțătorului, la sfârșitul analizei sale, șase dintre cei șapte membri ai echipei au considerat că informațiile și știința erau suficiente pentru a face o evaluare cu încredere scăzută potrivit căreia COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan, China.” Al șaptelea membru al echipei, care s-a întâmplat să fie și cel mai înalt grad, a fost singurul ofițer care a crezut că originea COVID-19 este zoonoza”, au explicat aceștia.

„Denunțătorul mai susține că, pentru a ajunge la o eventuală determinare publică a incertitudinii, ceilalți șase membri au primit un stimulent monetar semnificativ pentru a-și schimba poziția”. Afirmațiile contrazic și explică un raport desecretizat în iunie. Raportul spunea despre ancheta CIA:

Agenția Centrală de Informații și o altă agenție rămân în imposibilitatea de a determina originea precisă a pandemiei de COVID-19, deoarece ambele ipoteze se bazează pe date semnificative sau se confruntă cu provocarea unor raportări contradictorii.Potrivit raportului, Consiliul Național de Informații și alte patru agenții de informații cred că epidemia a provenit din transmiterea de la animal la om, în timp ce Departamentul de Energie și FBI consideră că „un incident asociat în laborator a fost cauza cea mai probabilă”.

Turner și Wenstrup i-au cerut directorului CIA să predea toate documentele legate de investigația agenției cu privire la originile pandemiei COVID-19 până pe 26 septembrie.

BLASÉ   HOUSEGOV

Sursa: https://www.frumentarius.ro/brief/cia-mita-si-covid-ul