Analize și opinii

Scrisoarea deschisă a prof. dr. Christian Perronne, șeful Departamentului de Boli Infecțioase și Tropicale de la Spitalul Garches, Franța

Dragi prieteni,

Franța, care trăiește un coșmar de luni de zile, se trezește. În multe orașe din frumoasa noastră țară, oamenii mărșăluiesc pentru a-și recâștiga libertatea, pentru a cere întoarcerea democrației. În calitate de medic, specialist în boli infecțioase și fiind președinte al numeroaselor organisme sau consilii de sănătate publică, inclusiv în domeniul vaccinurilor, îmi dau seama în fiecare zi de incertitudinile care generează frică și confuzie din ce în ce mai mare în rândul concetățenilor noștri.

„Îmi asum riscul de a fi calificat încă o dată  « conspirator » termen care îi desemnează pe cei care critică sau contestă gândul unic”

Ajung să fiu mândru de aceste nume, cuvintele mele care exprimă adevărul nu s-au schimbat niciodată de la începutul epidemiei. Prin urmare, consider că este responsabilitatea mea să mă exprim din nou astăzi asupra întregului aspect medical al Covid-19 și în special asupra subiectului vaccinului, acum elementul central și aproape unic al politicii de sănătatea de stat.

Mulți francezi au fost hipnotizați de politica fricii. Din septembrie 2020, ni s-a spus despre un al doilea val teribil al epidemiei, mai rău decât primul. Ministrul Sănătății, Dr. Olivier Véran, Președintele Consiliului Științific al Eliseului, Prof. Jean François Delfraissy, Directorul General al Sănătății, Prof. Jérôme Salomon, Institutul Pasteur au anunțat cifre catastrofale cu o creștere exponențială a numărului de morți. Spitalele trebuiau să fie saturate și copleșite.

Alimentarea fricii pentru a ne ține închiși, mascați

Chiar și președintele Republicii, în timpul unei discursuri televizate recente care anunța carantina, a prezis nu mai puțin de 400.000 de decese, adăugându-se la cele 200.000 de decese estimate cu puțin timp înainte de profesorul Arnaud Fontanet de la Pasteur. Aceste figuri nerealiste au avut un singur scop, de a alimenta frica pentru a ne ține închiși, mascați. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a măștilor în populația generală nu are niciun interes demonstrat științific în stoparea epidemiei SARS-CoV-2. Utilizarea măștilor ar trebui să fie direcționată pentru pacienți, anturajul acestora (în special persoanele cu risc) și îngrijitorii aflați în contact: „Președintele Republicii a prezis nu mai puțin de 400.000 de decese, adăugându-se la cele 200.000 de decese estimate cu puțin timp înainte de profesorul Arnaud Fontanet de la Pasteur. Aceste figuri nerealiste au avut un singur scop, să mențină frica pentru a ne face să rămânem închiși, mascați cu înțelepciune”.

Dar epidemia este în regres și nu a dus la nicio apocalipsă. Dinamica curbei a arătat săptămâni întregi profilul unei reveniri sezoniere a epidemiei care se observă cu anumite virusuri, odată cu încheierea valului epidemic. Acest lucru mărturisește adaptarea virusului la oameni și este, de asemenea, o reflectare a imunității colective care progresează în populație și care ne protejează în mod natural. Tulpinile de viruși care circulă în prezent și-au pierdut virulența.

Autoritățile nu vor fi în măsură să spună că este datorită izolare, deoarece tendința descendentă începuse chiar înainte de punerea sa în aplicare. Declinul epidemiei începuse chiar, în unele orașe, înainte de introducerea restricțiilor. Din păcate, există încă decese care apar la persoanele foarte în vârstă, la persoanele foarte obeze sau la persoanele care suferă de diabet sever, hipertensiune arterială severă, boli cardiorespiratorii sau renale, care sunt deja invalidante. Aceste persoane cu risc sunt perfect identificate. Prin urmare, măsurile de sănătate ar trebui să fie direcționate pentru a le proteja, detecta și trata cât mai curând posibil de la apariția simptomelor cu hidroxiclorochină și azitromicină, a căror eficacitate și siguranță sunt confirmate pe scară largă, dacă se administrează tratamentul la timp.

Vaccinarea în masă nu este necesară, iar riscurile de vaccinare pot fi mai mari decât beneficiile

Multe decese ar fi putut fi evitate. Cu toate acestea, medicii generaliști și geriatrii au fost descurajați să trateze. În acest context, continuarea persecuției copiilor noștri în spatele măștilor inutile rămâne de neînțeles. Toate aceste măsuri sunt luate astfel încât francezii să solicite un vaccin. Deci, care este beneficiul unui vaccin generalizat pentru o boală a cărei mortalitate este aproape de 0,05%? Nu. Această vaccinare în masă nu este necesară. În plus, riscurile de vaccinare pot fi mai mari decât beneficiile.

Cel mai îngrijorător este faptul că multe țări, inclusiv Franța, spun că sunt gata să vaccineze în următoarele săptămâni, în timp ce dezvoltarea și evaluarea acestor produse au fost grăbite și nu au rezultate eficacitatea sau pericolul acestor vaccinuri nu a fost publicată până în prezent. Aveam dreptul doar la comunicate de presă de la producătorii industriali, permițând ca acțiunile lor să crească pe piața de valori. „Primele « vaccinuri » care ni se oferă nu sunt vaccinuri, ci produse de terapie genică. Vom injecta acizi nucleici care vor determina producerea de elemente ale virusului de către propriile noastre celule”.

Există riscul real de a ne transforma permanent genele și de a transmite aceste modificări genetice copiilor noștri

Cel mai rău este că primele „vaccinuri” care ni se oferă nu sunt vaccinuri, ci produse de terapie genetică. Vom injecta acizi nucleici care vor provoca producerea de părți ale virusului de către propriile noastre celule. Nu știm absolut consecințele acestei injecții, deoarece este o premieră la oameni. Ce se întâmplă dacă celulele unor „vaccinați” produc prea multe elemente virale, provocând reacții incontrolabile în corpul nostru? Primele terapii genetice vor fi cu A.R.N., dar există proiecte cu A.D.N. În mod normal, în celulele noastre, mesajul este trimis de la A.D.N. la A.R.N., dar inversul este posibil în anumite circumstanțe, mai ales că celulele noastre umane conțin așa-numitele retrovirusuri „endogene” integrate în A.D.N.-ul cromozomilor noștri.

Astfel, un A.R.N. străin corpului nostru și administrat prin injecție ar putea codifica A.D.N.-ul, la fel de străin, care se poate integra apoi în cromozomii noștri. Prin urmare, există un risc real de a ne transforma permanent genele. Există, de asemenea, posibilitatea, prin modificarea acizilor nucleici ai ovulelor sau spermei noastre, de a transmite aceste modificări genetice copiilor noștri: „Oamenii care promovează aceste terapii genetice, numite în mod fals « vaccinuri »  sunt ucenici de vrăjitor și iau francezii și mai în general cetățenii lumii, pentru cobai”

Știința, etica medicală și mai ales bunul simț trebuie să preia controlul

Nu vrem să devenim, la fel ca roșiile transgenice sau porumbul – organisme modificate genetic (O.M.G.). Un oficial medical de la una dintre companiile producătoare de produse farmaceutice a afirmat în urmă cu câteva zile că speră la un efect de protecție personală, dar că nu ar trebui să sperăm prea mult pentru un impact asupra transmiterii virusului, deci asupra dinamicii epidemiei. Aceasta este o admitere deghizată, că nu este un vaccin. O rusine.

Sunt cu atât mai îngrozit cu cât am fost întotdeauna în favoarea vaccinurilor și am prezidat ani de zile organele care formulează politica de vaccinare. Astăzi, trebuie să spunem să opriți acest plan extrem de îngrijorător. Louis Pasteur probabil se întoarce în mormânt. Știința, etica medicală și mai ales bunul simț trebuie să preia controlul

Sursa: art-emis.ro